Деветима пострадали при автобусната катастрофа са потърсили лекарска помощ

Снимка: Фейсбук

От Многопрофилната болница за активно лечение "Св.Анна" във Варна съобщиха, че при тях са постъпили общо деветима души. Пациентите са с различни травми и необходимост от лечение. Осем от пострадалите са били в автобус по линия № 7, а една  жена е била в автомобил, ударен от автобуса. Петима от пострадалите вече са напуснали болницата, след като им е била оказана медицинска помощ. Трима от пациентите, между които и шофьорът, ще останат за наблюдение до утре.

Припомням,че автобусът навлезе в насрещното движение и се удари в къща и два автомобила по ул. Вярност във Варна. По информация на свидетели на инцидента шофьорът се е почувствал зле и е изпуснал управлението на автобуса. От КАТ уточниха, че причините за произшествието са в процес на установяване. На място се извършва оглед.

Движението по булевард "Сливница", както и съседните улици "Вяра" и " Вярност" не е спряно.


ВИЖТЕ ОЩЕ

5 % избирателна активност във Варненска област към 10.00 часа

Малко над 5 % е избирателната активност към 10.00 часа за Варненския избирателен район, съобщи   председателят на Районната избирателна комисия Велин Жеков. Гласували са общо малко над  22 хиляди души. Все още не е отстранен проблема с машината за гласуване в 41-ва секция, която се намира в Руското училище във Варна, каза Велин Жеков...

публикувано на 26.05.19 в 11:37
Град Истанбул

Изборният ден в Турция протича нормално

В Турция са открити секции за гласуване в българското посолство в Анкара и в консулските представителства на страната ни в Бурса, Истанбул и Одрин. Изборният ден протича в спокойна обстановка, като броят на подадените заявления за гласуване извън страната до българските дипломатически или консулски представителства е едва няколко десетки,..

публикувано на 26.05.19 в 11:34

Нулев интерес към машинното гласуване в Технически университет

На две места на територията на Технически университет-Варна избирателите могат да извършат машинно гласуване. "Засега няма интерес към машините" , съобщи Кристиян Тодоров, заместник-председател на 186 СИК. Сутринта е била направена диагностика и справка, която показва, че машината работи изрядно и всеки, който иска може да я използва. Членовете..

публикувано на 26.05.19 в 10:42

Прокуратурата проверява 12 сигнала за купуване на гласове

12 досъдебни производства са образувани в цялата страна за купуване на гласове. Схемите за търговия с изборния вот са същите както от минали години. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров. Той добави, че няма арестувани. 15 жалби за нарушения са постъпили в ЦИК от сутрешните часове, съобщи говорителят на ЦИК Александър Андреев...

публикувано на 26.05.19 в 10:38

Гласувам, защото всеки трябва да има позиция

17 100 души са имащите право на глас в община Балчик днес. Всички 37 секции започнаха нормално в 7.00 часа изборния ден. По ре­ше­ние на Цен­трал­на­та из­би­ра­тел­на ко­ми­сия в се­дем секции ще бъ­дат раз­по­ло­же­ни ма­ши­ни за елек­трон­но гла­су­ва­не, съоб­щи Дес­па Илие­ва от местната администрация - в сек­ции №3 в кв...

публикувано на 26.05.19 в 10:11

Къде във Варна може да гласуват хората със затруднения

Заявки за помощ в изборния ден, за осигуряване придвижването на избиратели за гласуване в изборния ден се приемат на тел. 0889/ 409 221 и 052/500 652 и 0700 10 966 . При нужда в изборния ден, помощ на избиратели с увредено зрение или със затруднения в придвижването ще се извършва от дежурните в районите и кметствата. Младост -..

публикувано на 26.05.19 в 09:50
Гласуване на евроизборите в Благоевград

Защо да гласуваме за евродепутати?

Днес избираме   17 депутати от България за Европарламента.  Този път имаме правото и да отбележим графата „НЕ ПОДКРЕПЯМ НИКОГО”, за разлика от предходните избори за европарламент, когато такава графа НЯМАШЕ. Избирателната активност е основна грижа в изборите за ЕС, като гласоподавателите в Словакия най-малко са заинтересовани - само..

публикувано на 26.05.19 в 09:33