Десислава Иванова, директор на РБ

Десислава Иванова: Видинчани четат стойностна литература

Международния ден на книгата и авторското право отбелязахме вчера, 23 април. По този повод гост в "Цветовете на деня" беше директорът на Регионална библиотека "Михалаки Георгиев" във Видин - Десислава Иванова .  "Видинчани четат особено..

публикувано на 24.04.17 в 16:06

Опасна ли е питейната вода във Видинско

Преди дни беше оповестено, че част от взетите проби от питейна вода в Хасково имат завишени показатели на уран. Минимални количества уран бяха открити и в два от 13-те кладенеца в град Първомай, а пробите са били взети при рутинна проверка на местното ВиК..

обновено на 24.04.17 в 15:22

Младежите, които имат кауза да помагат

Днес е Световен ден на младежите доброволци. Отбелязва се от 1988 г. по инициатива на Международната асоциация на доброволчеството, Доброволческата програма на ООН и други международни организации в един от последните дни на април. Той е повод..

публикувано на 21.04.17 в 18:30

Този, който обича цветята, има душа

Днес ви срещаме с Йорданка Методиева  от Видин и нейното красиво хоби- градината. Тя обожава цветята и аранжирането им. Минавайки по улицата, няма как да не ви направи впечатление цветната и добре подредена градинка, за която се грижи с голямо..

публикувано на 21.04.17 в 16:25
Поля със своята любимка Лекси

Лекси- унищожител на детски играчки

В рубриката "97 лапи и 1 опашка" си говорим с Поля Илиева и се срещаме с нейното куче Лекси . Четириногата любимка е на година и три месеца и е смесица между йоркширски териер и померан. Кучето е подарък на сестра ѝ и е купено от София. Лекси е..

публикувано на 21.04.17 в 15:30

Кучета нахапаха жена във Видин

Слушателка на Радио ВИДИН сигнализира за агресивни кучета в района на Военното окръжие във Видин . Самата тя, точно на Велика събота, станала жертва, като била нахапана от тях по краката: "На Военното окръжие се случи всичко- там има един..

публикувано на 21.04.17 в 14:18

Към държавата: Спасете уникалната гимназия в Кунино!

Във врачанското село Кунино се намира Професионалната гимназия по каменообработване . Как може да се възроди и повиши интересът към едно такова учебно заведение, доказало се през почти вековната си история и произвело много талантливи скулптори и..

публикувано на 21.04.17 в 09:54
Йорданка Бондова с деца и внуци.

Йорданка Бондова- "моята учителка" за всяко дете

Йорданка Бондова е дългогодишна учителка по български език и литература в новоселското училище . Няколко години преподава в Математическата гимназия във Видин и е заместник директор. Учениците наричат Йорданка Бондова "моята учителка“, сякаш е била..

публикувано на 20.04.17 в 17:36

Отбелязваме 80 години Дунавско хоро във Видин

Видин ще се включи в националната инициатива за отбелязване на 80-та годишнина от написването на Дунавското хоро на Дико Илиев . На свое заседание на 8 февруари Председателството на Съюза на българските музикални и танцови дейци прие предложението на..

публикувано на 19.04.17 в 17:10

Световен ден на радиолюбителите

На 18 април отбелязваме световния ден на радиолюбителите. На тази дата през 1925 г. е основана Международната радиолюбителска организация IARU. Радиолюбителството възниква като явление в края на 19 и началото на 20 век. Решаващи за възникването му са..

публикувано на 18.04.17 в 17:05