Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВОН-КНСБ: Обявеният на 20 май протест ще се проведе

Снимка: knsb-bg.org

Обявеният за 20 май протест, организиран от Националния браншов синдикат „Висше образование и наука“ към КНСБ, ще се проведе. Това обобщиха в позиция от синдиката.

В становището се посочва, че състоялите се вчера срещи не са били организаторите на протеста. "Обявеният резултат - 39 млн. лв. за академичния състав и 12 млн. лв. за неакадемичния, ВОН-КНСБ не може да приеме!", категорични са от ВОН-КНСБ.







Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
В зала „Конгресна“ монтираха уредите за Световната купа по спортна гимнастика и акробатика

Предлагат зала „Конгресна” да се предоставя безплатно за концерти и чествания на варненските училища

Зала „Конгресна“ на „Дворец на културата и спорта“  да бъде предоставяна безвъзмездно за провеждане на събития, свързани с честването на кръгли годишнини или юбилеи от създаването на образователната структура, организирани от общинските и държавните училища на територията на община Варна. Това предложение внесоха общинските съветници от групата на..

публикувано на 11.06.24 в 19:50

Голям интерес към дискусията за прокарване на канализация около Телевизионната кула

Над 70 души присъстваха на публичната дискусия, на която бе обсъдена идеята за изграждане на водоснабдяване, канализация и улици в района на Телевизионната кула във Варна. По време на дискусията бе разгледан обхвата за проектиране на Подробно устройствен план, Плана за улична регулация и др. Срещата с жителите на местността бе водена от арх. Кристиян..

публикувано на 11.06.24 в 19:26
Теодор Славев

Теодор Славев: Социалните неравенства у нас водят до отчуждение от политиката

Социалните и икономически неравенства водят до отчуждение от политиката. Колкото повече човек се чувства икономически или социално маргинализиран, колкото повече несправедливост среща от обществените системи - здравеопазване, образование и др, толкова повече отказва да участва. Така коментира резултатите от изборите и ниската избирателна активност..

обновено на 11.06.24 в 19:04

НАП проверява фирми, свързани с Ивелин Михайлов от "Величие"

Изпълнителният директор на Националната агенция за приходите Румен Спецов съобщи, че е разпоредил проверки по подадени сигнали срещу фирмите на Ивелин Михайлов от партия “Величие”, създател на "Исторически парк": "Днес съм разпоредил проверки на фирмата и хората, които стоят като лица зад тази партия. Вече има образувани производства по подадени..

публикувано на 11.06.24 в 17:13

Назначените експертизи за тежката катастрофа край Аксаково още не са готови, разследването продължава

Разследването на инцидента от 16 май, при който в автомобилна катастрофа загина мъж край Аксаково след сблъсък с кола на НСО, продължава, а назначените експертизи още не са готови.  От Европейския център за транспортни политики разпространиха становище, че "лошата преценка на шофьора на НСО вероятно е основната причина за настъпването на..

публикувано на 11.06.24 в 15:37

Няма да бъде ограничен достъпът до имотите на живеещите на ул. "Петър Слабаков"

Няма да бъде ограничен достъпът до имотите на живеещите на ул. "Петър Слабаков" в ж.к. "Бриз" във Варна по време на дейностите по изграждане на водопровод. Организацията за движение по време работата по прокарване на ВиК инфраструктурата предвижда улицата да бъде отворена от едната страна, обясни зам.-кметът по обществен ред и сигурност Илия Коев и..

публикувано на 11.06.24 в 15:06

От най-големия содов завод в Девня: Средната заплата при нас е два пъти по-висока от средната в страната

Средната заплата в най-големия содов завод в Девня, включително бонуси, еднократни плащания и 13-та заплата, е приблизително два пъти по-висока от средната за страната. Това посочват в становището си от дружеството, което е по повод на протести на служители, организиран от синдикалните организации на КТ „Подкрепа“ и КНСБ. Исканията им са допълнително..

публикувано на 11.06.24 в 14:45