Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов: Не исках повече Веско Маринов да ми пее

Снимка: БГНЕС

Доверието между премиера и Цветан Цветанов спаднало, затова напускането на зам.-председателя на ГЕРБ било неизбежно. Бойко Борисов затяга контрола вътре в партията. Това стана ясно от свиканото днес заседание на Изпълнителното бюро на ГЕРБ.

Победата е категорична, с оставките в БСП това беше потвърдено. Скромността изисква да си мълчиш, коментира Бойко Борисов резултатите от евровота и последвалата оставка от страна на лидера на левицата, съобщава БГНЕС.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че оставката на втория човек в ГЕРБ Цветан Цветанов е правилното решение и доверието между тях е спаднало. Борисов бе категоричен, че вариантите за бъдещето на Цветанов са били само два: напуска ръководните постове на партията, спира да се изявява по медиите и да е лице на партията и остава редови член. Той не се съгласи, така че напуска отвсякъде, заяви Борисов.

Запитан кой ще замести Цветанов, лидерът на партията заяви, че с двамата заместници, които има, и с повече власт на административния секретар, ГЕРБ ще работи.

Борисов съобщи, че най-висшият форум на ГЕРБ ще се проведе на 7 юли.

Ще създам и орган за контрол вътре в самата партия, каза още Бойко Борисов и продължи: Това беше очаквано, не ми се искаше повече Веско Маринов да ми пее, ясно беше как искам да се проведе кампанията.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Цветан Цветанов и Бойко Борисов

Цветанов подаде оставка

Цветан Цветанов подава оставка от всички ръководни постове на ГЕРБ, съобщават от партията. След разговор между председателя на ГЕРБ Бойко Борисов и Цветан Цветанов, Цветанов подава оставка от всички ръководни постове на ГЕРБ. Оставката вече е..

публикувано на 30.05.19 в 11:01

Ще тръгне ли ГЕРБ по нов път, след оставката на Цветанов?

Разговор с политолога  Страхил Делийски  в програма "Точно днес" за горещите новини от политическите централи след евровота. Цветан Цветанов напусна постовете в ГЕРБ, и как БСП ще отиграе смяната на лидера преди есенните избори.  Страхил Делийски..

публикувано на 31.05.19 в 10:09

Борисов: Името на Цветанов се заменя с „Изпълнителната комисия“

„Вариантите за Цветанов бяха два - напуска ръководните постове на партията, спира да се изявява по медиите, да е лице на партията и остава да работи в централата като редови член. Той не се съгласи и избрахме другия вариант – напуска отвсякъде! Какъв..

публикувано на 31.05.19 в 12:25
ВИЖТЕ ОЩЕ

Изнесена приемна на Комисията за защита на потребителите и това лято на Златните

Изнесена приемна на Комисията за защита на потребителите ще има и това лято в курорта "Златни пясъци". Ще се извършват повече проверки на терен, уверил е представител на ведомството, съобщават от общинската пресслужба. Вече текат проверките по..

публикувано на 26.04.24 в 20:02

Първият патрулен кораб "Храбри" ще е готов до края на 2025-а

Първият от новите многофункционални модулни патрулни кораби за ВМС  - "Храбри", вече е спуснат на вода. Продължава дострояването му и оборудването му с въоръжение, техника и спомагателни механизми.  Това съобщи във Варна флотилен адмирал Георги..

публикувано на 26.04.24 в 19:08
Спасител на плаж Кабакум край Варна

Могат ли да отложат новите изисквания за водното спасяване?

Спешна междуведомствена среща ще вземе решение по казуса с водното спасяване на плажовете. Oт туристическия бранш във Варна са поискали от министъра на туризма Евтим Милошев новите изисквания в наредбата за водното спасяване да бъдат отложени за..

публикувано на 26.04.24 в 18:00

Обявиха датите за явяване на матурите по желание на дванадесетокласниците

Допълнителните държавни зрелостни изпити по желание на ученика ще са от 22 до 29 май. Графикът по предмети от общообразователна и профилирана подготовка е  публикуван  на сайта на Министерството на образованието и науката. На 22 май от 8:30 часа ще са..

публикувано на 26.04.24 в 15:37

Предстои смяна на спътника, излъчващ програмите на БНР

Предстои смяна на сателит Intelsat 38 със сателит Hotbird 13F. Двата спътника едновременно ще излъчват програмите на Българското национално радио до 31 декември т.г.  Параметрите са следните: Hotbird 13Fat 13.0°E, честота - 12 635 MHz   Приемна..

публикувано на 26.04.24 в 14:54

МЗ осигурява безплатни ваксини срещу коклюш за бременните

Първата ваксинация срещу коклюш ще може да се поставя на бебета с две седмици по-рано или когато детето навърши месец и половина, предаде БНР.   Мерките за ограничаване на разпространението на заболяването и за предпазване на най-уязвимите групи бяха..

публикувано на 26.04.24 в 14:33

Всеки пети българин е живял под прага на бедност през 2023-та

637.92 лв. е линията на бедност за страната през 2023 г. При този размер на линията под прага на бедност са били 1 млн. и 325 хил. българи или над една пета от населението на страната , съобщиха от Националния статистически институт...

публикувано на 26.04.24 в 14:12