Детският хор на СУ

Видински деца пяха в "Тоска", готвят се за "Джани Скики"

Детски хор от видинското училище по изкуствата "Св. Св. Кирил и Методий" участва за втора поредна година в летния фестивал "Опера на върховете" в Блоградчик. Младите изпълнители отново се представиха в операта "Тоска" от Джакомо Пучини, а..

публикувано на 25.07.17 в 16:13

Безопасни ли са детските площадки във Видин?

Детските площадки са местата, където играят деца , докато родителите им си почиват наоколо. Някои от кътовете за игра в кварталите , обаче, контрастират с обновения облик на тези в централната градска част . Наш екип видя опасна триместна..

публикувано на 25.07.17 в 15:30

С концерт "Огнени ритми" Симфониета Видин открива фестивала "Дунавски вълни"

Шестото издание на фестивала „Дунавски вълни“ започва тази вечер във Видин. Организатор е местната управа. Фестивалът ще бъде открит официално от кмета на общината Огнян Ценков в средновековния замък „Баба Вида“ и ще продължи до 29 юли...

публикувано на 24.07.17 в 10:58

Среща с игривия Демон

В "97 лапи и една опашка" ви срещам с Дилян Димитров и неговото куче Демон . Наскоро ви разказахме как момчето е спасило кученце от улицата. Днес той ще представи неговия домашен любимец. Демон е порода хъски и е на 2 години и 6 месеца. Идва в..

обновено на 21.07.17 в 16:22

На театър с актьорите от The Bridge

Една от най-занимателните работилници във видинския младежи фестивал по изкуствата "The Bridge" е театралната. В нея младите таланти имат възможност да изучат всички тънкости на актьорското майсторство. "Аз съм Деница. Досега никога не съм се..

публикувано на 21.07.17 в 15:29

Стефка Вълчева- една жена с много хобита

От 40 години нейното хоби са ръкоделието, гоблените и плетивата на една и две куки. Тя никога не е превръщала своето занимание в професия, но разказва, че като по-млада не си е жалела труда и си е докарвала допълнително пари с гоблените и..

публикувано на 21.07.17 в 14:30

Палитра от идеи имат художниците от "The Bridge"

В работилницата по рисуване на видинския фестивал "The Bridge" цари оживление, младите художници нямат търпение да превърнат идеите си в реалност, а някои от произведенията им са съвсем невероятни. Едно посещение при тях не просто възбужда интереса,..

публикувано на 20.07.17 в 17:14

Игрите от детството ни

Позабравени, развлекателни, образователни , игрите учат малки и големи да общуват помежду си , да са толерантни един към друг , изграждат ги като личности , и най-важното- показват на децата как да спазват правилата . Днес не са достатъчно..

публикувано на 20.07.17 в 16:30

Среща с огъня очи в очи

Илинден ,  покровителят на пожарникарите- свети Илия  честват служителите в Дирекциите "Пожарна безопасност и защита на населението" в страната. Генадий Янчовски -инспектор в Оперативен център -Видин е на 29 години , хвърля се в огнената..

публикувано на 20.07.17 в 15:55

Какво изкушение предпочитат видинчани- шоколадово или сметаново

Днес, 20 юли, отбелязваме Международния ден на тортата . Той е посветен на приятелството и мира между хора, народи и държави. Мотото на събитието е "I Cake You“, чийто смисъл се свежда до обединение, благодарение на това лакомство. За първи път в..

публикувано на 20.07.17 в 13:05