"Последна Коледа" – музиката на Джордж Майкъл в романтична комедия

Една от най-мразените песни в коледните ротации на радиостанциите е Last Christmas, на дуета Wham, изпята от незабравимия Джордж Майкъл.

Сега песента дава името си на филм – роматична комедия с Емилия Кларк, Хенри Голдинг, Ема Томпсън, Мишел Йео. 

В последните години романтичната комедия си беше взела почивка от големия екран, настанявайки се удобно в стрийминг платформи като "Нетфликс", пише "Варайъти", а всички успешни реанимации на жанра неизменно носеха клеймото на британското филмопроизводство: "Четири сватби и едно погребение" 1994, "Нотинг хил" 1999, “Дневникът на Бриджит Джоунс" 2001, и разбира се, "Наистина любов" от 2003-та. 

По една случайност във всички тях участва Хю Грант. Другата им обща черта е, че действието се развива в Лондон. Романтичните комедии, ситуирани в Лондон, са нещо като финансова инжекция, поддържаща британската филмова индустрия жива и се харесват както от публиката, така и от финансистите. 

"Последна Коледа" е режисиран от Пол Фийг ("Шаферки") и е по сценарий на Брайъни Къмингс и Ема Томпсън, която през 2016 получава от Джордж Майкъл разрешение да използва музиката му. 

Така че филмът е замислен като отдаване на почит към песните на една от големите звезди на 90-те под формата на драма на объркана млада жена, която преживява редица трудности и неловки ситуации, стига до дъното, но... едва ли има нужда от предупреждение за спойлер – достига щастливия финал в навечерието на Коледа. 

Британският "Гардиън" дава на филма обезкуражаващите 2 от 5 звезди и твърди, че "Последна Коледа", въпреки всички успешни съставки, забъркани в пробваната многократно рецепта, не съумява да предложи качествено забавление, даже за снизения от коледната еуфория критерий на кинозрителите.

Премиерата на филма е на 15 ноември. 

Източник: Guardian, Variety, IMDB


ВИЖТЕ ОЩЕ

Идва новото божоле

Тази вечер е празникът на младото вино Божоле (Божоле нуво) за франкофоните от цял свят и почитателите на виното. Отбелязва се третия четвъртък на м.ноември в дегустации. Новото Божоле е младо, червено вино, което се произвежда от сорта гам е , в източната част на Франция, регион Божоле, Бургундия . То се отличава от другите вина по това,..

публикувано на 21.11.19 в 13:03

Варненец обиколи всички 196 международно признати държави в света

Варненецът д-р Красимир Петров заложи на живот между скалпела и самолетния билет и преди няколко седмици се превърна в българина, посетил всички 196 независими, международно признати държави в света. Голямото пътуване за коремния хирург, който трета година е изпълнителен директор на спешната болница на българския Североизток -  МБАЛ “Света..

публикувано на 21.11.19 в 10:38

Астрономи записаха "гласа" на полярното сияние

Астрономи записаха мистериозната "песен" на земното магнитно поле, когато до него достигне буря със заредени частици от Слънцето, съобщи в. "Дейли мейл". "Мелодията" е звукова версия на невероятното полярно сияние, което се образува, когато заредените частици взаимодействат със земната атмосфера. "Песента" е обработена, така че да я чуваме, от..

публикувано на 21.11.19 в 07:22

Честваме Деня на християнското семейство

На 21 ноември православната църква отбелязва празника Въведение Богородично. В българския народен календар той е отреден за Ден на християнското семейство. Според преданието на този ден се случило паметно събитие. Богородица била обречена от родителите си на Бога още преди рождението си. Когато навършила три години, те я завели в..

публикувано на 21.11.19 в 06:30
Тестове на човекоподобният робот Фьодор.

Революция в кухнята с готвачи-роботи

Готварски роботи и по-вкусни рецепти: Японският електронен гигант „Sony“ пусна в ход нова секция за изкуствен интелект, надявайки се, че тя ще промени начина, по който готвим и ядем. Новото изследователско звено Sony AI ще работи в Япония, Европа и Съединените щати, като ще се съсредоточи върху традиционните области на игри, изображения и сензорни..

публикувано на 20.11.19 в 12:01

Чесънът удължава живота

Чесънът удължава живота, защото сдържащите се в него фибри увеличават "добрите" бактерии.  Те изместват вредните бактерии, които допринасят за всякакви болести - от рак и деменция до затлъстяване и психични проблеми. Това съобщи БТА като цитира в. "Мирър Микроорганизмите в тялото, като бактериите, имат 10 пъти повече клетки и 100 пъти ДНК от..

публикувано на 20.11.19 в 11:53
Снимка на луните на Сатурн Титан (вляво) и Тетис, направена от сондата

Картографираха сатурновата луна Титан

Учени представиха първата глобална геоложка карта на скритата зад мъглива атмосфера сатурнова луна Титан, осеяна с обширни равнини, дюни от замръзнала органична материя, езера от течен метан и планини, хвърляйки светлина върху екзотичен свят и потенциален кандидат за търсенето на живот отвъд Земята, съобщават "Ройтерс" и "Франс прес"...

публикувано на 19.11.19 в 14:25