Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благомир Коцев: Опитват се да внушат неверни факти и твърдения за мен през последните седмици

Благомир Коцев

"В последните седмици депутати от ГЕРБ се опитват да внушат на гражданите на град Варна неверни факти и твърдения във връзка с моята личност. 
Безсилието на ГЕРБ е във връзка с това, че не могат да оправдаят огромния заем, който искат да изтеглят на гърба на варненските данъкоплатци, както и бюджетът, който разпределят и приeмат в момента. Всичко това е с цел отклоняване на вниманието от важните теми за всеки един от жителите на града." Това се казва в позиция на областният управител Благомир Коцев, публикувана в личния му профил във Facebook. Той отговори на политическите си опоненти с видео обръщение.
"Обект съм на операция „Респект“. Сплашване в най-добрите традиции на мутрите от 90-те. 

Вместо отговор, само ще ви споделя, че миналата седмица изпратих официално писмо до кмета на Варна  г-н Иван Портних с конкретни питания относно зоните за платен престой - приходи, разходи, бюджети и други очевидно неудобни неща", отбелязва Коцев.

"С цел да бъдат защитени интересите на жителите на Варна беше изпратено писмо до кмета на града относно синята и зелената зона, на което все още не е получен отговор. В него се изисква информация за целесъобразността, разширението и  непрозрачния начин на управление на  зоната. Зададени са въпроси къде отиват приходите от нея, така че да не остават средства за инвестиции, което води до нуждата от изтеглянето на нов заем от 15 млн. лв. за нейното разширение.

Вместо отговор, в събота получих от кмета безпочвени лични нападки. Днес темата се продължава от адвокат Балачев – другата политическа бухалка на ГЕРБ. Относно личността на Балачев мога единствено да кажа, че цялата му адвокатска практика е достатъчно красноречива. Всеки сам може да провери кого и за какво е представлявал", подчертава областният управител.

По думите му друга явна лъжа е, че нарушава закона. 

"Дружествата, в които участвам, са 4, а не 7. Тe са замразени от години и не извършват търговска дейност, за което подават декларации всяка година и това не е нарушение на закона. Тази информация е публично достъпна в търговския регистър", казва още Коцев.
Коцев изрази огорчението си, че намесват и баща му, който по думите му от години е извън корабния бизнес и е пенсионер.
"Нито аз, нито някой от моето семейство притежава кораби или се занимава с морски бизнес.  Всичко това се случва в дните на Страстната седмица. Не че очаквам морал от старите управляващи, но поне малко благоприличие нямаше да е излишно", казва в заключение той.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Частично бедствено положение в Елин Пелин заради пожар в складове за фойерверки

Пожар е избухнал в складове на фирма за фойерверки  и други пиротехнически средства между град Елин Пелин и едноименната гара. Последвали са взривове, съобщава БНР.  Пожар в складове за фойерверки между град Елин Пелин и едноименната гара, има пострадали Обявено е частично бедствено положение в град Елин Пелин, както и в някои от селата в..

публикувано на 25.07.24 в 21:49

Георги Гергов ще обжалва решението на СГС за Пловдивския панаир

Бизнесменът Георги Гергов ще обжалва решението на Софийски градски съд, който определи за нищожен апорта на варненските акции от Панаира в доминираното от него дружество „Пълдин туринвест“, предаде Радио Пловдив.  Софийски градски съд: Община Варна никога не е ставала собственик на 29 % от акциите на Пловдивския панаир По думите му..

публикувано на 25.07.24 в 17:29
Снимката е илюстративна

До 2 август пускат движението между ул. "Прилеп" и "Подвис", септември асфалтират бул. "Христо Смирненски"

До 2 август ще бъде пуснато движението и се очаква възстановяването на маршрута на автобусите в участъка от бул. „Христо Смирненски“ между улиците „Прилеп“ и „Подвис“, като намерението на фирмата-изпълнител е през август да може да се ползва и участъкът до ул. „Мир“, съобщиха от ВиК-Варна.  До 2 август се очаква да се възстанови маршрутът..

публикувано на 25.07.24 в 17:00

Възстановяват повредения след вандализъм паметник на Николай Коперник във Варна

Община Варна възстановява повредената знакова скулптура на великия астроном Николай Коперник, която е разположена в Морската градина. Скулптурата е дело на бележития български артист Любомир Далчев. При вандалската проява неотдавна бяха повредени ръцете, глобусът и постаментът ѝ.   Възстановителните дейности включват укрепване на увредените..

публикувано на 25.07.24 в 16:36

В петък: Конституционният съд се произнася за промените в Конституцията

Конституционният съд ще се произнесе утре дали последните изменения на Конституцията (шестите по ред поправки) противоречат на основния закон.  Това става ясно от съобщение на сайта на съда. Съдът беше сезиран от президента Румен Радев, който атакува измененията, без промените, свързани със съдебната власт, и от депутати от 49-ото Народно събрание,..

публикувано на 25.07.24 в 16:29
Балчик

Първите данни за сезона в Балчик – повече туристи, по-малко нощувки

13 на сто по-малко нощувки са реализирани в община Балчик. Това показват данните за шестмесечието на тази година спрямо предходната. От януари до края на юни дестинацията е привлякла с над 11 хиляди повече туристи – общо 117 хиляди, които обаче са намалили престоя си тук. Средното пребиваване е 3.6 дни, за разлика от миналата година, когато е бил с ден..

публикувано на 25.07.24 в 16:25

Светещ таван с морски обитатели - част от новото оборудване на детската хирургия към МБАЛ "Св. Анна" (СНИМКИ)

Дарение на нова апаратура и цялостно оборудване за 150 000 лева получи от сдружението „Аз вярвам и помагам“ с председател Владислав Николов отделението по детска хирургия в Многопрофилната болница за активно лечение „Св. Анна“ във Варна с началник д-р Румен Христов .  Изпълнителният директор на болницата д-р Красимир Петров благодари за..

публикувано на 25.07.24 в 15:35