Отново ще има автобус между Балчик и Варна през лятото

Снимка: БТА

За лятото е възобновена линията Балчик – Варна – Балчик, готвят се нови часове и нова процедура за обществен превоз на пътници

С настъпване на летния сезон са възобновени голяма част от часовете по направлението Балчик – Варна – Балчик, съобщиха от Общинска администрация и от автогарата в Балчик. До 30 септември са възложени следните часове: тръгване от Балчик към морската столица в 8.30, 9.30, 11.30, 14.30 ч., 15.30 ч., 16.30 ч. В обратна посока (Варна – Балчик) се изпълняват курсове в часовете: 8.30, 9.30, 10.30, 14.30, 15.30, 18.00 ч. От двете начални спирки може да се закупуват предварително билети, уточниха от автогарата в Балчик.

Припомням, че през есента миналата година превозвачите от Балчик и Варна отказаха да изпълняват курсове по линията Балчик – Варна и обратното поради нерентабилност. Причината е в съвпадението на часовете на балчишки и варненски с каварненски превозвачи. Това стана, след като частна автогара „Младост” във Варна прекрати дейността си и часовете на всички маршрутни разписания се обслужват от т.нар. държавна автогара. Пътниците от Варна и Балчик ползваха часовете на маршрутките от Шабла и Каварна. Спря предварителната продажба на билети от автогара Балчик, тъй като автогарата е междинна спирка по направление Варна-Балчик-Каварна и Варна-Балчик-Шабла.

За да се осигури целогодишно линията, Община Балчик и Община Варна подготвят нови часове. През 2020г. предстои и нова процедура по Закона за обществените поръчки за възлагане на обществени превози от квотата на Община Балчик.

От 15 юни до 15 септември е в сила лятното разписание към курорта Албена и се възобновява общественият транспорт до комплекс Тузлата. Късните часове на градския транспорт в Балчик ще се изпълняват през юли и август.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Деня след вота - неучебен, но присъствен

Денят след първия тур на местните избори - 28 октомври, ще бъде неучебен, но присъствен за учители и ученици в цялата страна, съобщи Министерството на образованието и науката, цитирано от БНР. Училищата могат да организират занимания в този ден, като се запазва провеждането на спортни дейности и на дейности по интереси. Сред тях са посещение на..

публикувано на 22.10.19 в 16:29

Над 200 младежи участват в 25-я есенен семинар на Фондация "Българска Памет"

Над  200 младежи от Северна Македония, Сърбия, Албания, Украйна, Молдова и България участват в 25-то издание на есенния семинар на фондация „Българска памет” на тема „Европейското, дигитално и устойчиво бъдеще в ръцете на младите„ . Форумът има тринадесетгодишна история на устойчиво развитие, като програмата му ще потопи близо 200-те младежи от..

публикувано на 22.10.19 в 16:21

И архитектите споделиха идеи за Дупката

Експертно обсъждане на различни визии за съдбата на Дупката се проведе във Варна, след финала на онлайн анкетата, която бе проведена сред гражданите по инициатива на Община Варна. В нея се включиха над 3000 души, а резултатът бе категоричен - варненци не искат търговски дом на мястото на Дупката, а многофункционално културно пространство, с експониране..

публикувано на 22.10.19 в 16:08

Нов компютърен томограф има в болницата в Добрич

Многопрофилната болница в Добрич от днес разполага с нов компютърен томограф. Съоръжението беше закупено със средства, отпуснати от Министерството на здравеопазването, след като преди повече от година старият скенер се повреди. На откриването на новия апарат присъства и министърът на здравеопазването Кирил Ананиев. В края на миналата година Здравното..

публикувано на 22.10.19 в 15:59

Руското училище във Варна с нова библиотека

Средно училище с езиково обучение "Александър Пушкин" във Варна вече има нова библиотека. Тя е разположена в отделна сграда. Има две помещенията, които са обновени и е много по-достъпна от старата. За ремонта са събрани 15 хиляди лева и е извършен с много доброволен труд.  Инициативата за обновяването на библиотеката е на училищното настоятелство. 1475..

публикувано на 22.10.19 в 15:51

Започна изграждането на нов парк в Балчик

Първа копка на градския парк в ж.к."Балик" в Балчик бе направена днес. Строителството на комплекса за отдих и спорт се намира в периферията на урбанизираната зона и в непосредствена близост до възстановената неотдавна Късноантична и средновековна крепост. Проектът се изпълнява чрез финансиране от МИГ "Балчик - Генерал Тошево" по Програмата за развитие..

публикувано на 22.10.19 в 15:49

Зъботехници от Варна дават на съд УС на БАЗ

Зъботехници от Варна оспорват легитимността на Управителния съвет и контролните органи на Българската асоциация на зъботехниците. Според тях учредителният конгрес на асоциацията от 31 май тази година е преминал при много нарушения, за които те са готови да предоставят доказателства. За това са завели дело във Върховния административен съд, като първото..

публикувано на 22.10.19 в 15:31