Ден без асансьори

На 25 април отбелязваме Международния ден без асансьори . Инициативата е насочена към хората със слаба физическа активност и цели да привлече вниманието им към движението за здраве, както и да покажа, че то не изисква специално отделяне на време и..

публикувано на 25.04.18 в 15:10

Златко Ангелов открива изложба с фотоколажи

Изложбата "Колажите на Златко" ще бъде открита във Видин. Тя представя над 50 фотоколажа на известния видински фотограф Златко Ангелов . Повечето от работите му са провокирани от злободневни теми и актуални събития от политическия и обществения живот във..

публикувано на 25.04.18 в 12:17

Деца показаха знания в Академия по природни науки във Видин

30 участници бяха допуснати до финалния кръг на Пролетната академия "Вселената на природните науки" , която се проведе за четвърта поредна година във Видин . В нея участваха ученици от 5, 6 и 7 клас от Видин, Карлово, Ловеч, Враца, Монтана, Троян и други..

обновено на 24.04.18 в 16:54

За ползата от учебните стажове и програми

Когато става въпрос за добиване на опит как реално се практикува дадена професия, на помощ идват учебните стажове , програми и обучения. Допринасят ли те за професионалното, както и личностното развитие?  Група ученици от ПГ "Асен Златаров"..

обновено на 24.04.18 в 15:26

Видинчани: Искаме повече стълби за достъп до благоустроената дига

Сигнал за изграждане на допълнителни стълби за достъп до дигата на река Дунав в участъка от Речна гара до Колодрума във Видин , беше подаден от граждани до Общината, чрез платформата "Кмете, виж!". Пристанищната инфраструктура в района беше..

публикувано на 24.04.18 в 15:20

Когато "Синята зона" не е толкова синя

Има ли неправилно паркирани автомобили на пътното платно или по тротоарите във Видин? Сигурно този въпрос вече не учудва никого. Поводът за темата ни днес е сигнал от жител на Видин , подаден на интернет страницата на Общината в раздела "Кмете, виж!"...

обновено на 23.04.18 в 16:31

Какви са правата ни при пътуване с автобус?

Пътуването с автобус - тази тема е особено актуална след като наскоро няколко инцидента на пътя отново приковаха общественото внимание. След като в Европейския съюз през годините последователно бяха въведени регламенти, които защитават правата на..

публикувано на 23.04.18 в 16:30
Библиотечни специалисти и доброволци ще раздават цитати за книгите в парка на Видин.

Видин отбелязва Световния ден на книгата и авторското право

На 23-ти април отбелязваме Световния ден на книгата и авторското право. Днешната дата е отредена за ден на световната литература - тази, възпитала редица поколения през вековете и годините. Онази, без която светът нямаше да е същият. Поводът за..

публикувано на 23.04.18 в 14:29

Професия дресьор (снимки и видео)

Ани Иванова е на 17 години и е дресьор в Цирк "Иванов". Нейните домашни любимци са и циркови актьори, защото участват в представленията. Папагали Ара, понита, бизон, коне, скунксове, щрауси, змии- всичките тези любимци я слушат и изпълняват нейните..

публикувано на 20.04.18 в 16:50

Христо Казашки: "България е богопомазана държава"

"Думата на старейшините" е на Христо Казашки , журналист, публицист. И първият нещатен кореспондент на Би Би Си за България след 1989 година. Роден е във врачанското село Галиче, днес живее в Пловдив и при всяка една възможност се връща в родния край...

публикувано на 19.04.18 в 17:05