Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха мъж заради заплахи към сръбския президент

Александър Вучич
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Арестуваха сърбин, застрашил сигурността на сръбския президент Александър Вучич. 

„Поради заплаха за застрашаване на сигурността на президента на републиката, Драган Миятович от Сомбор беше арестуван и му беше наложена мярка за задържане за 48 часа“, заяви сръбският вътрешен министър Ивица Дачич, цитиран от БГНЕС.






БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

На 1 и 2 юни автомобилите ще отстъпят част от центъра на Варна на децата

На 1 и 2 юни автомобилите ще отстъпят част от центъра на Варна на децата.  От 9 часа на 1 юни до 22 часа на 2 юни затворени за движение ще бъдат бул. „Сливница“ в частта от кръстовището с бул. „Мария Луиза“ до кръстовището с бул. „Княз Борис I“, както и бул. „Княз Борис I“ в частта от кръстовището с бул. „Сливница“ до кръстовището с бул. „Цар..

публикувано на 31.05.24 в 19:53

Благотворително гребане 100 км в тандем на 1 юни пред Радио Варна

Заповядайте на  1 юни пред Радио Варна.  Включете се в благотворителното гребане  НИЕ СМЕ ЕДНО/ WE ARE ONE! Мей Максин  и  Николай Колев  ще гребат в тандем 100 км на гребен тренажор Concept 2. Спортното събитие за издръжливост цели набиране на средства за каузата  "Операция: Плюшено мече"  за образованието на младежи в неравностойно социално..

обновено на 31.05.24 в 19:48

20 години от вдигането на флага на "Протео" отбелязаха във Варна

20 години от вдигането на военноморския флаг на Република България на спасителен кораб „Протео” беше отбелязана днес във Варна. На тържественiq ритуал в Пункта за базиране Варна  присъстваха командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов, заместник-командирът на флотилия бойни и спомагателни кораби капитан І ранг Павлин Петков,..

публикувано на 31.05.24 в 19:32

Променят маршрута на четири линии от градския транспорт на 1 и 2 юни във Варна

От 9 часа на 1 юни до 22 часа на 2 юни ще бъде преустановено обслужването на автобусни спирки „Академията“ и „Севастопол“ двупосочно , съобщават от Община Варна.  Линии 9, 14, 109 и 409 ще се движат по бул. „Осми приморски полк", на кръстовището с бул. „Цар Освободител" ще завиват надясно, на кръстовището с бул. „Княз Борис I" ще се включват по..

публикувано на 31.05.24 в 19:14
Снимката е илюстративна

ВиК: Над 50 % от започнатата канализация в местностите Ваялар, Бриз и Св. Никола е положена

Над половината от започнатата канализация в метностите Ваялар, Бриз и Свети Никола край Варна е положена. Това сочат подадените данни от фирмите-изпълнители, съобщиха от ВиК-Варна. В тези три местности е отчетен и най-голям напредък на дейностите за изграждане на канализация и водопроводи по големия проект на ВиК.  От предвидените по проект 5183,48..

публикувано на 31.05.24 в 18:05

Затварят част от улица „Подвис“ през почивните дни заради ремонт на ВиК

Във връзка с ремонтни дейности на ВиК – Варна във времевия период от 08:00 ч. на 01.06.2024г. (събота) до 20:00 ч на 02.06.2024г. (неделя) ще бъде преустановено движението на моторни превозни средства по ул. „Подвис“, в участъка от кръстовището с бул. “Христо Смирненски“ до кръстовището с ул. „Виктория Вълкова“. След приключване на ремонтните дейности,..

публикувано на 31.05.24 в 16:50

40% от България е “демографска пустиня“

Почти 40% от територията на България представлява “демографска пустиня” . Това заяви доц. д-р Николай Цеков от Института за изследване на населението и човека при БАН, предаде  БГНЕС. “Демографските пустини” представляват територии с изключителна ниска плътност на населението под 10 души на кв. км. Такива има в Европа - предимно в крайния север във..

публикувано на 31.05.24 в 16:34