Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

15 години затвор за мъж, извършил сексуални престъпления спрямо 6-годишно дете във Варна

15 години "лишаване от свобода" при строг режим на изтърпяване постанови Варненският окръжен съд за 36-годишния Борис П., извършил сексуални престъпления спрямо 6-годишно момче във Варна. Престъплението е извършено в условията на опасен рецидив. 

На 3 септември 2022 година, след 19 ч., в ж.к. "Владислав Варненчик" във Варна баща ремонтирал автомобила си пред блока, а в близост малкият му син карал тротинетка. Борис П. наблюдавал детето. Когато то излязло от полезрението на своя родител го завел в храстите наблизо и извършил престъпленията спрямо момчето. Когато то се върнало при баща си, той забелязал, че на разстояние от детето му стои Борис П. Детето веднага разказало за случилото се. Родителят подал сигнал на телефон 112, а извършителят бил задържан на място от екип на полицията.

Варненският окръжен съд призна за виновен 36-годишния мъж за това, че е извършил действия с цел да възбуди полово желание без съвкупление по отношение на детето. Борис П. е признат за виновен и за това, че на същата дата извършил полово сношение с детето, като за това престъпление присъдата му е 6 години затвор. От двете наказания Борис П. ще търпи по-тежкото, а именно 15 години „лишаване от свобода“, обясниха от Окръжния съд във Варна. 

Съдът е уважил и предявения граждански иск от страна на родителите на пострадалото дете в размер на 100 000 лева, заедно със законната лихва, считано от датата на престъплението до окончателно изплащане на сумата.

Делото е разгледано при закрити врати. Подсъдимият не се е признал за виновен, а адвокатът му е пледирал, че Борис П. страда от психическо заболяване. Заключенията на двете назначени съдебно-психиатрични експертизи обаче са категорични, че подсъдимият е бил в състояние да разбира своите постъпки. Събрани са достатъчно доказателства, които уличават 36-годишния Борис в извършването на престъпленията, допълват от Съда. 

Борис П. е осъждан многократно за множество престъпления, всичките за сексуални посегателства. Последното си наказание Борис П. изтърпял на 9 февруари 2019 г. по присъда на Районния съд в Девня. 

Присъдата на Окръжен съд-Варна подлежи на обжалване в 15-дневен срок от днес.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Улица или offroad трасе е ул.„Сирма войвода“? (ВИДЕО)

Участъкът от ул. „Сирма войвода“ в кв.“Свети Никола“, който ще се ремонтира, е дълъг 1,4 км., според Google maps. Подобните български навигационни програми отказаха да предложат маршрут по тази улица и алтернативата им е да заобиколите с около 800 метра, за да стигнете от ул. „Арх. Манол Йорданов“ /Траката/ до ул. „Д-р Борис Окс“...

публикувано на 04.07.24 в 16:52

Засега няма прекратени договори на фармацевти със здравната каса във Варна

Към днешна дата няма постъпили заявления от управители на аптеки за предсрочно прекратяване на договорите с РЗОК-Варна. Това съобщиха за Радио Варна от институцията. Оттам уточниха, че предизвестието може да бъде оттеглено в рамките на 30 дни от неговото подаване. Варненските аптеки протестират днес и утре Припомняме, че фармацевтите започнаха..

публикувано на 04.07.24 в 16:39

ВиК приключват през юли работа около Терапията, ремонтът на околовръстното готов до 15 септември

Ремонтът на бул. „Христо Смирненски“ може да завърши изцяло до 15 септември, включително и с полагането на най-горния износващ слой на асфалтовата настилка. Ускоряването на строително-монтажните работи по т.нар. околовръстен път се налага заради затрудненията, които ежедневно срещат пациентите и служителите на УМБАЛ „Св. Марина“. Входът и изходът на..

публикувано на 04.07.24 в 16:30

Пречиствателна станция Албена, свлачище край Двореца, бездомни кучета и футбол - част от темите на сесията в Балчик

Проектът за дълбоководно заустване след пречиствателна станция за отпадъчни води Албена се внася за приемане от Националния експертен съвет. Решението на Общинския съвет в Балчик от днес е продиктувано от писмо на МРРБ, в което се уведомява, че са за разработени регионални прединвестиционни проучвания, включващи техническа и икономическа документация..

публикувано на 04.07.24 в 16:24

Кои училища във Варна са в челните редици според резултатите от НВО

От 8 до 10 юли ще се подават заявленията за първото класиране за прием в гимназиите. Варненските седмокласници извоюваха второто място в страната по резултати на НВО. Връстниците им от София ги изпреварват с няколко точки. По български език и литература средният успех е 60,24 точки, който е с 6 точки по-висок от средния за страната. Учениците от София..

публикувано на 04.07.24 в 16:10

Освободиха заместник-областните управители на Варна

И двамата заместник-областни управители на Варна Изабела Иванова и Огнян Рачев са освободени от длъжност с ъс заповед на служебния премиер.  Единият от двамата нови представители на държавата ще бъде официално обявен в понеделник, съобщиха за Радио Варна от пресцентъра на областната управа. В момента страницата на Областна..

публикувано на 04.07.24 в 16:07

Тежка катастрофа със загинал между Калиманци и Доброглед

Пътник загина при тежка катастрофа на Т- образното кръстовище между селата Калиманци и Доброглед. По първоначални данни причината за възникване на пътния инцидент е отнето предимство от водач на джип, който удря другия автомобил. Шофьорите и още един от пътниците са откарани в болница, съобщиха от пресцентър на полицията във Варна.

публикувано на 04.07.24 в 15:48