Храмът в Дунавци остана без ток

Без ток остана храмът "Рождество на Пресвета Богородица" в Дунавци. Каква е причината и къде се търси решението на проблема? Представяме гледните точки на свещеника йеромонах Максим, кмета на града Димо Скорчев, директорката на училището, което се..

публикувано на 14.08.18 в 16:05

Пазят с видеонаблюдение старите мраморни плочи от площада във Видин

До края на септември по проекта за реконструкция на централната пешеходна зона във Видин трябва да приключи работа в района около общината. Старите материали от настилката на площада   ще се ползват за благоустрояване и баластриране на улици..

публикувано на 14.08.18 в 16:00

България на челни места в олимпиадите по математическа лингвистика

Нашата красива България почти винаги е на дъното на класации и проучвания. Това донякъде срива самочувствието ни и някак си се примиряваме и приемаме фактите. Не са малко обаче тези, които наистина се опитват да променят нещата и да популяризират нашите..

публикувано на 14.08.18 в 13:59

Какви са правата ни при пътуване със самолет?

Преди да решим да използваме услугите на авиопревозвачите, трябва да бъдем наясно с правата си. Какви са те обаче? Какво се случва, ако срещнем проблем - например с изгубен или повреден багаж? Какво трябва да знаем, ако откажат да ни качат на борда на..

публикувано на 13.08.18 в 15:44

"RestART Fest" се провежда в Берковица

До 25-ти август ще продължи "RestART Fest" в Берковица - първо издание на фестивал, насочен към младите. "RestART Fest" в Берковица превръща града в център на изкуството, на добротворчестото, на различното и цветното, на музиката, на..

публикувано на 13.08.18 в 14:05

Започна "Археологическо лято Видин- 2018"

20 хиляди лева са отпуснати от Министерството на културата за теренна дейност в района на античното средище Рациария, на територията на видинското село Арчар. За шеста по ред година доцент д-р Здравко Димитров ръководи археологическите..

обновено на 10.08.18 в 18:45

Проф. Георги Цанков: Мечтата ми е да видя нашия край добре развит

В "Думата имат старейшините" - среща с проф. Георги Цанков , един от най-добрите учени в областта на горското стопанство. Посреща ни в родния си дом във видинското село Рабиша и бърза да ни разкаже за детството си, юношеските си години и..

публикувано на 10.08.18 в 13:39

Лятна академия за творческо писане организира библиотеката във Враца

Като част от разнообразните инициативи за привличане на млади читатели, за първи път през тази ваканция Регионалната библиотека във Враца организира лятна академия по творческо писане за деца. През последния месец и половина всяка седмица за..

публикувано на 09.08.18 в 16:20

Ще има виртуален модел на залата с рисунките в „Магурата“

Министерството на културата ще финансира Регионалния исторически музей във Видин, за да бъде изготвен проект за реставрация и консервация на праисторическите рисунки в пещерата „Магурата“ . Ще бъде изготвен цялостен план  за запазване на..

публикувано на 08.08.18 в 17:30

Първата си изложба ще представи Надежда Иванова във Видин

Първа самостоятелна изложба ще представи Надежда Иванова в търговския център във Видин. Изложбата ще бъде открита на 15 август в 19 часа, на вторият етаж на търговския център на Видин. Картините ще бъдат представени с кратка информация за обектите, които..

публикувано на 08.08.18 в 16:30