Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пълни правила и общи условия на играта

ПРАВИЛА НА ПРОМОЦИОНАЛНА ИГРА

РАЗДЕЛ 1. ПРАВИЛА НА ИГРАТА „ДО КАТАР ЗА ДВАМА“

1.1. Настоящите правила определят начина на провеждане на Промоционалната игра „ДО КАТАР ЗА ДВАМА“ (наричана по-долу за краткост „Играта”) и уреждат взаимоотношенията на организатора на Играта с физическите лица, участващи в играта.

1.2. Настоящите правила са достъпни на интернет страницата bnr.bg/varna  за периода на провеждане на Играта.

1.3. Настоящите правила съставляват пълните правила, уреждащи провеждането на Играта и участието на потребителите в нея. За всички въпроси, неуредени изрично в тях, ще се прилагат правилата на действащото българско законодателство.

1.4. Настоящите правила влизат в сила от 01.10.2019 година и важат за целия период на провеждане на Играта като цяло, както и до окончателното уреждане на всички отношения, свързани с нея. Организаторът си запазва правото да допълва или променя настоящите правила, като промените влизат в сила след публикуването им на интернет страницата bnr.bg/varna,

Участниците следва сами да проверяват за промени в правилата, като Организаторът не е длъжен да ги информира по друг начин за подобни промени.

1.5. С участието си в Играта участниците приемат да спазват условията и разпоредбите на настоящите правила.

1.6. Играта предоставя възможност за получаването на 1 награда,  както следва: 5 -дневна екскурзия за двама до Катар, включваща  4 нощувки със закуска, двупосочен самолетен билет за двама човека с Qatar Airways, включени летищни такси, медицинска застраховка и двупосочен самолетен билет.

Механизмът на спечелването на наградата е описан в Раздел 5 от настоящите правила.

РАЗДЕЛ 2. ОРГАНИЗАТОР

2.1. Организатор на Играта е „БНР – РРС ВАРНА”, ЕИК 0006723430025, със седалище и адрес на гр. Варна, бул. Приморски 22 (наричан по-долу за краткост „Организатор“).

2.2. Играта се организира и провежда от Организатора със съдействието на „Ясмин Холидейз“ ЕООД, ЕИК 204139647, седалище и адрес гр. Варна, ж.к. Младост, блок 138, вх. 6, ет. 5, ап. 130 (наричан по-долу за краткост „ТУРОПЕРАТОР“) и Qatar Airways.

2.3. Организаторът осигурява техническите и комуникационните средства за провеждане на Играта.

РАЗДЕЛ 3. СРОК И ТЕРИТОРИЯ НА ПРОВЕЖДАНЕ НА ИГРАТА

3.1. Играта се организира и провежда на територията на Република България.

3.2. Играта се провежда в периода от 16.09.2019 г. до 01.12.2019 г., включително. В рамките на този период, участникът може да участва за спечелване на награда от Играта.

3.3. Организаторът прави провеждането на Играта достояние на широката общественост чрез интернет страницата bnr.bg/varna, facebook.com/radiovarna и ефира на програма на „Радио Варна“

РАЗДЕЛ 4. ИЗИСКВАНИЯ ЗА УЧАСТИЕ В ИГРАТА

4.1. В Играта не могат да участват лица под 21 години и лица работещи на трудов или граждански договор за Организатора, Туроператора, както и членове на семействата на тези лица (родители, съпрузи и деца).

4.2. Участник в Играта е всяко физическо лице, което:

4.2.1. Има валиден Facebook акаунт.

4.2.2. Публикува коментар с верен отговор на въпроса под седмичния пост на играта.

4.3. С публикуване на коментар във Facebook по смисъла на точка 4.2., участниците приемат да спазват условията и разпоредбите на настоящите Правила.

РАЗДЕЛ 5. УСЛОВИЯ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ИГРАТА

5.1. В Играта може да участва всяко физическо лице, което има регистриран потребителски профил (акаунт) в интернет сайта www.facebook.com и отговаря на изискванията за участие в Играта.

5.2. Всяко лице има право да участва в Играта само чрез 1 (един) Facebook акаунт.

