Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С военен ритуал и концерт Варна отбелязва 9 май

Снимка: Live.Varna.bg

На 9 май - Ден на победата над хитлерофашизма и Ден на Европа, от 10 ч. ще се проведе военен ритуал и полагане на цветя и венци пред паметника-мемориал на Осми приморски полк, от 11 ч. ще бъде издигнат тържествено флагът на Европейския съюз пред централния вход на Община Варна.

От 19:00 ч., по повод Деня на Европа и по случай 25-годишнината от създаването на Академичния танцов театър при Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“, в зала „Конгресна“ на Двореца на културата и спорта ще бъде изнесен концерт-спектакъл „Традиции в ритъм и творчество“.

Във връзка с честване на 9 май – Ден на победата над хитлерофашизма и Ден на Европа, от 9.45 ч. до приключване на мероприятието около 10.30 часа, ще се преустанови движението на пътно-превозни средства по бул. „Осми Приморски полк“ (пътното платно, посока спирка „Явор“) в частта от кръстовището с бул. „Чаталджа“ до кръстовището с ул. „Царевец“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

И тази седмица ще спре водата в Рогачево, инициативен комитет внася искане за решаване на проблема пред МРРБ

Инициативен комитет от жители на Рогачево ще внесе искане до Министерство на регионалното развитие и благоустройството за спешно решаване на проблема с безводието в балчишкото село, причинено от честите аварии по стария водопровод. Кметът на селото Илияна Димитрова припомни, че от 29 април до 7 май са били без вода. Тя съобщи, че до решението са..

публикувано на 14.05.24 в 12:58

Откриха мина край Паша дере

Откриха плаваща мина във водите на Черно море, на 2 мили източно от местността Паша дере при учебно плаване на Военноморските сили. Боеприпасът е унищожен на безопасна дистанция навътре в морето с контролиран взрив от екип на минния ловец "Струма", съобщават от ВМС.

публикувано на 14.05.24 в 12:55
проф. Лиляна Вълева

Близо 31 000 души са засегнати от задържането на парите за висшето образование

Националният браншов синдикат „Висше образование и наука“-КНСБ /ВОН/ обяви 20 май за ден на протест , каза за Радио Варна неговият председател проф. Лиляна Вълчева. Причина за недоволството е задържането на възнагражденията във висшето образование. Според синдикатите, въпреки редица политически обещания и заделени допълнително 39 млн. лева в..

публикувано на 14.05.24 в 12:41

Окончателно: 11% увеличение на пенсиите от 1 юли

Пенсиите ще бъдат увеличени с 11% от първи юли. Това реши преди минути Надзорният съвет на Националния осигурителен институт (НОИ). Това съобщи служебният социален министър Ивайло Иванов. По време на заседанието единствено от Асоциацията на индустриалния капитал в България са се въздържали, предаде БНР. 

публикувано на 14.05.24 в 11:06

1 855 лв. средна заплата във Варна и областта, 75 % са заетите в частния сектор

1 855 лева е средната работна заплата за Варна при 2 012 лева за цялата страна. Това съобщи в морската столица лидерът на КНСБ  Пламен Димитров.  Общественият сектор във Варна изпреварва този за страната. 2 088 лева е средната работна заплата в обществения сектор в областта, в сравнение с 2 077 лева за страната.  Варна обаче изостава при заплащането..

публикувано на 14.05.24 в 09:25

"Държавен вестник" обнародва Закона за хазарта

В днешния брой на "Държавен вестник" е обнародван Законът за хазарта. С промените в него се въвежда почти пълна забрана на рекламата на хазарт, както и таван за надценката на хляба. Между двете четения на Закона за хазарта в парламента бяха изпратени над 20 негативни становища по промените, касаещи ограниченията на рекламата. Вече хазартни игри не..

публикувано на 14.05.24 в 09:14

Във Вълчи дол организират благотворителен концерт „Заедно за Веси“

Благотворителен концерт в помощ на 12-годишната Веселина ще има във Вълчи дол днес.  Той е част от мащабната кампания, чиято цел е в кратък срок да бъдат събрани 37 500 евро за спешна и сложна операция на момичето в Турция. Концертът е организиран от учители от СУ „Васил Левски“ във Вълчи дол. Залата на Културния дом в града ще бъде предоставена..

обновено на 14.05.24 в 09:12