Турски преподаватели обучиха наши кадри за туризма

Сертификати за преминато петдневно обучение получиха 60 администратори, сервитьори и камериерки от курортните комплекси "Златни пясъци" ,"Албена" и  "Св.Св. Константин и Елена" на церемония в един от големите хотели в "Златни пясъци " край Варна. Трима турски преподаватели от Министерството на културата и туризма в южната ни съседка са обучителите,  идеята е възникнала след разговор на генералния консул на Турция в Бургас Нурай Иньонтепе на среща с представителите на Варненската туристическа камара - обясни Жельо Душев - председател на камарата:
Генералният консул на Турция Нурай Иньонтепе благодари за успешното сътрудничество, което ще продължи и в други сфери и заяви, че неговите принципи на работа са свързани с осъществяването на дипломация, обърната към хората. Той и Жельо Душев връчиха сертификатите на завършилите курса.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Две жени се разходиха в открития космос

За първи път в над половинвековната история на космическите разходки две жени - астронавтките на НАСА Кристина Кук и Джесика Миър, излязоха в открития космос, съобщават световните агенции, цитирани от БТА. Кук и Миър ще прекарат около шест часа извън Международната космическа станция (МКС), за да отстранят повреда в системата й за..

публикувано на 18.10.19 в 15:52
Блокираният влак недалеч от гарата в Левски

Бързият влак София-Варна е блокиран край гара Левски

Заради катарастрофа между влак и джип на ЖП прелез близо до гара Левски, е блокиран бързият влак София-Варна със 175 пътници.  Няма информация за пострадали, изготвят се списъци на пътниците за извозването им.

публикувано на 18.10.19 в 14:50
Националната комисия за борба с трафика на хора даде пресконференция по повод 18 октомври – Европейския ден за борба с трафика на хора. В пресконференцията участва и проф. Николай Проданов.

Близо 400 българи са станали жертви на трафик от началото на годината

387 българи са станали жертви на трафик за първите 9 месеца на тази година. Данните бяха оповестени на пресконференция по повод 18 октомври – Европейския ден за борба с трафика на хора. 258 от нашите сънародници са трафикирани с цел развратни действия, 56 с цел принудителен труд и 51 са спрямо бременни жени с цел продажба на новородено...

публикувано на 18.10.19 в 14:38

50 години катедра "Информатика" в ИУ - Варна

С международна научна конференция от катедра „Информатика” в Икономическия университет във Варна отбелязват 50-годишнината си. Конференцията „Информационни и комуникационни технологии в бизнеса и образованието“ представя доклади последните научни и практически разработки в областта на информационните и комуникационните технологии, информационните системи..

публикувано на 18.10.19 в 13:40

Стоил Цицелков: Българското общество е твърде толерантно към купуването и продаването на гласове

„Голямата отговорност за организирането и провеждането на изборния процес е на законодателя. Ние, като държава, не следваме една линия: решаваме, че ще има машинно и електронно гласуване, после, че ще отпадне за местни избори, където би било най-полезно”. Това коментира в предаването „Пост фактум” на Радио Варна Стоил Цицелков, който е..

публикувано на 18.10.19 в 13:32

В Каталуния започна всеобща стачка

Започна предварително обявената всеобща стачка в Каталуния. Затворени са няколко транспортни артерии в автономната област. Летището в Барселона отмени повече от 50 полета. Общественият транспорт се движи с увеличени интервали, съобщава РИА Новости. Стачката беше обявена от двата големи профсъюза CSC и Алтернатива за Каталуния във връзка..

публикувано на 18.10.19 в 12:46
Плакатите със зов за помощ на моряците от

Христо Раев: Десетки моряци с години се борят за да получат дължимите им заплати

Около 1 милион долара за неизплатени заплати трябва да получат моряците от кораба „Амсел”. Това съобщи за морското предаване на Радио Варна „Море и бряг” адвокатът им Христо Раев. "Корабът е бил продаден и парите са налични, но има трети лица, които предявяват претенции съм сумата и това бави изплащането на заплатите, въпреки че съдия-изпълнител..

публикувано на 18.10.19 в 10:54