Влогъри от цялата страна се обединяват срещу агресията

Снимка: dinocro.info

Конкурс за влогъри, организиран от Асоциация „Докосни дъгата”,  дава шанс на деца и младежи от цялата страна да покажат своя талант и да кажат НЕ на агресията. Конкурсът е част от проекта „Младите хора – Бъдещето на България- заедно срещу агресията”.  Всеки желаещ, на възраст от 15 до 29 години, може да се включи, като изпрати своето триминутно видео на емайла konkurs.protiv.agresiata@gmail.com. Посланията в клиповете трябва да са вдъхновени от песента „Агресия”, която е изпълнена от RDMK, Дичо и Теди Кацарова и също е участвала в проекта миналата година.

Младежите могат да започнат да снимат и изпращат своите клипове още от днес. Категориите, в които всеки желаещ може да участва са три – „Спортът срещу агресията”, „Музиката срещу агресията” и "Танцът срещу агресията”. В рамките на видеата могат да участват един или няколко младежи, които изразяват своето разбиране за агресията във всички нейни проявления.

Баскетболистът Асен Великов е координатор на проекта. Той каза, че конкурсът цели да стимулира младите хора да изразят своето мнение и да покажат своя талант. Чрез видео да пресъздадат свое преживяване, интересна случка или ситуация, в която са попаднали, дори и лично мнение, което илюстрира разбирането им за нарастващия проблем за агресията сред целевата група.

В случай, че видеата са по-дълги от 3 минути или съдържат елементи на нецензурно поведение, то те няма да бъдат допуснати до състезанието, допълни Асен Великов.

Разбира се, създателите на най-оригиналните клипове ще получат награди. Те ще са Уеб камери, както и възможност за заснимане на общ видеоклип с тенисиста Димитър Кузманов, певицата Валентина Александрова, както и една от най-популярните групи за к-поп танци у нас - "L.I.T - Leaders in Town".

Крайният срок за изпращане на клиповете е 16 август, а всички одобрени видеа ще бъдат публикувани на фейсбук страницата на проекта на 19 август. 

Чуйте още в прикачения звуков файл:


ВИЖТЕ ОЩЕ

Научните експерти в туризма се събират във Варна

Виртуалната реалност, изкуственият интелект, умни чат-ботове, които дават насоки и пишат оферти, роботи рецепционисти...от известно време всички тези неща навлизат в туристическото обслужване по света, а дори у нас. Макар и иновативни, технологиите си проправят път и в България. Дори във Варна вече има хостел, в който няма персонал, а влизането е..

публикувано на 21.08.19 в 09:45

Според експерт законът трудно може да обособи "парти" и "семейна" зона в курортите

До 1990 година имаше ясно определени зони в курортите ,особено в тези, които бяха целево изградени-"Слънчев бряг", "Златни пясъци", "Албена", след демократичните промени обаче тези зони се размесиха и сега със  закон много трудно могат да се обособят "парти" зони и такива за семеен туризъм- това заяви във Варна проф.Стоян Маринов- бивш..

публикувано на 21.08.19 в 09:18

Деца ще учат правилата за движение и тази учебна година

Варненската полиция ще продължи с инициативата под надслов „Учим правилата заедно“, която е насочена към ученици от началният курс. Това каза за Радио Варна комисар Илиян Илиев от Охранителна полиция. Чрез срещи с ученици, учители и родители се подписват договори между деца и родители, че взаимно ще се контролират при спазването на основните..

публикувано на 21.08.19 в 09:00

Къде няма да има ток на 21 август

Профилактика на съоръженията оставя без ток днес селата Цонево, Гроздьово, Казашка река, Аврен, Садово, Блъсково и Венелин между 9 и 16 ч. В с. Снежина и Градинарово ток няма да има от 9 до 15 ч. От 8 до 5 следобед без ток остава и местността "Боровец Юг". В "Боровец" токът ще спре между 9 и 16.30 ч. Между 8.30 и 17 ч. "на тъмно" ще са и в..

публикувано на 21.08.19 в 06:37
времето море небе плаж слънчево

Слънце и в сряда

И днес ще е предимно слънчево, във вътрешността горещо, около и следобед от изток на запад ще има временни увеличения на облачността. Вятърът ще е слаб от северозапад, следобед умерен вятър от североизток. Максимални температури между 30 и 35, по крайбрежието от 27 до 30 градуса, за Варна около 29. Вълнение 1-2, следобед по южното..

публикувано на 21.08.19 в 06:11

Първата звукозаписна компания в България, първите SMS, първият военен полет..в изложба във Варна

В Парк-музей на бойната дружба – 1444 „Владислав Варненчик“ бе открита гостуващата изложба „Музеят – неочакван, отворен, споделен“, подготвена от екип на Националния военноисторически музей (НВИМ). „Целта е да се противопоставим на стандартния консервативен подход към музейния разказ“, сподели при откриването директорът на Парк-музей..

публикувано на 20.08.19 в 17:32
Първи учебен ден, Математическа гимназия - Варна

Седем варненски училища получават 228 864 евро по програма „Еразъм+“

"Стратегията на обърнатата класна стая за борба с  отсъствията в училище, по-добра мотивация и ефективност на учениците“ (  "Flipped Classroom strategy to fight against school absenteeism improving students motivation and performance“). Така е наречен проектът, по който ще работи варненското  СУЕО "Ал. Пушкин“ през следващата учебна година. Той е един от..

публикувано на 20.08.19 в 17:20