Над 200 младежи участват в 25-я есенен семинар на Фондация "Българска Памет"

Над  200 младежи от Северна Македония, Сърбия, Албания, Украйна, Молдова и България участват в 25-то издание на есенния семинар на фондация „Българска памет” на тема „Европейското, дигитално и устойчиво бъдеще в ръцете на младите„.

Форумът има тринадесетгодишна история на устойчиво развитие, като програмата му ще потопи близо 200-те младежи от българската диаспора в света на технологиите, дигиталното предприемачество, бизнес планирането и много други.

25-ят Есенен семинар на Фондация "Българска Памет" се финансира от д-р Милен Врабевски и се осъществява в партньорство с Община Варна, Представителството на Европейската комисия в България и фондация „Ханс Зайдел“.

Семинарът започва със среща-дискусия на тема „Приносът на България към европейската цивилизация”. След откриването д-р Милен Врабевски – председател на фондация „Българска памет” коментира  привързаността на младите хора към България и приобщаването им към европейските ценности - чуйте прикачения звуков файл.  ВИЖТЕ ОЩЕ

Кой ще чисти снега във Варненска област след Нова година?

Договорите за снегопочистване на няколко общини в област Варна изтичат до края на календарната година т.е. в разгара на зимния сезон. А това означава, че е необходимо спешно да бъдат обявени конкурсни процедури за избор на фирми, които да извършват поддържането на пътищата в региона в случай на снеговалеж през настоящия зимен сезон. На 27 номври..

публикувано на 22.11.19 в 16:19

"Антитерористични колчета" може да се появят по варненските спирки

Нови мерки за пътна безопасност предлагат на община Варна  експерти и граждани. Поводът са зачестилите инциденти, при които пострадаха хора. От Комисията по безопасност на движението в общината обсъдиха предложение за поставяне около всички спирки на градския транспорт т.нар."антитерористични колчета".   Поводът за мярката е инцидентът, при който..

публикувано на 22.11.19 в 15:53

СЗО обяви „епидемия“ от физическа неактивност сред децата

Четирима от петима младежи в глобален мащаб не са достатъчно физически активни, което е вредно за здравето им, сочи публикуван днес доклад на Световната здравна организация, който предупреждава, че специално момичетата се нуждаят от повече упражнения. В първия по рода си доклад за глобалните тенденции за физическата активност на подрастващите..

публикувано на 22.11.19 в 15:44

Втора жалба във Върховния съд за изборите в Балчик

Поредна жалба е внесена във Върховен административен съд във връзка с резултатите от местните избори за съветници в Балчик Тя е срещу постановеното от Административен съд – Добрич, с което е отменено частично решението на Балчишката избирателна комисия относно разпределението на преференциите за отделните кандидати в листата на Местна коалиция ВМРО..

публикувано на 22.11.19 в 15:41

Починалото в Кардам дете е вдишало отровния фосфин

Причиняване на смърт по непредпазливост е основната версия на Районната прокуратура в Генерал Тошево по случая с починалото дете в Кардам. Съдебномедицинската експертиза сочи отравяне от веществото фосфин, което се съдържа в таблетки за борба с гризачи, открити в дома на семейството. Същото вещество е било намерено и в организма на една от сестрите на..

публикувано на 22.11.19 в 15:13

Съдът: Ремонтът на панорамния път от Балчик до Каварна може да започне

Приключи делото, с което бе оспорен изборът на изпълнител за ремонта на панорамния път Балчик – Каварна. Върховният административен съд остави в сила решението на Комисията за защита на конкуренцията, в частта му, с която е оставена без уважение жалбата на "Пътища и мостове" ЕООД срещу решение №23/15.04.2019 г. на кмета на община Балчик за определяне..

публикувано на 22.11.19 в 15:06

Липсата на кадри е сред основните проблеми на варненския бизнес

Липсата на кадри, тежката бюрокрация и недостатъчно развитата инфраструктура са сред основните проблеми на варненския бизнес. Те бяха откроени на регионална среща за Североизточния регион, посветена на изготвянето на Национална стратегия за малките и средните предприятия за периода 2021-2027 г., съобщават от Областния информационен център-Варна...

публикувано на 22.11.19 в 14:59