Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отново мокри кърпички на Южния плаж във Варна (СНИМКИ)

Отново мокри кърпички изхвърли морето на Южния плаж, видя репортер на Радио Варна. 






Припомняме, че миналата седмица (на 12 юли) огромно количество мокри кърпички имаше в района между пързалка "Ролбата" и Вълнолома във Варна. 

Тогава концесионерът на плажа Андрей Василев коментира, че властите са сезирани от години за проблема със замърсяването и че според него то се дължи на "решетка която улавя тези кърпички, но когато водата, вследствие на дъждове, прелее, това се излива в морето". 

На плажа днес има много хора. За разлика от заведенията, които са празни.





снимки: Ваня Славова
По публикацията работиха: Олга Карова, стажант-редактор Миа Милтиядова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

/musicbbn~

ВИЖТЕ ОЩЕ

"Писанкарство" в Морската градина на Варна

Украинската майсторка на изкуството на украинския народ „писанкарство" Олена Немкова, която от две години живее във Варна, показа уменията си по време на работилници на писанкарство, организирани по проект „Крила за нашите деца“, с подкрепата на УНЦЕФ и фондация „Адра“. В Морската градина жени и деца от Украйна и България споделяха своя опит..

публикувано на 28.04.24 в 15:02
Председателката на ЦИК Камелия Нейкова

Другата седмица ще има яснота за машините и софтуера за вота

Другата седмица ще има яснота за машините и софтуера за вота "две в едно"  – за Народно събрание и за европарламент. Това заяви  председателят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Камелия Нейкова . Тя посочи, че обществената поръчка е на финален етап, а документи за участие е подала само  "Сиела Норма" . Нейкова заяви, че има уверението на..

публикувано на 28.04.24 в 15:00

Литургията на Цветница във варненската катедрала

Десетки варненци и гости на града дойдоха в катедралния храм „Успение Богородично“във Варна, където архиерейска света литургия отслужи Варненския и Великопреславски митрополит Йоан. Сред присъстващите на боогослужението имаше много именици, а негово Високопреосвещенство митрополит Йоан поздрави всички присъстващи с празника и..

публикувано на 28.04.24 в 13:56

Илон Мъск проведе преговори в Китай

Технологичният милиардер и главен изпълнителен директор на „Тесла“ Илон Мъск беше в Китай за разговори в неделя, това е второто му пътуване за по-малко от година до най-големия пазар за електрически превозни средства в света. Китайският държавен телевизионен оператор CCTV каза, че Мъск - един от най-богатите хора в света - е провел среща с..

публикувано на 28.04.24 в 13:13
Традиционното албанско ястие тав коси – агнешко с кисело мляко и ориз. Снимка: Васко Василев-Базилио

Около 30 лв./кг. струва агнешкото на пазара, от производител е по 10 лв./кг.

От 17 лв. до 28 лв./кг. струва агнешкото за Великден на най-стария пазар у нас - Женския пазар в столицата, предаде  БГНЕС. Само седмица преди Великден цените са следните: Шилешкото без кости е на цена от 17 лв./кг, агнешката плешка е на цена от 23,99/кг.,..

публикувано на 28.04.24 в 12:43

Хърватия търси пенсионери за работа

В Хърватия се появяват все повече се появяват, които предлагат работа само на пенсионери, което показва, че работодателите имат голяма нужда от тази категория жители, предаде N1. По принцип от 2019 г. пенсионерите могат да работят на непълен работен ден, 20 часа седмично, заедно с пълния размер на..

публикувано на 28.04.24 в 12:23
Папа Франциск

Папата на посещение във Венеция в първото си пътуване от месеци насам

Папа Франциск ще посети Венеция на 28 април - първото му пътуване извън Рим от седем месеца насам, което ще бъде внимателно наблюдавано на фона на опасенията за крехкото здраве на 87-годишния папа. Аржентинският понтифик обиколи света през 11-те си години като глава на Католическата църква, но не е..

публикувано на 28.04.24 в 10:05