5.3. Всяко лице има право да участва в Играта за всяка от посочените седмици.

5.4. Наградата от Промоционалната кампания/ игра е ЕКСКУРЗИЯ ЗА ДВАМА до КАТАР, ДОХА ще бъде изтеглена чрез томбола. В томболата се включват всички участници изтеглени през периода на 8-те седмични игри

І седмица 07.10.2019 г. - 13.10.2019 г. теглене на 10 имена от всички Участници, коментирали рекламния пост с верен отговор на въпроса на седмицата, тегленето ще се осъществи на 14.10.2019 г.

ІІ седмица 14.10.2019 г. - 20.10.2019 г. теглене на 10 имена от всички Участници, коментирали рекламния пост с верен отговор на въпроса на седмицата, тегленето ще се осъществи на 21.10.2019 г.

ІІІ седмица 21.10.2019 г. - 27.10.2019 г. теглене на 10 имена от всички Участници, коментирали рекламния пост с верен отговор на въпроса на седмицата, тегленето ще се осъществи на 28.10.2019 г.

ІV седмица 28.10.2019 г. - 03.11.2019 г. теглене на 10 имена от всички Участници, коментирали рекламния пост с верен отговор на въпроса на седмицата, тегленето ще се осъществи на 04.11.2019 г

V седмица 04.11.2019 г. - 10.11.2019 г. теглене на 10 имена от всички Участници, коментирали рекламния пост с верен отговор на въпроса на седмицата, тегленето ще се осъществи на 11.11.2019 г.

VІ седмица 11.11.2019 г. - 17.11.2019 г. теглене на 10 имена от всички Участници, коментирали рекламния пост с верен отговор на въпроса на седмицата, тегленето ще се осъществи на 18.11.2019 г.

VІІ седмица 18.11.2019 г. - 24.11.2019 г. теглене на 10 имена от всички Участници, коментирали рекламния пост с верен отговор на въпроса на седмицата, тегленето ще се осъществи на 25.11.2019 г.

VІІІ седмица 25.11.2019 г. - 01.12.2019 г. теглене на 15 имена от всички Участници, коментирали рекламния пост с верен отговор на въпроса на седмицата, тегленето ще се осъществи на 02.12.2019 г.

5.5. Имената на десетимата (10) печеливши от всяка седмица ще бъдат теглени на случаен принцип, пред свидетели в нюзрума на Радио Варна. Резултатите от тегленето, както и печелившите ще бъдат отразени в протокол с имената на техните facebook профили, който ще бъде публикуван на официалната страница на ОРГАНИЗАТОРА - bnr.bg/varna. Печеливш Участник от един период НЕ МОЖЕ да участва в следващите седмични игри, при условията в т. 4.2.

5.6. Имената на 10-те участници от всяка седмица ще участват в тегленето на наградата на 9 декември 2019 г. на празничен концерт (допълнително ще се уточни мястото и началния час). Участникът, спечелил награда от Играта, ще бъде изтеглен публично и обявен в залата, както и на интернет страницата на ОРГАНИЗАТОРА , facebook.com/radiovarna и ефира на програма на „Радио Варна“ с името и фамилията, която използва във Facebook акаунта си.

5.7. Участието в Играта не е обвързано с покупка на продукти, предлагани от Организатора.

5.8. Участниците нямат право да извършват действия или да използват програми, или да правят опити за това, за да заобиколят/нарушат правилата на Играта, което изкуствено увеличава шансовете за спечелване на награда, извън описаното в механизма на Играта, като например да използват несъществуващи/фалшиви Facebook акаунти, включително свои и на техни приятели, неоторизирани скриптове, програми за систематично или автоматично управление на игри или отделни функции от такива програми, частично или напълно автоматизирана програма, която дава предимство на участника пред останалите участници, и др.

5.9. Всеки Участник, който нарушава разпоредбите на т. 5.5 или раздел 4 и 6, ще бъде дисквалифициран от участие в Играта, ако е бил определен за печеливш. Достъпът на такъв участник може да бъде прекратен по преценка на Организатора.

