Розите поскъпват, празникът на влюбените наближава

С наближаването на празника на влюбените търговците по варненските цветни пазари се подготвят за наплива от кавалери, които са решили да зарадват любимата си.

Тази година има иновативни предложения за подарък, като роза с аромат на шоколад, например. Това оригинално растение ще Ви струва между седем и десет лева, докато цената на обикновената роза се определя както от дължината на дръжката, така и от големината на пъпката и варира между четири и шест лева. Най-ниската цена, на която можете да купите символичното българско цвете в момента, е три лева.

Ако дамата Ви не харесва рози, можете да я зарадвате с орхидеята, която не излиза от мода. Цветарите, обаче, са категорични - не купувайте изкуствени растения.

Чуйте какво още ни казаха продавачите до катедралата във Варна:


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Тази вечер започва обработването на терени срещу кестенов молец във Варна

Първата за тази година обработка против кестенов молец на обществени места започва днес от кварталите Аспарухово, Галата и Чайка във Варна. Третирането ще става в късните вечерни часове. Ще се обработват ниските клони на кестеновите дървета и площите под тях. Ще бъде използван биоцид - димилин, който е препоръчан от специалистите по растителна..

публикувано на 22.04.19 в 09:51

Без вода във Варна

Два района във Варна са без вода в понеделник, 22 април. До 14.00 часа без водоподаване  са живеещите в "Възраждане" бл. 23. До около 17.00 часа на сухо са и варненци живеещи в района заключен между  бул. "Христо Смирненски", бул. "Сливница", ул. "Тролейна" и ул. "Цони Тодоров", съобщават от ВиК-Варна.

публикувано на 22.04.19 в 09:51

Улеснява се пътната връзка между Румъния и морските ни курорти

Ремонтиран 14-километров участък от пътя Добрич-Кардам ще бъде открит в 11.00 ч. при изхода на Добрич в посока Варна. Проектът се финансира от Оперативна програма "Региони в растеж". Основно ремонтираната отсечката е между разклона за с. Стефаново и кръговото кръстовище на Околовръстния път на Добрич и пътя за село Паскалево. Второкласният път..

публикувано на 22.04.19 в 09:09
Контраадмирал Митко Петев

Отварят офертите за купуването на два патрулни кораба за ВМС

Офертите за купуването на два многофункционални модулни патрулни кораба за Военноморските сили ще бъдат отворени днес в Министерството на отбраната. Инвестиционният проект получи одобрението на парламента през юни 2016-та година, а прогнозната стойност беше 820 милиона лева. Всички постъпили в установения срок предложения са на три корабостроителни..

публикувано на 22.04.19 в 08:10

Топъл обяд за социално слаби варненци организира Фондация "Българин"

Кампания „Топъл обяд за хора в нужда” ще се проведе във Варна на 25 април от 9.00 часа в социалната кухня на ул. „Драва Соболч”. Идеята е Станимир Георгиев, основател на  фондация „Българин” и със съдействието на фондация  „Йонко Дяков”. Те ще осигурят безплатна храна за Великден на български граждани, социално слаби лица, многодетни..

публикувано на 22.04.19 в 08:00

Полагат асфалт по бул. Васил Левски

Движението в южното платно на булевард "Васил Левски" ще бъде спряно днес от 8 до 18 ч. в два различни участъка. Днес - 22.04, понеделник това ще се случи в участъка от ул. “Брегалница” до бул. “Цар Освободител” . Утре - 23-ти април, ще бъде затварено северното платно от кръстовището на бул. „Левски“ с ул. “Мир” до бул. “Цар Освободител”..

публикувано на 22.04.19 в 07:47

Слънчево до обяд, но с повече облаци следобед

Променлива облачност, преди обед на места намаляваща до слънчево ще има днес. Следобед тя ще се увеличи, но само на отделни места е възможно да превали слаб дъжд. Ще духа слаб, следобед до умерен югоизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са между 13 и 18 градуса, във Варна около 14. Вълнението на морето ще е със сила 1-2..

публикувано на 22.04.19 в 07:01