Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Здравният министър: МБАЛ "Св. Анна" е в тежко финансово състояние, трябва спешен оздравителен план

Проф. Христо Хинков
Снимка: БТА



Многопрофилната болница за активно лечение „Света Анна“ във Варна е в тежко финансово състояние. Необходимо е да бъде приет оздравителен план. Това каза за Радио Варна министърът на здравеопазването в оставка професор Христо Хинков. Кметът на Варна може да оттегли иска на Общината в Съда и така да реши проблема с новото ръководство на болницата, което не може да встъпи в длъжност заради този иск, допълни още проф. Хинков.

Той каза още, че не знае да има затворени отделения в Окръжна болница. "Трябва да влезе новото ръководство, избраният борд трябва да започне работа. Нещата са в ръцете на кмета - да обжалва решението за смяна на борда. А това тече повече от година", поясни той. 

Припомняме, че в интервю за Радио Варна д-р Антон Тонев, съветник на министъра на здравеопазването в оставка и на кмета на Варна по здравните въпроси съобщи, че за седмицата в болницата са затворени две отделения.







Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Новият директор на ФКЦ-Варна Виктория Митева

ФКЦ-Варна с нов директор

Виктория Митева е новият оперативен мениджър на Фестивалния и конгресен център. Това съобщи на пресконференция във Варна изпълнителният директор на НДК в София Андрияна Татарова. От години варненският Фестивален комплекс е под шапката на Националния дворец на културата. Предстои пребрандиране и налагане на новото название „НДК Варна“...

публикувано на 16.05.24 в 14:00

Управителят на ВиК-Варна с обещания към протестиращите от местността Траката

Управителят на „Водоснабдяване и канализация – Варна“ инж. Веселин Русев пое личен ангажимент към протестиращите жители на Траката да следи отблизо напредъка на фирмите- изпълнители по дейностите от проекта за Изграждане на ВиК инфраструктура, които се извършват на територията на селищното образувание. Той се ангажира да бъде подобрена организацията..

публикувано на 16.05.24 в 13:20
Брифинг в сградата на Окръжния следствен отдел при Окръжна прокуратура – Варна, 16 май 2024

Задържаха престъпна група за измами при ремонти на покриви във Варна и Габрово

Четирима души са задържани за срок от 72 часа във Варна за участие в организирана престъпна група за измами и изнудване с користна цел. Те са криминално проявени, а единият е бил осъждан, съобщи на брифинг Светослав Андонов - изпълняващ длъжността апелативен прокурор.  Групата е имитирала строителни дейности, основно за ремонти на покриви и огради на..

публикувано на 16.05.24 в 13:10

Железничарите в стачна готовност заради тежки условия на труд и ниски заплати

Синдикатът на железничарите към КНСБ настоя за незабавната оставка на ръководството на Националната компания „Железопътна инфраструктура“. В противен случай профсъюзът заплаши със стачни действия. "Само в национална компания "Железопътна инфраструктура"..

публикувано на 16.05.24 в 12:33

С колко ще поскъпне токът от 1 юли?

По-малко от 30% ще поскъпне тока за бита от 1-ви юли, съобщи министърът на енергетиката Владимир Малинов на брифинг в Министерството на енергетиката, предаде БНР.  "АЕЦ Козлодуй" е оттеглила ценовото предложение и след преизчисляване ще предложи по-ниско увеличение, уточни Малинов. "Булгаргаз" също предлага по-малко поскъпване на природния газ през..

публикувано на 16.05.24 в 12:30

"Булгаргаз" ще съди "Газпром" за над 400 млн. евро

Преди повече от две години "Газпром Експорт" прекрати доставките по договора си с "Булгаргаз". След забавяне от този 2-годишен период, новото ръководство на "Булгаргаз" е взело решение и ще претендира претърпени вреди от прекратяването на доставките от "Газпром" за над 400 милиона евро. Това съобщи..

публикувано на 16.05.24 в 12:22
Изглед към мястото, където беше извършено покушението срещу словашкия премиер Роберт Фицо, Хандлова, Словакия, 15 май 2024 г.

Стабилизирано, но "много сериозно" е състоянието на словашкия премиер

Състоянието на словашкия премиер Роберт Фицо е стабилизирано, но все още е "много сериозно", каза днес неговият заместник Роберт Калиняк, след като вчера Фицо бе прострелян, предаде АФП, цитиран от БНР.  Простреляха словашкия премиер Роберт Фицо Хирурзите са прекарали часове на операционната маса през нощта, опитвайки се да спасят 59-годишния..

публикувано на 16.05.24 в 12:07