Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Конкурс на Радио Варна за видео история „АЗ СЪМ ТУК!“, заснета с телефона ти!

| обновено на 01.04.19 в 15:29

Телефонът е непрекъснато в ръцете ти, а родители и учители недоволстват?! А ти всъщност вършиш толкова важни неща! – чатиш с приятели, пускаш сторита, снимаш, споделяш най-смешните постове!

Е, предизвикваме те да свършиш още нещо забавно и важно с телефона си!

Заснеми кратко видео на тема АЗ СЪМ ТУК! И ни го изпрати!

Къде е това ТУК ли? Ами навсякъде! Навсякъде, където си ти. Може да е в центъра на града или на село, в училище, на Кривото дърво в Морската, на „Севастопол“, на вълнолома, у дома...Това ТУК трябва да ти е любимо място и да имаш история с него или за него.


Накратко: Разкажи ни с видео и думи защо ти харесва това ТУК, защо се чувстваш свързан с него, защо си струва да бъде „разказано“ и показано. Изисквания: Да си на възраст от 7 до 19 години, но ако си под 13т  сподели видеото чрез профила на мама, татко, брат ти или сестра ти.

Изпрати видеото до 19 април на лично съобщение в профила ни в Instagram @radiovarna и го качи от твоя профил като стори, като ни тагнеш! Можеш да го изпратиш и на е-mailradiovarna@bnr.bgили като съобщение в профила на радиото във Facebook.

Имаш от 30 до 60 секунди за твоята видео история. Изпрати видеото си до 19 април 2019 г. На 30 април 2019 г. жури от журналисти, оператори и фотографи ще обяви победителите, които ще получат за награда страхотни аксесоари за смартфон.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Ангел Кунчев

Доц. Кунчев: Няма да се въвежда извънредна епидемична обстановка в страната заради коклюша

Няма да се въвежда извънредна епидемична обстановка в страната заради разпространението на коклюш, защото не е необходимо. Това съобщи за БНТ главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. 500 са вече регистрираните в страната случаи на коклюш. Според Кунчев не се налагат извънредни мерки, а карантина ще се въвежда само в конкретни училища и..

публикувано на 26.04.24 в 09:11

Последно заседание на 49-ото Народно събрание

Днес трябва да бъде последният работен ден на депутатите от 49-ото Народно събрание. Заседанието ще се проведе без председател на институцията, след като в четвъртък бе гласувана оставката на Росен Желязков. Парламентът освободи предсрочно председателя на НС Росен Желязков Очаква се депутатите да гласуват на първо четене забраната на реклама на..

публикувано на 26.04.24 в 08:35

Започва изплащането на великденските добавки на пенсионерите

Националният осигурителен институт ще започне изплащането на приетите от Народното събрание великденски добавки в размер на 100 лева.  Парламентът реши добавката да обхване пенсионерите с размер на пенсията до линията на бедността, т.е. до 526 лева включително, което означава, че такава ще получат около 534 хиляди души. Майските пенсии ще се изплащат..

публикувано на 26.04.24 в 08:18

Правителството решава днес дали да бъде обявена епидемия от коклюш

Ще бъде ли обявена епидемия от коклюш и какви мерки ще предприемат здравните власти у нас, ще стане ясно по време на заседание на правителството днес,  съобщиха за БНР от здравното министерство. На среща при министър Галя Кондева днес е обсъдена ситуацията с разпространението на инфекцията, както и възможните варианти за мерки. Дори да бъде обявена..

публикувано на 26.04.24 в 08:00

Адресите без ток на 26 април

На 26.04.2024 от 09:00 ч. до 16:00 ч. , поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Варна - ул. Люлебургаз бл. 1, бул. Чаталджа 22, ул. Лозенград 3, ул. Уилям Гладстон 2, 4, 6, 8, 10, 12, ул. Черна 1, 3, ул. Джеймс Баучер 1,..

публикувано на 26.04.24 в 06:14
Есенно море

Утрото започва с облаци, през деня ще е слънчево

Утрото в петък ни посреща с повечко облаци и лек хладен вятър. Днес сутринта ще има разкъсана ниска и средна облачност, която по-късно ще намалее, временно до слънчево. Вятърът ще е умерен от запад-северозапад, привечер ще отслабне. Минимални температури между 7° и 12°, за Варна около 11°, максималните ще са между 16° и 21°, за Варна..

публикувано на 26.04.24 в 06:13

Увеличават с около 20 % заплатите в туристическия сектор

Заплатите в туристическия сектор тази година ще бъдат вдигнати с около 20% на всички нива. Това обяви служебният министър на туризма Евтим Милошев от Слънчев бряг, предаде БГНЕС.  Милошев е на работно посещение в курорта, където се срещна с представители на туристическия бранш, за да обсъдят проблемите преди старта на летния сезон. „Това е добър знак..

публикувано на 25.04.24 в 19:11