5.10. Участниците се съгласяват и задължават да следват разпорежданията и инструкциите на Организатора и на лицата, определени да извършват интернет-поддръжка, администрация и модерация на Играта.

5.11. Играта не е спонсорирана, одобрена, администрирана или обвързана по друг подобен начин с Facebook. Участниците в Играта са уведомени за факта, че инцидентно изискваната от тях информация в хода на участие в Играта се предоставя на Организатора, а не на Facebook.

5.12. С публикуване на коментар във Facebook по смисъла на точка 4.2. и с приемането на настоящите правила участниците се съгласяват и декларират, че нямат и няма да отправят никакви искания и претенции към Facebook във връзка с участието си в и/или достъпа си до Играта и че ще отправят всички свои искания и претенции, както и въпроси, коментари и оплаквания в тази връзка, само и единствено към Организатора.

РАЗДЕЛ 6. ИЗИСКВАНИЯ КЪМ КОМЕНТАРИТЕ

6.1. Организаторът си запазва правото да не допуска до участие коментари, които не отговарят на условията на Играта или съдържат послание, изображение или каквото и да е друго съдържание, което:

- е порнографско, съдържа елементи на сексуално или друго насилие или противоречи по какъвто и да е друг начин на морала и добрите нрави;

- е насочено срещу националната сигурност, обществения ред, народното здраве или срещу правата и свободите на други граждани;

- е насочено срещу или накърнява доброто име на Организатора, Агенцията или което и да е трето лице;

- съдържа заплаха за живота и телесната неприкосновеност на човека;

- пропагандира дискриминация, основана на пол, раса, образователен ценз, възраст и религия; призовава към насилие, извършване на престъпление, разпалване на расова, национална, етническа или религиозна вражда;

- проповядва агресивна или недемократична идеология;

- нарушава права или свободи на човека съгласно Конституцията и законите на Република България или международни актове, по които Република България е страна;

- се отнася до търговска, служебна или лична тайна или друга конфиденциална информация;

- нарушава каквито и да било имуществени или неимуществени права или законни интереси на трети лица, включително право на собственост, право на интелектуална собственост и други;

- противоречи на действащото законодателство и на настоящите Правила.

РАЗДЕЛ 7. ОПРЕДЕЛЯНЕ НА ПЕЧЕЛИВШ И ПОЛУЧАВАНЕ НА НАГРАДАТА

7.1. Участникът, определен за печеливши в Играта, следва в срок от 3 (три) дни да изпрати лично съобщение на официалната Facebook страница с трите си имена по лична карта и актуален телефон за контакти, за да потвърди своята награда.

7.2. В случай, че в срока по т. 7.1. избраният за победител участник не изпрати лично съобщение, счита се, че участникът се отказва от наградата си и Организаторът има право на негово място да определи нов участник, който да получи съответната награда.

7.3. Печелившият получава наградата си лично от ОРГАНИЗАТОРА и/или ТУРОПЕРАТОРА и Qatar Airways в срок от 10 (десет) дни от предоставянето на данните по т. 7.1 срещу представяне на документ за самоличност, съответстващ на данните по т. 7.1.

7.4. Печелившият може да получи наградата си по куриер за негова сметка, при заявено от него желание. В този случай избраният да получи награда участник следва да изпрати лично съобщение на официалната страница на ОРГАНИЗАТОРА във Facebook с трите си имена, адрес за доставка и актуален телефон за контакти в срок от 20 (двадесет) дни от предоставянето на данните по т. 7.1.

7.5. За получаването на наградата се подписва приемо-предавателен протокол. Наградата се получават лично от участника, избран да получи награда, срещу представяне на лична карта. ОРГАНИЗАТОРА и ТУРОПЕРАТОРА имат право да проверят дали самоличността от личната карта съвпада с данните по т. 7.1.

7.6. В случай, че участникът, избран да получи награда, не потърси наградата си в срока по т. 7.3. или 7.4., счита се, че участникът се отказва от правото си да получи наградата.

7.7. Наградата може да бъде получена и от трето лице, различно от печелившия, само срещу представено изрично нотариално заверено пълномощно.

