Мария Илиева: Почти винаги съм видимо доволна

| обновено на 13.07.19 в 15:04

На 16 юли, вторник Мария Илиева ще пее в Летния театър на Варна. Концертът е част от националното и турне под наслов "Всичко - най-добро от Мария Илиева". В него изпълнителката ще представи новия си албум, включващ най-големите й хитове. Отново ще чуем „Лунен сън”, „Нищо”, “Alright”, „Сама”, „Крадена любов”, „Чуваш ли ме”, “I Like”, „Играя стилно”, „Нека вали”, „Всичко” и много други. Песните ще бъдат презентирани по нов, по-мащабен начин, очертава се едно грандиозно шоу с всички задължителни за жанра елементи. И неподправената емоция от срещата с любимата варненска публика.

На сцената до Мария ще са нейните музиканти Георги Янев (музикален директор и китарист), Мартин Ташев (тромпет и вокали), Милен Кукошаров (аранжименти и клавишни), Васил Вутев (барабани), Младен Димитров (перкусии, програминг и синтезатор), Евден Димитров (бас китара).
Турнето започна на 9 юли в Античния театър на Пловдив, премина през Бургас, а кулминацията ще бъде на 22 октомври в Зала 1 на НДК в София.

"Всичко" е мотото на Вашето турне. Максималист ли сте?

Да, обичам да изпипвам всичко, с което се захвана в детайл. Това се отнася както за музиката, така и за най-битовия смисъл на живота ми.

Това не е ли много трудно?

Трудно е, но никой не е обещавал да е лесно. А и удовлетворението след добре свършената работа е достатъчно добър мотиватор и двигател за следващи успехи и мечти, така че всеки, който влага максимума от себе си - и сърце, и душа - получава цялостно удовлетворение накрая.

"Най-доброто от Мария Илиева" - означава ли, че има песни, които не си харесвате?

Не. Всичко си харесвам, колкото и нескромно да звучи. За да отсея тези, които да събера в албума, общо взето избрах песни, които са били номер едно в различни класации. Това е един относително добър критерий според мен, близък до обективния за това да определиш дали една песен е хит. Например когато пея "Лунен сън" - първия ми сингъл от 2001 година, виждам дечица, които знаят текста. Това е най-голямото ми щастие като артист.

Какво има в стерео стаята на Мария Илиева?

Много музика, много мечти, много приятелства и наааай-голямата ми любов - синът ми Александър, който категорично пренареди всички мои приоритети. Но той пък ми донесе много вдъхновение за музика и сега съм толкова заредена с енергия, сякаш сега започвам.

Той ще бъде ли част от Вашето турне?

Да, да, той е с мен. Зачислявам го към нашия екип и започва да помага - той много обича да подрежда, особено кабели като види. Мисля, че ще изприщи тонрежисьорите ни, но пък е толкова сладък, че му се прощава всичко...

Кога сте видимо доволна?
Почти винаги, аз съм човек, който умее да се радва на живота. Щастлива съм, умея да обичам - това са неща, които в годините , пораствайки, си дадох сметка, че са зависими само и единствено от мен. Да облагородиш емоциите си, да обичаш разбираемо, да умееш да приемаш любовта такава, каквато е, и да си щастлив и благодарен за най-простите неща...


Цялото интервю с Мария Илиева може да чуете в звуковия файл.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Тайните на снимките според фотографа Любомир Бенковски - Бенджи

Във време, в което ежедневно всички снимаме, основно с телефони,  в което все по-рядко вадим снимки на хартия, професионалните фотографи имат какво да ни кажат. Да ни споделят някои тайни за своята работа. Любомир Бенковски има опит като телевизионен оператор и фоторепортер на вестници и телевизии в родния си град Плевен и..

публикувано на 19.08.19 в 14:12

30 години делят Варна от първата фотография в Париж

Днешният 19-ти август е датата, на която отбелязваме раждането на фотографията, защото на 19 Август 1839, само няколко месеца след като Луи Дагер патентова метода си за заснимане, познат като дагеротипия и след като прави първата снимка на Луната, френското правителство изкупува патента и го обявява на широката публика като "подарък към света"...

обновено на 19.08.19 в 11:28

Роси Димитрова: Малдивите може да са достъпни

Роси Димитрова е пътешественик, блогър, мечтател. Тя е от Варна и вече може да се похвали, че е посетила над 18 държави, преследвайки хобито си да опознава нови места. Гостува в предаването "Хоризонти" за да коментираме не само туристическите дестинации у нас и по света, но и набиращите все по-голяма популярност туристически блогове. Блогът на Роси..

обновено на 19.08.19 в 08:37

Йордан Генов: Може да тренирам по-малко, но почивка не си давам

Варненските лекоатлети-ветерани отново блеснаха на голям международен форум. В Торино, Италия, се проведоха откритите европейски олимпийски игри за ветерани по лека атлетика. Това е своеобразна ветеранска олимпиада в този спорт, защото откритият статут на надпреварата докара състезатели от цял свят и от всички континенти. Варненският представител,..

публикувано на 17.08.19 в 11:49

След Виена талантливата Жасмина Темелкова пее и във Варна

За пръв път в празничния концерт край фонтана ще посрещнем още едно талантливо варненско сопрано – младата Жасмина Темелкова Шест пъти ще излезе на сцената, шест арии ще изпее тази вечер най-младият изпълнител в празничния концерт за Деня на Варна, 15 август. Тя е възпитаничка на Варненската детско-юношеска опера, сега студентка по..

публикувано на 16.08.19 в 17:05

1500 проверки и едва 8% нарушения в хотелите и в заведенията по Черноморието

„Контролните органи не установяват съществени нарушения в хотелите и заведенията по Черноморието. Въпреки единичните сигнали за дублиране, за отмяна на резервации, за нелюбезно отношение към клиенти, в общата картина се наблюдава старание от страна на предоставящите туристическата услуга“. Това каза в предаването „Преди всички“..

публикувано на 14.08.19 в 10:15

Неделчо Ралев, рибар: Черно море не е бездънна яма, трябва да се мисли за бъдещето

„Тенденцията е рибата да е по-малко. Няма добър улов на сафрид, например. И цацата не е „цъфнала“. Моето виждане е, че едно нещо, стане ли обект на печалба, спира“. Това каза в предаването „12+4“ Неделчо Ралев, рибар от Черноморец и член на Съюза на ловците и риболовците, в коментар за актуалното състояние на риболова по българското крайбрежие..

обновено на 13.08.19 в 09:38