Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВИДЕО: Състезатели на "Денс моушън" - Варна с квоти за Европейско и Световно първенство

Автор:

Арсений Вискин и Сияна Обретенова /снимката горе/

Три прекрасни двойки от варненския клуб по спортни танци „Денс моушън“ спечелиха квоти за участие на Европейски и  Световни първенства. Калоян Александров и Лара Атакан взеха квота  за Европейско първенство, като станаха трети на квалификацията във Варна при юношите старша. Валентин Димов и Елис Атакан се класираха първи и взеха каквоти за Световно и Европейско първенство при юноши старша. При младежите Арсений Вискин и Сияна Обретенова успяха да се преборят за второто място и среброто, като ще представят  България на Европейско и Световно  първенство. Треньори на тези уникални танцьори са Поли Климова и Велизар Георгиев. Днес ви срещаме с тях.


Поли Климова

Калоян Александров и Лара Атакан


Валентин Димов и Елис Атакан





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Варненка носи два медала за България от Европейско първенство

България стартира с два медала на Европейското първенство по вдигане на тежести за кадетки и кадети до 15 и до 17 години в Солун, Гърция. Александра Николова (45 кг) от Варна при по-малките се представи прекрасно. Състезателката на варненския клуб "Титан" с личен треньор нейния баща Живко Николов взе бронз в двубоя и злато в изтласкването. Николова..

публикувано на 15.06.24 в 17:45

Варна е домакин на най-голямото състезание по кросфит (ВИДЕО)

Най-голямото състезание по кросфит в България се провежда днес и утре във Варна. Най-добринте българи в този спорт, както и представители от много други страни си оспорват призовите места. Надпреварата се провежда на Амфитеатъра в Морската градина. Утре  състезанието започва в 8.00 ч и ще продължи до 20.00 ч. Вижте подробности за този спорт във видеото...

публикувано на 15.06.24 в 17:20

Откриха турнира "Руми и Албена" във Варна (ВИДЕО)

Във Варна официално откриха 26-тия международен турнир по художествена гимнастика "Руми Албена". Боряна Калин, Стиляна Николова и техните треньорки бяха официалните гости на надпреварата. Кристиан Димитров, директор на дирекция "Спорт" откри турнира.

публикувано на 15.06.24 в 17:14

Три футболни двубоя от ЕВРО 2024 в събота

Три срещи от груповата фаза на ЕВРО 2024 по футбол ще се изиграят днес, 15 юни, събота. Ранният двубой, от 16:00ч. , ще противопостави съставите на  Унгария и Швейцария от Група „А“. Срещата ще се играе на стадион  Райненергие  в Кьолн. В 19:00ч . е мачът между  Испания и Хърватия . Двубоят е от Група "Б" и ще се играе на Олимпиащадион в Берлин...

публикувано на 15.06.24 в 15:50

Унгария и Швейцария играят в ранен мач

Унгария и Швейцария излизат във втория мач от програмата на Евро 2024. Това е и първа среща от  и първи от втория ден на надпреварата. Двата тима заслужено стигнаха до финалите на този форум. Срещата е от 16.00 ч на "Райн Енерджи", Кьолн. За Унгария това е трето поредно европейско първенство под ръководството на Марко Роси.На миналото ЕП..

публикувано на 15.06.24 в 13:30

Хърватите имат да си връщат на Испания

Много сериозен сблъсък се очертава тази вечер на ЕП по футбол в германия. Два гранда се изправят един срещу друг  Испания и Хърватия. Те на практика откриват борбата в група “В”.  Срещата е от 19:00 часа на “Олимпиащадион” в Берлин. Този мач се явява като някакъв реванш за Лука Модрич и неговите съотборници. На предното ЕП точно иберийският..

публикувано на 15.06.24 в 12:45

Италия тръгва да защитава трофея си

Три мача ще радват днес почитателите на футбола на Европейското първенство в Германия.  Тимовете на Италия и Албания се изправят един срещу друг на “Сигнал Идуна Парк” в първия си двубой от група В. Начало 22:00 ч.  Всички наричат тази група “групата на смъртта”, в която са още Испания и Хърватия. Успехът днес е от изключително значение...

публикувано на 15.06.24 в 11:26