Пътят за Тузлата ще бъде ремонтиран

Изпълнението на проекта за подобряване на пътните връзки между румънската община Мангалия и Балчик, финансиран по програмата за трансгранично сътрудничество, ще започне още това лято, съобщи зам.-кметът по строителството на Балчик Димитрин Димитров.
Проектът включва рехабилитация на общо 8 километра общински пътища на стойност 5 милиона лева и над 730 хиляди лева за специализирана техника.
Процедурите за изпълнение са разпределени в три позиции. Първо започва работата по участък в градската част, обхващащ 400 метра от улица "Приморска", площад "Рибарски" и 790 метра от ул. "Черно море". Дейностите стартират с демонтаж на бордюри, ремонт на тротоарни площи и чак след това ще се пристъпи към асфалтиране.

"В сряда е насрочена среща с изпълнителя, за да се уточни датата по откриване на строителната линия. Ще започнем през лятото, но ще се съобразим с трафика, потенциалните опасности при изпълнението на строителни работи", обясни Димитров.

Вторият участък е отсечката към санаториалния комплекс Тузлата, където е предвидено премахване на растителността в сервитута на пътя през август, а през септември - асфалтиране.

Последно ще бъде рехабилитиран най-дългият трети участък - 5,5 километра по пътя Балчик - Тузлата - до границата с община Каварна. „Тази позиция бе обжалвана пред Комисия за защита на конкуренцията, жалбите са отхвърлени, изчаква се изтичането на срока за обжалване пред Върховния административен съд“, уточни строителният зам.-кмет. Тук също предстои разчистване на растителност, рехабилитация на пътната настилка, като се запазва габаритът на пътя.

За изпълнението ще се ползва заем от фонд ФЛАГ.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Първата звукозаписна компания в България, първите SMS, първият военен полет..в изложба във Варна

В Парк-музей на бойната дружба – 1444 „Владислав Варненчик“ бе открита гостуващата изложба „Музеят – неочакван, отворен, споделен“, подготвена от екип на Националния военноисторически музей (НВИМ). „Целта е да се противопоставим на стандартния консервативен подход към музейния разказ“, сподели при откриването директорът на Парк-музей..

публикувано на 20.08.19 в 17:32
Първи учебен ден, Математическа гимназия - Варна

Седем варненски училища получават 228 864 евро по програма „Еразъм+“

"Стратегията на обърнатата класна стая за борба с  отсъствията в училище, по-добра мотивация и ефективност на учениците“ (  "Flipped Classroom strategy to fight against school absenteeism improving students motivation and performance“). Така е наречен проектът, по който ще работи варненското  СУЕО "Ал. Пушкин“ през следващата учебна година. Той е един от..

публикувано на 20.08.19 в 17:20

Засилва се напрежението заради турските газови сондажи в Източното Средиземноморие

Ескалиращото вече четвърти месец напрежение в Източното Средиземноморие заради незаконните газови сондажи на Турция край Кипър нарасна още повече от началото на тази седмица. В понеделник турският външен министър Мевлют Чавушоглу обяви, че четвърти турски кораб - изследователският кораб „Оруч Рейс”, е на път към Източното Средиземноморие...

публикувано на 20.08.19 в 16:41
Майк Помпейо

САЩ признаха, че „Ислямска държава“ набира нови сили

Американският държавен секретар Майк Помпейо призна днес, че „Ислямска държава“ набира сили в някои райони, но посочи, че капацитетът на терористичната организация да извършва атака е до огромна степен намалял, предаде Ройтерс. „Сложно е. На някои места ИД е по-мощна днес отколкото преди 3 или 4 години“, каза Помпейо в интервю за Си Би Ес. Той..

публикувано на 20.08.19 в 16:40

Представят проекта за новото рибарско пристанище в "Аспарухово"

Проектът "Модернизация и реконструкция на рибарско пристанище "Карантината", район Аспарухово" ще бъде представен в сряда, 21 август, от 10:00 часа в зала "Варна".  Строителството се финансира по Процедура „Рибарски пристанища, кейове за разтоварване, рибни борси и покрити лодкостоянки“ на Програма за морско дело и рибарство 2014-2020 год. чрез..

публикувано на 20.08.19 в 16:38
ОБЩИНА АКСАКОВО

Празникът на Аксаково започва още днес

С олимпийски игри започват празничните дни на Аксаково. По традиция градът празнува в последната неделя на август, но тази година тържествата ще са 3 дни заради  15-ата годишнина от обявяването на Акасково за град.   Днешният 20 август е посветен на най-мъдрите обитатели на общината, които ще премерят сили в различни спортове на градския стадион...

публикувано на 20.08.19 в 16:18
Община Мездра

1 500 декара нови гори ще бъдат залесени в Североизточна България

Двойно повече площи, в сравнение с предходни години, ще бъдат залесени на територията на Североизточното държавно предприятие в периода 2020/2021 година. Това стана ясно по време на среща на директорите на стопанства, в които има разсадници, както и на специалистите, които работят в тях. Събирането е по инициатива на ръководството на..

публикувано на 20.08.19 в 15:54