Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За две седмици

102 000 подписа за референдум за запазване на българския лев събраха от "Възраждане"

Снимка: БГНЕС

102 000 подписа в подкрепа на провеждане на референдум за запазване на българския лев са събрали от ПП "Възраждане" за две седмици. Това каза на пресконференция във Варна лидерът на партията Костадин Костадинов. По думите му най-важното, което предстои на България, не са парламентарните избори, а запазването на собствената й валута, за да продължава да е независима финансово страна.

Той посочи, че не може да каже колко още са събраните подписи от доброволци в страната, но има много привърженици на идеята за референдума. В пунктовете във Варна са събрани 14 000 подписа.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

През август започва ремонт на тръбопровода във Варненското езеро

В началото на август започва ремонт на тръбопровода във Варненското езеро, съобщават от live.varna.bg. Средствата за строителните дейности са над 20 млн. лв. Финансирането е осигурено от Националната инвестиционна програма на Министерството на финансите за общински проекти. Вече има и подписан договор между кмета на Варна Благомир Коцев и..

публикувано на 24.07.24 в 13:02

Откриха античен саркофаг от римската епоха на плаж в к.к. "Св. св. Константин и Елена"

Докато е на почивка в морската столица, бивш служител на реда е подал вчера следобед сигнал в Пето Районно управление на полицията във Варна за забелязан от него безнадзорен на вид античен саркофаг. След като уточнил локацията – плажната ивица на курорта „Св. св. Костантин и Елена“, недалеч от новопостроен, но все още неработещ комплекс, към мястото е..

публикувано на 24.07.24 в 12:48
Борислав Гуцанов

Борислав Гуцанов: Трябва да има държавнически подход при третия мандат

БСП ще се опита да реализира третия мандат за съставяне на правителство, ако го получи от президента. Това увери председателят на парламентарната група Борислав Гуцанов, цитиран от БНР.  Ако президентът вземе решение да го връчи на парламентарната група на "БСП за България", ще направим всички възможни опити да има редовен кабинет, но кабинет,..

публикувано на 24.07.24 в 12:40

БЧК-Добрич с апел добричлии да вземат хранителните си пакети до края на месеца

От Областния съвет на Българския червен кръст в Добрич апелират всички одобрени лица за подпомагане по програма „Подкрепа“ да си получат хранителните продукти и хигиенните материали. От обществената организация са успели да раздадат продуктите на по-малко от половината правоимащи в община Добрич, за което крайният срок е 30 юли. В област Добрич..

публикувано на 24.07.24 в 12:19

Търсят директор на дирекция "Информационно и административно обслужване" в Общината

Община Варна обявява конкурс за директор на дирекция "Информационно и административно обслужване". Минималните изисквания към кандидатите за заемане на длъжността са: степен на завършено образование – магистър в професионална област математика и информатика, стопански науки или технически науки. Необходим е още 4 години професионален опит или придобит..

публикувано на 24.07.24 в 11:50

Парламентът прие на първо четене актуализацията на бюджета

Народното събрание гласува на първо четене актуализацията на държавния бюджет във връзка с подадени нови 271 проекта по Инвестиционната програма на общините, предаде БНР. С подкрепените предложения, внесени от Министерския съвет, прогнозният бюджет на проектите за тази година се увеличава с 50,8 милиона лева, а общата прогнозна стойност на проектите..

публикувано на 24.07.24 в 11:13

Пътуващи в дерайлиралия край Своге влак: Всички реагираха адекватно

Бързият влак София-Варна, който дерайлира край Своге, пристигна във Варна малко преди 10 часа тази сутрин след з акъснение от 176 минути.  Хората бяха категорични, че служителите на БДЖ са се държали много добре и са били любезни с тях. Въпреки това обаче е необходимо техническо обновяване на железниците, допълниха пътниците, слезли на ЖП гара -..

публикувано на 24.07.24 в 11:07