7.8. Не се допуска замяна на спечелена награда с нейната парична равностойност, ваучери, друга предметна награда или стока, както и срещу услуги.

РАЗДЕЛ 8. ПРЕКРАТЯВАНЕ НА УЧАСТИЕ

8.1. Всеки участник има право по всяко време да прекрати участието си в Играта без да посочва причини за това, като изпрати лично съобщение на официалната страница на ОРГАНИЗАТОРА във Facebook - facebook.com/radiovarna/ със съдържание „Не желая да участвам в Играта“.

8.2. Организаторът си запазва правото по всяко време да прекрати провеждането на Играта поради изключителни обстоятелства, като информира своевременно за това участниците чрез интернет страницата и/или по друг подходящ начин чрез средствата за масова комуникация. В тези случаи на участниците не се дължи компенсация извършени действия за участие в Играта.

8.3. Организаторът си запазва правото да допълва или променя настоящите Правила, като промените влизат в сила след публикуването им на интернет страницата bnr.bg/varna

РАЗДЕЛ 9. ОТГОВОРНОСТ

9.1. Организаторът не носи отговорност за вреди, причинени на участниците при или във връзка с провеждането на Играта като цяло, или за грешки и/или недостатъци при провеждане на Играта като цяло, поради извънредни обстоятелства или неизправности в интернет страницата bnr.bg/varna и facebook.com/radiovarna или в обслужващата информационно-съобщителна и телекомуникационна инфраструктура.

9.2. Организаторът не носи отговорност за неизпълнение на условията и задълженията си по настоящите правила или за грешки при провеждане на Играта като цяло, поради форсмажорни обстоятелства и неизправности в обслужващата техника, които се дължат на действия или бездействия на трети лица, или не са възникнали по вина на Организатора.

9.3. Организаторът не носи отговорност спрямо избран за победител участник, предоставил невалидни, несъществуващи, непълни или неточни данни.

РАЗДЕЛ 10. ОБЩИ РАЗПОРЕДБИ

10.1. Настоящите правила са достъпни на интернет страницата bnr.bg/varna и facebook.com/radiovarna за периода на провеждане на Играта.

10.2. Настоящите правила съставляват пълните правила, уреждащи провеждането на Играта и участието на потребителите в нея. За всички въпроси, неуредени изрично в тях, ще се прилагат правилата на действащото българско законодателство.

10.3. Организаторът запазва право при констатиране на нарушения в процеса на участие да дисквалифицира съответния участник.

10.4. Организаторът не е длъжен да води кореспонденция за и да обсъжда непечеливши претенции, включително при изтичането периода на Играта или по други подобни поводи.

10.5. Всички спорове между Организатора и участниците/потребителите, възникнали във връзка с Играта като цяло, ще се решават в дух на добра воля чрез преговори между тях, а в случай че това се окаже невъзможно, ще бъдат отнасяни за разрешаване пред компетентните държавни органи.

10.6. Настоящите правила влизат в сила на 01.10.2019 година и важат за целия период на провеждане на Играта като цяло, както и до окончателното уреждане на всички отношения, свързани с нея. Организаторът си запазва правото да допълва или променя настоящите правила, като промените влизат в сила след публикуването им на интернет bnr.bg/varna и facebook.com/radiovarna. Участниците следва сами да проверяват за промени в правилата, като Организаторът не е длъжен да ги информира по друг начин за подобни промени.

РАЗДЕЛ 11. УВЕДОМЛЕНИЕ ОТНОСНО ЗАЩИТАТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ

