С велосипед из Варна

Инициативата "С велосипед из Варна" събира всички привърженици на безмоторното придвижване в градски условия. Поводът е Европейският ден без автомобили, който по традиция се отбелязва на 22-ри септември. Всеки желаещ да участва в масовото каране на велосипеди може да се включи с едноколесно, двуколесно или триколесно превозно средство.  Началото е 10.00 ч. пред общината, като маршрутът предвижда потегляне в посока Катедралния храм, обратен завой до Дома на флота, след което - каране до кръстовището на бул. "Осми Приморски полк" и бул. "Цар Освободител". Районът ще бъде подсигурен от екипи на Общинска полиция, КАТ и лекарски екип с линейка. За най-малките участници ще бъде обособена отделна площадка за колелета и тротинетки в алеята пред сградата на общината.

Организатори на събитието са велоклуб  "Спартак" и Община Варна. За участниците е организирана томбола с награди, ще бъдат раздадени  40 стопове и фарове, както  и образователни материали за безопасност на движението. Доброволци на велоклуб "Спартак", екипирани със светлоотразителни жилетки, ще бъдат разпределени на пешеходните пътеки и ще осигуряват безопасното преминаване на пешеходците.

Чуйте повече от Евгени Йосифов от Велоклуб „Спартак“:ВИЖТЕ ОЩЕ

Търси се най-значимата доброволческа инициатива за 2019 година

За първи път Община Варна организира конкурс за доброволческа инициатива. Право на участие имат неправителствени организации и училищни настоятелства, работещи на територията на Община Варна. Участниците в конкурса трябва да  опишат реализираната от тях инициатива /до две стандартни страници/ и да изпратят формуляра до 31 октомври на..

публикувано на 15.10.19 в 06:32

12 нови български песни за деца на Европейския международен конкурс за детска песен „Златни искри“

На 19 и 20 октомври във Варна предстои седмото издание на Европейския международен конкурс за детска песен „Златни искри“. Той се провежда ежегодно във Варна, в две конкурсни линии - за песен и за изпълнител. Конкурсът е член на Световната асоциация на фестивалите, а негов организатор е фондация „Откритие“, със съдействието на..

публикувано на 11.10.19 в 10:19

Театър "Щурче" на 60!

"Театрална среща Варна" е форум на сценичните изкуства, посветен на 60-я рожден ден на театър "Щурче". В програмата са включени представления за малки и големи. Някой от тях гостуват във Варна за пръв път. В програмата са включени заглавия като: "Абсурдни времена", "Кой прибира сутрин звездите?", "Живак" и др.  За почитателите на..

обновено на 08.10.19 в 08:25

На "Златна роза" дискутират промени в Закона за киното

Дискусия за предстоящите промени в Закона за филмовата индустрия се проведе в рамките на 37 Фестивал на българския филм „Златна роза”. Основният фокус на обсъжданията са предложенията за т.нар. данъчни стимули за чуждестранни продукции, които се снимат у нас. Това е част от разработваната държавна политика за привличане на чужди инвестиции..

публикувано на 02.10.19 в 14:52

XI-тото издание на конкурса "Морски звездички" ще се проведе на 21 и 22 септември

Организатор е Читалище Петко Рачев Славейков 1928 . Конкурсът се реализира с финансовата подкрепа на Община Варна чрез фонд "Култура". Място: концертна зала "Владиславово" на Народно читалище "Петко Рачев Славейков 1928" гр. Варна. Конкурсът включва две категории: • I категория - индивидуални изпълнители. Участниците са разпределени в пет възрастови..

публикувано на 16.09.19 в 14:39

Изложбата „1968 - от първа ръка“ в черно-бели краски за събитията от онова време

Изложбата „1968 - от първа ръка“  припомня на варненци и гостите на града събитията от Пражката пролет 1968 г., които до голяма степен поставиха началото на падането на социалистическия блок в Източна Европа. Експозицията е в зала „Север“ на Археологически музей – Варна. Събитието е част от дейностите по проект „Годината, която промени..

публикувано на 10.09.19 в 11:55

“На една песен разстояние” превръща варненските паркове в музикални зони

Фондация “Музика за България” организира малки акустични концерти и музикални работилници в периферните паркове и квартали на град Варна, подкрепени от фонд “Култура” към Община Варна. Проектът се нарича „На една песен разстояние“ и създава улични зони за музика в паркове и междублокови пространства в кварталите, където млади и талантливи български..

публикувано на 05.09.19 в 14:00