Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

12 души са задържани за купуване на гласове в област Варна

Снимка: Румен Сарандев

12 души са задържани за купуване на гласове при специализирана полицейска операция на Областната дирекция на МВР във Варна на територията на цялата област за купуване на гласове  и срещу битовата престъпност.

По предварителни сигнали в различни малки населени места в различни общини в региона - Провадия, Бяла, са задържани лица, които са купували гласове в полза на различни партии, съобщи началникът на криминалната полиция Веселин Вълчанов. 

Образувани са 22 досъдебни производства, 12 от които са за престъпления за купен вот. Задържани са 45-има. 

Разкрити са допълнителни 13 престъпления, издирени са 12-има души. 

Образувани са досъдебни производства и за държане с цел разпространение на наркотици - имаме иззети различни видове наркотици, допълни Вълчанов. 

Припомняме, тази сутрин разследващите бяха в кв. "Максуда" във Варна във връзка с акцията. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В 28 секции ще могат да гласуват българите в Гърция

Българите в Гърция ще могат да гласуват в общо 28 секции, съобщава БНР.  В Атина, където живеят най-много наши сънародници, ще отворят пет секции. Те са на удобни и лесно достъпни с транспорт места.  На Халкидики ще има 3 възможности за гласуване, което ще улесни както туристите, така и десетките българи, които работят в туристическия сектор...

публикувано на 03.06.24 в 14:04

От 1 юли ваучерите за храна само по електронен път

От 1 юли работещите ще получават ваучерите си за храна само по електронен път. По-малко от месец остава до изтичането на преходния период, в който ваучерите се ползват и на хартия, и в електронен вариант, припомня БНР.  Главният секретар на Асоциацията на операторите на ваучери за храна в България Таня Обущарова обясни, че търговците ще продължат..

публикувано на 03.06.24 в 12:04

Разкриха две наркооранжерии в Тервел, задържани са трима

Две наркооранжерии са разкрити при специализирана операция, реализирана по разпореждане на главния секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев на територията на област Добрич. Задържани са трима мъже, установено е и оборудване за изграждане на още една оранжерия. Операцията за противодействие на престъпления, свързани с наркотични вещества, е..

публикувано на 03.06.24 в 11:52

Сигнал за купуване на гласове в община Каварна

Сигнал за купуване на гласове в община Каварна за предстоящите парламентарни избори е подаден до МВР. Автор на сигнала е кандидат за депутат. В него се настоява за проверка на 16 лица, а подозренията са, че срещу осигуряване на гласове се опрощават заеми от фирми за бързи кредити. В сигнала, изпратен до МВР, се посочва, че при обиколка в област..

публикувано на 03.06.24 в 11:47

Откраднаха 50 картини от ателие в центъра на Варна

50 картини, ръчни и електрически инструменти, са откраднати от ателие в центъра на Варна. Криминалисти от Първо районно управление са задържали за престъплението  двама мъже за срок до денонощие.  Те са на 29 и на 35 години, известни на полицията. Озовали са се в ареста, след като проникнали в ателие в централната част на града след счупване на стъкло...

публикувано на 03.06.24 в 10:33

От август: Редовни полети от Варна до Франкфурт-Хан, Прага, Тел Авив и Виена

Летище Варна добавя нови маршрути към портфолиото си от полети, съобщиха от аеропорта.  Един от най-големите нискотарифни превозвачи ще базира  свой втори самолет, с което ще се изпълняват редовни полети до: Франкфурт-Хан (Германия) – 2 пъти седмично; Прага (Чехия) – 2 пъти седмично; Тел Авив (Израел) – 3 пъти седмично; Виена (Австрия)..

публикувано на 03.06.24 в 10:15

Заради опасен химикал: Забраниха козметика на световни търговски марки

Партиди от продукти на световноизвестни козметични марки ще бъдат изтеглени от пазара и от потребителите заради наличие на опасното съединение пропионалдехид, съобщи регистърът на европейската система за бърз обмен на забранени нехранителни опасни стоки Safety Gate, цитиран от платформата "Ние, потребителите". Повечето от тях са произведени в..

публикувано на 03.06.24 в 10:07