Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава innoWave Summit 2019

Стотици жители и гости на Варна се включиха в  innoWave Summit 2019 . Конференцията се провежда  в Двореца на културата и спорта. Днес до 20 часа, както и утре от 8 до 10:30 часа, посетителите могат да се докоснат до световно известни лектори от цял свят. Лекциите се провеждат в две зали – бизнес зала и иновационна зала, а в пространството между тях има изложение на различни иновативни технологии и бизнеси, които предлагат своите продукти.

По време на лекциите публиката е ангажирана с различни интерактивни игри, а темите на конференцията са разнообразни –  маркетинг, старт ъп, технологии, финансиране, управление на бизнес и още.

Логото на  innoWave Summit 2019 е бъди цифров, бъди глобален. Конференцията се провежда за пети пореден път. Един от лекторите е Шед Симоув, наричан от някои креативният гений в наше време. Той е предприемач, автор, професионален мотиватор и говорител. Завършил е експериментална психология в Балиол колидже в Оксфорд. Автор е на интересни идеи като : дистанционно за жени, ШИНДЪР (уебсайт за запознанства, в който има само един потребител, с когото можете да се запознаете, самият Шед), както и две книги без нито една дума на страниците им.

"Публикувах две книги и исках да успея да стана бест селинг автор. За да се случи това, обаче, трябваше да продам 10 хиляди копия от една от книгите ми. Така че, за да постигна мечтата си, написах тези две книги. Писах ги в продължение на 8 години, наистина ми отне много време. Въпреки че са високо оценени в онлайн платформите, където се продават, никой не ги чете. Така че започнах да се замислям да променя стратегията си. Това е и моето обръщение към публиката в речите ми: Ако правиш едно и също нещо отново и отново, а не виждаш резултати насреща, просто трябва да промениш стратегията си.

Понеже се занимавам и с продаването на забавни, хумористични подаръци и се справям много добре с този бизнес, се замислих за това, как мога да смеся книгите и хумора, който използвам за подаръците. Сетих се, че книгата ми трябва да бъде някаква шега и се замислих за книга без думи. Това ми звучеше ненормално, налудничево, но в същото време изключително забавно. След това се замислих за самото заглавие: „За какво мислят мъжете освен за секс“. Отговорът е очевидно за нищо. Ние мъжете сме ужасни, не сме ли?" - коментира Шед.

Чуйте още в прикачения звуков файл:





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

По-скъпи билети за влаковете от днес

От днес влизат в сила нови цени на билетите на БДЖ. Поскъпването е средно с 20%, предаде БНР. Като причина от Националния железопътен превозвач посочват  инфлацията и повишените разходи. Без промяна ще останат цените на железопътните карти за децата и възрастните хора, които са на символична стойност от 1 лев. Безплатно ще продължат да се возят във..

публикувано на 07.05.24 в 10:25

В сила е пропускателен режим за алея дамба Балчик

Във връзка с настъпването на активния туристически сезон и с оглед създаването на условия за сигурност и безопасно движение в приморската  част на Балчик със заповед на кмета на Община Балчик от началото на месеца до 30 септември е въведен попускателен режим на МПС за алея "Дамба" през КПП "Бяла къща" и  КПП "Тих кът" и за алея "Двореца"...

публикувано на 07.05.24 в 08:34
Морска градина, Варна

Топло и слънчево във вторник

Днес над по-голямата част от района ще преобладава слънчево време. Следобед от запад на изток облачността постепенно ще се увеличи и на места ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб до умерен от южна четвърт. Преобладаващи максимални температури между 23° и 28°, по крайбрежието 18°-23°, за В арна около 22°. Вълнение на морето 2-3, в..

публикувано на 07.05.24 в 05:50

Адресите без ток

На 07.05.2024 от 08:30 ч. до 17:00 ч. , поради извършване на оперативни превключвания на съоръженията за доставка на електроенергия, са възможни смущения на електрозахранването в района на: гр. Варна - Северна промишлена зона в района над затвора. В периода 07.05.2024 - 10.05.2024 от 09:00 ч. до 17:00 ч. , поради извършване на обслужване на..

публикувано на 07.05.24 в 05:00

До 20 градуса на 7 май във Варна

През следващото денонощие ще преобладава ясно и слънчево време, с временни увеличения на облачността следобед, когато на места ще се развие купеста облачност и ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от южна четвърт. Минимални температури между 8° и 13°, максимални от 22° до 27°, по Черноморието ще останат по-ниски –17°-20°.  За Варна..

публикувано на 06.05.24 в 17:33

Листата си за Варна регистрираха от коалиция "Солидарна България"

Лидерът на "Солидарна България“ Ваня Григорова присъства на регистрацията на листата на коалицията във Варна за предстоящите парламентарни избори. Водач е актьорът Димитър Костадинов от партия „Изправи се България“. Григорова каза, че основното послание на коалицията за предстоящите избори е "Време е за хората".

публикувано на 06.05.24 в 17:16

Даниел Митов оглавява листата на ГЕРБ-СДС във Варна

България няма нужда от повече експерименти, "сглобки" и "некоалиции", необходимо е стабилно правителство, което да извърши необходимите реформи. Това заяви във Варна водачът на листата на коалиция "ГЕРБ-СДС" на предстоящите парламентарни избори Даниел Митов. „Направихме всичко възможно България да има стабилен кабинет, който да издържи дълго и..

публикувано на 06.05.24 в 14:19