Още 7 дни “Заедно в час” набира кандидати за програмата си в областите Варна и Добрич

Организацията търси, обучава и подкрепя хора от различни сфери, които да работят като учители

Още седем дни “Заедно в час” търси кандидати за нови участници в програмата си за професионално и лидерско развитие от региона на Варна и Добрич.

От следващата учебна година организацията разширява обхвата си и ще работи с училища партньори и в двете области.

Всички желаещи трябва да кандидатстват на сайта на организацията zaednovchas.bg до 15 ноември, петък.

Това е първият етап от процеса на подбор за участниците. Одобрените кандидати ще започнат работа в училище през септември 2020, като преди това ще преминат през сериозна подготовка и интензивно обучение.

"Заедно в час" работи за това всяко дете в България да има достъп до качествено образование и възможност да реализира потенциала си, независимо от средата, в която живее, и социално-икономическия си произход. Организацията помага за това нови хора - успешни професионалисти и завършващи студенти, да влязат в системата на българското образование и да работят дългосрочно за положителна промяна в системата и намаляване на образователното неравенство в страната.


КАКВО ВКЛЮЧВА ПРОГРАМАТА

Участниците в програмата на “Заедно в час” получават специално разработени обучения, менторска подкрепа, учителска правоспособност, намиране на позиция в училище, възможности за кариерно развитие, полезни ресурси, финансови стимули, професионални контакти и силни приятелства.

Обучителната програма на “Заедно в час” е специално разработена за ефективно преподаване с фокус върху ученика и включва методи, които помагат на всички ученици да напредват, независимо от първоначалното им ниво. Обученията използват доказали се образователни модели и се адаптира спрямо контекста в България, както и на базата на 10-годишния опит на “Заедно в час”. 

Няма изискване кандидатите да имат учителска правоспособност. Одобрените участници придобиват такава в рамките на програмата в партньорство с български университети. Необходимо е кандидатите да имат завършена бакалавърска степен до 1. септември 2020 г., желание за работа с ученици, които имат нужда от повече подкрепа, и готовност за работа като учител на пълен работен ден за период от две години. 

НОВИ РЕГИОНИ

От следващата учебна година “Заедно в час” разширява обхвата си в страната и участниците в програмата на организацията ще могат да работят в училища партньори на “Заедно в час” в 20 области - Бургас, Варна, Велико Търново, Враца, Добрич, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, София-град, София-област, Стара Загора, Търговище и Шумен. Това ще зависи от наличните позиции в училищата и профила на участниците в програмата. 

“Заедно в час” е създадена по инициатива и с финансовата подкрепа на фондация “Америка за България” и е част от международната мрежа Teach for All на организации, които работят срещу неравенството в образованието в повече от 50 държави по целия свят.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Валери Симеонов

Валери Симеонов е новият зам.-председател на НС

Валери Симеонов бе избран за заместник-председател на Народното събрание.„За“ кандидатурата на Симеонов гласуваха 118 народни представители, „против“ – 6“, „въздържали се“ – 6, с което предложението бе прието. Предложението за кандидатурата му бе внесена вчера от съпредседателите на ПГ на „Обединени..

публикувано на 20.11.19 в 09:42

Заседание на Общинския съвет в Каварна

В Каварна се провежда второто заседание но Общинския съвет след положената клетва преди дни.То е насрочено за 14.00 часа в залата на общинската администрация и от предварително раздаденият дневен ред е видно, че предстои избор на заместник-председател на Общинския съвет, избор на членове и председатели на постоянните комисии към Общинския съвет..

публикувано на 20.11.19 в 09:41

Проект за чистотата на въздуха беше отличен от програма „За жените в науката“

Проект, чиято цел е хората да знаят какво е качеството на въздуха в София, Пловдив, Варна и Бургас донесе награда на д -р Евгения Сарафова. Това ще става с помощта на датчик, закачен на дрон, и данни от Европейската космическа агенция. Резултатите ще бъде видими в интернет в рамките на една година. Мария Джумалиева-Стоева и д-р Юлия Романова са..

публикувано на 20.11.19 в 09:10

И двете тръби по дъното на Черно море вече са запълнени с газ

Газопроводът Турски поток ще бъде въведен в експлоатация до края на 2019 г., като и двете му тръби са запълнени с газ, пише Газета. ру. "Газпром" обяви в прессъобщение, че запълването на тръбите отбелязва последния етап преди въвеждането в експлоатация, което трябва да пренася руски природен газ под водите на Черно море до Турция и от там в страните..

обновено на 20.11.19 в 09:01

Благотворителна лотария разиграва картина на Пикасо за 1,1 млн. долара

Съвсем скоро някой далеч от статута на супербогаташ може да стане новия притежател на оригинална картина от Пикасо, съобщава БГНЕС. Платно на испанския майстор на стойност повече от един милион евро (1,1 милиона долара) ще бъде спечелено на благотворителна лотария. Всеки, закупил билет от 100 евро за международното разиграване, има шанс да спечели..

публикувано на 20.11.19 в 09:00
Протест на несебърлии преди задържането на кмета Николай Димитров, архив

Жители на Несебър ще блокират Дюлинския проход в неделя

С блокада на пътя на Дюлинския проход ще продължат протестите на жителите на Несебър. Недоволството на гражданите е насочено срещу Специализирания съд и Специализираната прокуратура, които удължават  вече един месец арестите на кмета на общината Николай Димитров и двама общински съветници. Те бяха задържани по време на предизборната кампания и..

обновено на 20.11.19 в 08:44

Ден на отворените врати в Бургаския свободен университет

Ден на отворените врати за бъдещите студенти ще се проведе днес от 11.00 до 15.00 ч. в Бургаския свободен университет. Ще бъдат представени специалностите в бакалавърските програми, университетската библиотека, възможностите за обучение в чужбина по програма Еразъм+. На всеки кръгъл час в зала 208 ще се провежда тест за професионално..

публикувано на 20.11.19 в 08:40