Отбелязваме Световния ден на качеството

Днешният 14 ноември е обявен за Световен ден на качеството. Отбелязва се от 1989 год. през втория четвъртък на ноември по инициатива на Европейската организация по качеството и други сродни организации от САЩ, Япония и Латинска Америка с подкрепата на..

публикувано на 14.11.19 в 13:20

Танцьорите на ансамбъл "Цвят": Спечелихме с усмивка и настроение

Фолклорен ансамбъл "Цвят" Видин се класира на второ място на Националния фестивал с конкурс "Изкуството на танца" във Враца. Танцьорите и певците от видинското читалище "Цвят" се отличиха с оригинална хореография и ярко сценично присъствие сред..

публикувано на 14.11.19 в 12:50

Челопек получи статут "село на книгата"

Първото българско "село на книгата" е врачанското село Челопек. Инициативата за това е на Сдружение "Книгини", които повече от 1 година със своята дейност убеждават Международната организация на градовете на книгата, селото да стане..

публикувано на 14.11.19 в 11:14

Кой събира старите автомобилни гуми във Видин?

В сезона за смяна на автомобилните гуми много граждани се питат къде могат да предадат старите, които са излезли от употреба и вече не могат да бъдат използвани по предназначение. Други намират решение, като ги оставят до контейнерите за битови отпадъци..

публикувано на 13.11.19 в 19:03

Да правим добро, за да сме здрави

На 13-ти ноември отбелязваме Световният ден на добротата... Всеки от нас трябва да се стреми да бъде добър, ако искаме да живеем в по-хубав свят.  Едно проучване доказва, че добрината е полезна и за собственото ни здраве - тя намалява кръвното, зарежда..

публикувано на 13.11.19 в 16:15

Граждани: Разкопават новия асфалт на улица "Батальона" във Видин

Част от асфалтираната наскоро улица "Батальона" се разкопава, за да се изградят канал и шахти. Това пише на електронната ни поща слушател на Радио Видин и уточнява, че според него това е безсмислено, тъй като в тази част улицата вода не се събира: "През..

публикувано на 13.11.19 в 16:05

Съпричастни ли са българите към мъжките заболявания?

От няколко години много мъже по света са възприели навика да не се бръснат през целия ноември. Така те се включват в инициативата на фондация Movember, или както много хора го знаят "No shave November". Организацията е създадена в Австралия през..

публикувано на 12.11.19 в 16:29

"Иновации в действие" за трета година в Ново село

Средно училище "Св.св. Кирил и Методий" във видинското Ново село трета година работи по програмата на Министерството на образованието "Иновации в действие", с идеята да се осигури по-високо качество на учебния процес.  Според изискванията на..

публикувано на 12.11.19 в 15:50

Донорството показва доколко едно общество е хуманно

Национална информационна кампания в подкрепа на донорството и трансплантацията у нас "Да! За живот!" започнаха м инистерството на здравеопазването и Изпълнителна агенция "Медицински надзор".  В кампанията се включват и доброволци от БЧК, които..

публикувано на 12.11.19 в 15:11

Ден на Русенския университет отбелязват днес

На 12 ноември Русенският университет "Ангел Кънчев" празнува . Университетът отбелязва  74-години от създаването си и 169-годишнината от рождението на патрона си - Ангел Кънчев. На тържеството бяха наградени студенти и факултети за приноса им в..

публикувано на 12.11.19 в 14:21