11.1. С участието си в Играта, участниците декларират и се съгласяват, че предоставят личните си данни доброволно, като необходимо условие за участие в Играта, както и за ползване на правата, които могат да придобият с участието си в нея и предоставят изричното си съгласие, организаторите да обработват предоставените от тях лични данни за нуждите на Играта, както и се съгласяват, че в случай на получаване на награда техните имена биха могли да станат публични и да бъдат използвани в аудио, печатни или видео материали на Организатора или Спонсора на наградния фонд.
11.2. С участието си в Играта всеки участник декларира, че е запознат с това, че личните данни, свързани с неговата физическа идентичност – три имена, адрес и телефон за контакт, ще бъдат обработвани от Организатора като необходими за участие в Играта и получаване на награди, за целите на недвусмисленото му идентифициране като участник и дава съгласието си за това обработване. 
11.3. Личните данни ще бъдат обработвани в хартиен и/или електронен вид, като Организаторът предприема разумни мерки за защита на данните от неразрешен достъп и съобразява обработката на данните с изискванията на Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на съвета.
11.4. Данните се обработват от Организатора единствено за целите на Играта и се съхраняват за срок от 3 (три) месеца след нейното приключване. Данните могат да се съхраняват за по-дълъг срок, ако се съдържат в документи или части от програмата на Организатора, чието запазване се изисква със закон или съгласно Номенклатура на делата със сроковете за съхраняването им в Българското национално радио, утвърдена от директора на Централен държавен архив.
11.5. Определени категории лични данни може да бъдат разкривани публично, когато това разкриване е в обществен интерес, при спазване на условията на Закона за достъп до обществена информация. Такова разкриване се допуска само когато обществената информация не може да бъде предоставена без разкриване на личните данни. Организаторът уведомява незабавно участника за подадените заявления за достъп до обществена информация, които може да го засегнат и за разкриването на лични данни.
11.6. Участникът декларира, че е уведомен за следните права, които има във връзка с обработването на личните му данни:
11.6.1. да иска коригиране и допълване на свързаните с него лични данни, обработвани от Организатора;
11.6.2. да получи достъп до свързаните с него лични данни, обработвани от Организатора;
11.6.3. да изисква ограничаване на обработването, когато е налице някое от условията на чл. 18 от Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на съвета; 
11.6.4. да изисква личните му данни да бъдат изтрити;
11.6.5. да прави възражение срещу обработването на личните му данни;
11.6.6. да се възползва от правото си на преносимост на личните му данни;
11.6.7. да търси защита на правата си чрез жалба до Комисия за защита на личните данни.
11.7. Правата, описани в т. 11.6.1 – 11.6.7., могат да бъдат осъществени с писмено заявление до Организатора, изпратено чрез формата, посочена в т. 11.9. Заявлението следва да е отправено лично от участника или от изрично упълномощено от него лице, освен ако специален закон не предвижда друго.
11.8. Заявлението по предходната точка следва да съдържа: име, адрес и други данни за идентифициране на подателя на заявлението, описание на искането, предпочитаната форма за комуникация и действия по чл. 15-22 от Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на съвета, подпис, дата на подаване на заявлението и адрес за кореспонденция. При подаване на заявлението от упълномощено лице, към него следва да се приложи пълномощно.
11.9. Форма за контакт по въпросите на обработването и защитата на личните данни: reklama.varna@bnr.bg .
11.10. Организаторът оработва личните данни на участника на основание изричното съгласие дадено от участника за обработване на личните му данни, дадено заедно със съгласието с настоящите Правила и включването в Играта. 
11.11. Участникът декларира, че е наясно с правото си да оттегли съгласието си за обработване на личните данни, както и с начините, по които може да оттегли съгласието си. С цел избягване на всякакво съмнение, в случай че участникът оттегли съгласието си за обработване на личните му данни, Организатора ще има възможност да обработва личните данни на основание участието в Играта.
11.12. Обработването на личните данни от страна на Организатора и предоставянето на личните данни от страна на участника, е необходимо за участие в Играта и получаване на наградите. В случай, че участникът предостави неточни данни и/или откаже да предостави лични данни, изпълнението на настоящия договор ще се окаже невъзможно.

РАЗДЕЛ 12. РЕШАВАНЕ НА ОПЛАКВАНИЯ

Всички спорове, възникнали във връзка с Промоционалната кампания, ще бъдат уреждани по взаимно съгласие. В случай че това не е възможно, страните имат право да отнесат спора за разрешаване в съответствие с българското законодателство пред компетентния съд в град Варна.

Пълните правила на играта може да изтеглите от тук


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!