Васил Божинов - половин век отдаден на образованието

Васил Божинов от Лом - дългогодишен учител, директор на училище, зам.директор на, както казва той, хубавото ломско училище „Константин Фотинов“, читалищен деятел, публицист, краевед. Достигнал достолепната 87 годишна възраст с деликатно поведение,..

публикувано на 18.11.17 в 17:15

Църква във Видин храни социално слаби

Във видинския катедрален храм "Св. Димитър" през почивните дни раздават храна на социално слаби хора. Повече за благотворителната инициатива разказа председателят на храма Ставри Велинов : "По инициатива на църковното настоятелство на храм "Св...

публикувано на 17.11.17 в 17:14
Радонов детектор

Радонът - невидимият враг в дома ни

Регионалната здравна инспекция във Видин започна анкетно проучване , за да установи каква е информираността на населението за рисковете от радон . Анкетата се провежда посредством сайта на институцията и е във връзка с проучване на..

обновено на 15.11.17 в 16:05

Краеведска конференция започва във Враца

Традиционната краеведска конференция "Миналото на родния край - послание към бъдещето" ще се проведе във Враца. Участие ще вземат над 30 изследователи от трите области в Северозападна България - Враца, Монтана и Видин. Темата на 14-ото издание на..

публикувано на 15.11.17 в 09:38
Ръководителят на екип

Ученици се запознаха с работата в Радио ВИДИН

Ученици от Средно училище "Петко Рачов Славейков" във Видин гостуваха в Радио ВИДИН. Поводът е Световната седмица на предприемачеството и патронният празник на учебното заведение, отбелязването на който започна вчера, 13 ноември и ще продължи до 17..

публикувано на 14.11.17 в 15:55

Да попитаме кариерния консултант

Все още не сте се ориентирали към професия или учебно заведение? То тогава Центърът за кариерно ориентиране във Видин е точното място, което можете да посетите, за да потърсите повече информация. Каква е неговата дейност и с какво може да е..

публикувано на 14.11.17 в 13:39

Съюз на слепите в Монтана: Болшинството не умее да общува с незрящи

Днес, 13 ноември, отбелязваме Международен ден на незрящите и годишнина от рождението на френския педагог Валентин Аюи, основал през 1784 г. в дома си в Париж първото в света училище за незрящи деца. Слепият човек на улицата веднага се познава, защото е с..

публикувано на 13.11.17 в 15:17

Уникалната Зита

Тя тежи по-малко от два килограма, но очарованието й е цяла планина, при това с размера на Андите. Родена е в Хасково, но от година живее във Видин. Стопанинът й Бисер се влюбва в нея от пръв поглед, виждайки я на снимка. Тя е срамежлива и..

публикувано на 10.11.17 в 15:07

28 години след 10 ноември- можем да говорим без да ни затворят- и какво от това?

10 ноември 1989 година- започва промяната. Има ли промяна, какво се промени и защо все нещо ни липсва и пречи, за да сме напълно свободни? Темата коментира Иван Узунов - общественик от Враца: "Въпросът е доколко реалистична е тази промяна- на..

публикувано на 10.11.17 в 14:50

Българският Северозапад се включва в Операция "Плюшено мече"

Операция "Плюшено Мече" започва дейността си преди 10 години като гражданска доброволческа инициатива с цел сбъдване на Коледните желания на деца и младежи в неравностойно положение в България. От 3 години е най-мащабната Коледна кампания за сбъдване на..

публикувано на 09.11.17 в 11:00