Гогин – за дебюта в музиката и опита с уличната мода

Автор:

Градът има глас, има и цвят. Понякога забързан, понякога - спокоен, той е този, който носи в себе си различните култури и течения. А атмосферата му, разбира се, се допълва от музиката. Всичко това са думи, които дават началото на разговор с един от новите български изпълнители, които намериха своето достойно място в топ 20 на БНР. Неговата песен “Something” стигна до шестото място през изминаващата си вече седмица. Гогин е от Бургас, но живее в София. Занимава се в свободното си време с музика и улична мода.

Дебютът

„Сингълът “Something” се роди като идея, записана в телефона и заедно с Димитър Лефтеров а.к.а. Мitkо Beats я създадохме така, както звучи в момента. Чувствам се супер щастлив, защото отзивите са страхотни, направихме я за месец“, коментира Гогин. Той е автор на текста, музиката е разработена с Mitko Beats, а клипът е дело на Виктор Милушев.

Клипът

Режисьорът Виктор Милушев се занимава професионално с хореография и танци, а заснемането се оказва приятно и зареждащо предизвикателство. „Това беше нещо ново и за него. Хубаво е да се работи с човек, който е изцяло чист и не е обременен от предварително поставени рамки...това му даде свобода" допълни Гогин. Клипа към сингъла "Something" може да гледаде тук.

Сюжетът

Песента разказва за човек, който дава много на човека до себе си. В един момент се замисля: „До кога ще се раздавам толкова, за да получа нещо?“. Това, оказва се, е въпросът, който става отправна точка за заглавието на песента.

Хобитата

Гогин работи в международна компания, а с музика и мода се занимава в свободното си време. „Зарядът към музиката винаги съм го имал, не гоня слава , просто сега реших да представя проектите си“, казва музикантът. Един от проектите му е собствена линия стрийт уеър. „Улицата е огледало на културата на нас самите, на това къде се намираме в световен мащаб“, смята Гогин.

Какво още каза той в интервю за предаването „Улица Събота“ – чуйте в прикачения звуков файл:ВИЖТЕ ОЩЕ

Варненци нарисуваха общи картини

Жителите и гостите на морската столица се учиха безплатно как да рисуват с акварел, по случай нощта на музеите и галериите във Варна. Работилницата, която се проведе в рамките на два дни е организирана от една от варненските галерии. По време на първия ден от събитието варненци присъстваха на презентация и демонстрация на тема „Видове техники в..

публикувано на 20.05.19 в 08:25

"Рамщайн" тръгват на турне

Германската група "Рамщайн" се отправя на турне, придружена от гигантска кибритена клечка, монтирана върху ТИР-влекач, съобщава сайтът Лайф. Декоративната конструкция е главният символ на новия едноименен албум на "Рамщайн". Клечката е с маса 1,5 тона. За това се съобщава в официалния сайт на бандата. "Следвайте пламъка", насърчават феновете..

публикувано на 19.05.19 в 13:25

Откриват изложба “Галерия на детската рисунка”

Изложба “Галерия на детската рисунка”, съставена от фонда на „Школа по живопис”, с ръководител – художникът Радко Мурзов, ще бъде открита на 20-ти май, (понеделник), от 16.30 ч., във фоайето на Детския и средношколски комплекс към Регионалната библиотека „Пенчо Славейков”. Архивът наброява повече от 1000 рисунки, като в тази експозиция са..

публикувано на 19.05.19 в 08:53

Холандия спечели Евровизия

Холандският изпълнител Дънкан Лаурънс спечели музикалното състезание Евровизия 2019 с баладата „Arcade”, сочат финалните резултати от гласуването на зрителите. 25-годишният Лаурънс, който през 2016 година обяви, че е бисексуален, използва новопридобитата си слава за да призове за толерантност и..

публикувано на 19.05.19 в 05:55

Фестивалът „Varna Jazz Days” започва от днес

С концерт, посветен на 100-годишнината от рождението на Телониъс Монк и в памет на кралицата на соул музиката Арета Франклин започва второто издание на фестивала „Varna Jazz Days”. Събитието стартира от 19 часа, а мястото е сцената на Археологическия музей. Холандската певица Ширма Роуз ще представи пред варненската публика концерт в памет..

публикувано на 18.05.19 в 13:26

Финалът на Евровизия у нас е достъпен само онлайн

Финалът на песенния конкурс на Евровизия е днес, но за първи път от шест години националната телевизия няма да излъчва финала, който тази година се провежда в Тел Авив.Страната ни не участва и в надпреварата. Желаещите да видят и чуят финалистите и гост звездата Мадона обаче, могат да се възползват от..

обновено на 18.05.19 в 10:54
Елка Няголова

ХІІІ Международен фестивал на поезията „Славянска прегръдка“

Вече за 13-и път в навечерието на 24 май по традиция се провежда Международният фестивал на поезията „Славянска прегръдка“ . Фестивалът е роден на варненския бряг, но тази година неговата география се разширява и официалното откриване ще бъде в Сливен в Драматичен театър „Ст. Киров“. След това гостите ще вземат участие в празничните поетични вечери..

публикувано на 17.05.19 в 19:24