Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ива Иванова е новият изпълнителен директор на ДФ „Земеделие”

Снимка: Ани Петрова, БНР

Ива Иванова е новият изпълнителен директор на Държавен фонд "Земеделие". Назначението е по предложение на служебния министър на земеделието и храните Георги Тахов.
Ива Иванова
Иванова работи във фонда през последните 14 години. Тя е магистър по "Право на Европейския съюз" от Софийски университет "Св. Климент Охридски". 
Управителният съвет на Държавен фонд "Земеделие" отпусна 295 милиона лева на стопаните по схемите за преодоляване на негативното икономическо въздействие на руската агресия срещу Украйна. 
Утвърден бе и финансов ресурс в размер до 16 милиона лева разходи за вода за напояване при отглеждане на земеделски култури, предаде БНР. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Влакове се сблъскаха на Централна жп - гара

Влаковете от София за Варна закъсняват с до два часа

Вчерашният инцидент на Централната жп-гара в София стана причина за промени в разписанията на влаковете, които продължават и тази сутрин. Справка в сайта на БДЖ показва, че влаковете от София за Варна се движат със закъснение от 50 минути до 2 часа.  Продължава разследването на причините за инцидента, при който маневрен локомотив удари..

публикувано на 29.05.24 в 07:18

Слънчево, с облаци и дъжд

Днес преди обяд ще има повече слънчеви часове.  Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни, на места интензивни валежи, придружени от гръмотевици. Възможни са и градушки.  Вятърът ще е слаб от запад и югозапад, но следобед ще се усили до умерен, а по крайбрежието ще се ориентира от юг и югоизток...

публикувано на 29.05.24 в 06:43

Къде няма да има ток на 29 май

Поради извършване на обслужване на съоръженията за доставка на електроенергия , ще бъде прекъснато електрозахранването днес в следните райони: В периода 09:00 ч. до 17:00 ч. - районите на Провадия – ул. Дунав, ул. Цар Освободител, ул. Георги Кирков, ул. Александър Стамболийски, ул. Преслав, ул. Софроний Врачански, ул. София, ул. Драгоман,..

публикувано на 29.05.24 в 06:38
Снимката е илюстративна.

Две улици в района на ЖП гара ще бъдат частично затворени за движение на 1 юни

Във връзка с постъпило заявление за провеждане на частно мероприятие на 01.06.2024 г. за времето от 18:00 до 23:00 часа ще бъде преустановено движението на пътни превозни средства по ул. „Дръзки” в частта от кръстовището с ул. „Охрид“ до кръстовището с ул. „Хан Омуртаг“. Затворена ще бъде и частта от ул. „Охрид” в отсечката от кръстовището с ул...

публикувано на 28.05.24 в 17:56

Два влака се удариха на Централна гара в София

Два влака се удариха  на Централна гара във София, съобщиха от пресцентъра на МВР за "Хоризонт", предаде БНР. Инцидентът е станал към 16,40 часа. Имало е удар между две композиции по време на маневри в района на гарата.  Леко пострадали са две жени.  Заради инцидента има закъснения на редица влакове в Централна гара.  Към момента се изясняват..

публикувано на 28.05.24 в 17:33

С нова магистратура в Морско училище до 10 години ще създаваме успешни бизнеси в сферата на космическите технологии

До 10 години от България могат да излязат успешни бизнеси в сферата на космическите технологии. Наложително е да се подготвят специалисти в тази сфера, затова започваме развитието на магистратура по космически инженерни науки във Висшето военноморско училище "Никола Вапцаров" във Варна, както и във Висшето военновъздушно училище, със съдействието на..

публикувано на 28.05.24 в 17:07

Арт макет на Черно море в Морската градина развълнува минувачи

На алеята зад Морското казино от няколко дни варненци и гостите на града могат да видят един голям черен релефен силует, изобразяващ Черно море. Инсталация, която предизвика вълна от коментари в социалните мрежи и недоумение сред хората. Тази инсталация е част от намесите в градската среда в рамките на второто издание на фестивала за съвременно..

публикувано на 28.05.24 в 16:56