Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Организират благотворителен търг в помощ на Павел Станчев

Започна благотворителен търг в полза на 42-годишния Павел Станчев, който води битка с коварно заболяване - рак на костите. Старт на търга е даден на създадената страница в социалната мрежа „Да помогнем на ПАВЕЛ”, където всеки, който желае да помогне, може да отправи предложение под тениски с автографи, дарени от отборите на „Черно море”, „Спартак Варна”, „Левски”, националния вратар Иван Дюлгеров и други. Срокът за наддаване е до 24 часа на 17 май (петък). 

42-годишният Павел Станчев продължава борбата си с коварна болест – рак на костите. За операция и лъчелечение в Турция са необходими непосилните за семейството 100 хиляди евро. До момента е събрана едва около 15% от сумата. През ноември миналата година огромна вълна от съпричастност допринесе за събиране на средства, с които Павел да започне лечение. Сега са необходими още, за да го завърши. 


В живота на всеки човек има моменти, в които получава новини, от които му се подкосяват краката. За секунди всичко се преобръща, връхлитат те най-лоши мисли. Това се е случило, за жалост, и на варненското семейство Станчеви - Лидия, Павел и 8-годишната им дъщеря. Техният кошмар започва в началото на миналата година, когато Павел получава болки в кръста:

"Четири месеца ходихме от болница на болница, но там първо много трудно разбраха въобще какво му има и след като разбраха, че има Сарком на Юинг, така се води неговото заболяване, казаха, че не могат да ни помогнат в България", казва съпругата Лидия, с която се чуваме по Вайбър, защото са на процедури с Павел в Турция. Заболяването Сарком на Юинг е рак на костите и състоянието на 42-годишния мъж се влошава значително с времето, туморът расте и левият му крак се обездвижва. Започва да ходи с патерици. Така до септември, когато заминава за Истанбул, и там получава надежда:

"Тук вече, като започнаха да му правят химиотерапиите, започна да спада туморът, да отпуска самия крак, той вече си ходи нормално, храни се нормално, той беше отслабнал 30 килограма", допълни съпругата на Павел. 

Междувременно семейството започва кампания, за да осигури скъпоструващото лечение в Турция. Събират 180 хиляди лева. Туморът обаче става резистентен към приложената вече терапия и лекуващите я сменят за нова и по-скъпа: "Сега това лечение е много добре, това е последната такава химиотерапия, трябваше да бъдат шест и тази е шестата и след нея ще му направят ПЕТ скенер и би трябвало вече да може да се направи операция", допълни Лидия. 

Със събраните пари са извършени химиотерапиите и сега са необходими нови около 100 хиляди евро за операция и лъчелечение след това.

Операцията може би ще бъде към средата на юни. На 3 юни ще му направят ПЕТ скенер и на базата на това, което той ще покаже, ще кажат точно кога ще е операцията, но ще е около 10 юни максимум.

Семейство Станчеви не падат духом, крепи ги тяхната сплотеност и обич. Опитват се да предпазят дъщеря си от тревогите, но тя разбира, че има проблем: "Тя само знае, че тати го боли крачето", каза още Лидия. 

Лидия и Павел очакват края на този кошмар и  се надяват, че близки и непознати с добри сърца отново ще им помогнат, за да преодолеят и последното препятствие по пътя към излекуването:

Молим хората, който с каквото може да ни помогне. За нас всеки лев е важен. Голяма е сумата, но знам че хората са много съпричастни и когато сме много, можем да си помогнем, казва с надежда Лидия Станчева. Отворена е дарителска сметка. Пари може да се преведат и през фондацията на Павел Андреев, помогнала на мнозина нуждаещи се от средства за лечение и рехабилитация. 

Дарителска сметка IBAN: BG32STSA93000030278840 BIC: STSABGSF Банка ДСК Павел Атанасов Станчев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

На 2 юни празнуват две балчишки села – Храброво и Сенокос

Две балчишки села - Храброво и Сенокос, празнуват на 2 юни.  В се­ло Се­но­кос прог­ра­ма­та ще за­поч­не ве­чер­та на 1 юни от 19 ча­са и ще за­вър­ши с праз­нич­на за­ря. В поз­дра­ви­тел­ния кон­церт учас­тие ще взе­мат въз­пи­та­ни­ци на учеб­ни­те за­ве­де­ния в се­ло­то - ДГ "Мир", ОУ "Геор­ги С. Ра­ков­ски", са­мо­дей­ци от чи­та­ли­ще..

публикувано на 29.05.24 в 13:38

В Световния ден на предизвикателствата: Ако не ти, кой? Ако не сега, кога?

Тренировките за тенесистката ни в първенства за хора с увреждания Зоя Чавдарова и дизайнерката Нора Вакарелова са задължителна част от всекидневието. Спортът, без който не могат, укрепва здравето и духа на двете дами и им дава нови сили, за да се справят с всяко предизвикателство и ж итейските перипетии. В Световния ден на предизвикателството Зоя споделя,..

публикувано на 29.05.24 в 11:00
Снимката е илюстративна

Избите на Североизтока отварят врати за всички в края на седмицата

17 винарни и 3 специални локации за дегустация на висококачествено българско вино отварят врати на 1 и 2 юни в инициативата Отворени врати на Българския Североизток . Основната част от тях са съсредоточени в няколко района – Варна, Провадия-Шумен, Силистра-Тутракан и около Велико Търново, каза за Радио Варна Десислава Малеевска, енолог и..

публикувано на 29.05.24 в 09:35

Националният турнир по акробатичен рокендрол събира деца от цяла България на 1 юни във Варна

На 1 юни, за 20-ти пореден път Варна ще бъде домакин на Националния турнир по акробатичен рокендрол за купа „Морска звезда”. Официалното откриване на събитието е в 13:30 часа в Многофункционален спортен комплекс "Владислав Варненчик", където ще продължи състезателната програма и финалите. По-рано същия ден, от 12:30 часа, ще се проведе техническата..

публикувано на 29.05.24 в 09:13
Площадчето пред Летния театър в Морската градина

Морската градина в добър вид, но на пръв поглед

Площадът пред Летния театър и "слъчевата алея" - с компрометиран и изоставен вид  Морската градина днес е в добър вид, но на пръв поглед. Ако се вгледаме има и какво да се желае – на много места са оставени кухите и загнили дънери на дървета , някои изкоренени, други – не, но премахването им без съмнение би облагородило картината. Цели..

публикувано на 28.05.24 в 15:11

От 1 юни музеите във Варна са с лятно работно време

От 1 юни на лятно работно време преминават музеите и обектите от системата на Регионалния исторически музей във Варна. Римски терми на Одесос ще работят всеки ден от 10 до 18 часа.  Малки римски терми ще приемат посетители от 10 до 17 часа през делничните дни. Етнографският музей е с работно време от 10 до 17 часа, без почивен ден.  Природонаучният..

публикувано на 28.05.24 в 14:09

Ще потече ли скоро вода от новата чешма до Дом "Младост"?

Готова е вече облицовката на чешмата до бившия дом "Младост“, която според първоначално обявените планове трябва да заработи до края на месеца. Изградена е металната конструкция, видими са и отворите за чучурите, които трябва да бъдат монтирани. Все още няма монтирана пейка, каквато се очаква до края на строителните работи.  Според обещанията..

публикувано на 27.05.24 в 16:30