Шивашка фирма във Видин търси 500 работници, няма кандидати

500 работни места в предприятие във Видин остават незаети, въпреки че безработицата в региона е двойно над средната за страната. Сега на работа във фирмата са 110 души. От година и половина не могат да попълнят   персонала, а собствениците и..

публикувано на 26.05.17 в 17:50

Детски полицейски управления закриха учебната година

Областната дирекция на МВР във Видин организира тържество в двора на Средно училище "Любен Каравелов" по повод закриването на учебната година за четвъртокласните от петте детски полицейски управления в региона - Средно училище "Любен Каравелов" -..

публикувано на 26.05.17 в 15:10

Клептоманът Кай

Днес в "97 лапи и 1 опашка" ви представям Славяна Младенова и домашния й любимец Кай . Той е немски мини шпиц и е на шест месеца. Кай е кореняк видинчанин. Пристига в семейството на Славяна на 54 дни като коледен подарък за дъщеря й. Името не е..

публикувано на 26.05.17 в 15:00

Хоби от любов към природата

Днес ви срещаме с Анна Саакян и нейното интересно хоби- глинените бижута. Анна е арменка, живее във Видин и се занимава със своето хоби от две години. Казва, че продължава да се учи, но въпреки това прави невероятно красиви бижута от глина,..

публикувано на 26.05.17 в 11:45
Янка Маринова и Славейко Иванов

Славейко Иванов: "Там, където няма морал, има национализъм!"

В "Думата имат старейшините“ и в "На раздумка с Яна", Янка Маринова ни среща със Славейко Иванов - културолог и философ. Един човек, който до ден днешен се рови в корените на българщината. Славейко Иванов е част от семейството на видинската..

публикувано на 25.05.17 в 18:04
Ансамбълът за народни песни и танци

"Осмото чудо" за 45-годишнината на Ансамбъл "Дунав" във Видин

Ансамбълът за народни песни и танци "Дунав" ще представи откъс от спектакъла "Осмото чудо" на концерта, с който ще отбележи 45-годишнината си във Видин. Спектакълът е създаден и се играе от Национален фолклорен ансамбъл "Българе" , но част от..

публикувано на 24.05.17 в 16:20

Наградиха изявени ученици във Видин, Враца и Монтана

Изявени учители и ученици от Профилирана езикова гимназия "Йордан Радичков" във Видин бяха наградени в навечерието на 24 май- Деня на славянската писменост и култура. Наградите са за високите постижения на национални олимпиади, конкурси и..

публикувано на 23.05.17 в 15:56

Математиката - лесна и интересна

Импровизиран урок по математика представиха второкласници от групата по интереси "Математиката - лесна и интересна" в Средно училище "Любен Каравелов" - Видин. Техен ръководител е главният учител в начален етап Красимира Иванова. Гости и жури на..

публикувано на 23.05.17 в 15:16

Броят на кръводарителите във Видин не е достатъчен

На 23 май отбелязваме Световния ден на кръводарителя . Кръводаряването е доброволно предоставяне на определено количество от собствената ни кръв с цел спасяване на човешки живот. За съжаление в нашата страна броят на доброволните кръводарители е крайно..

публикувано на 23.05.17 в 14:55
Клуб-музей в читалището в Брегово

Портрет на културния българин

Четенето на книги, посещенията на театри и концерти и разходите за култура се оказват доста показателни за предпочитанията и характера на различните общества . Културата си остава скъпо развлечение и удоволствие в България , казват видинчани,..

публикувано на 24.05.17 в 14:10