Наградиха участниците в Литературния конкурс „Пролет“ във Видин

Наградиха учениците, участвали в Литературен конкурс „Пролет“, организиран от Детски и младежки парламент гр. Видин и Регионалното управление на образованието (РУО) гр. Видин. В присъствието на всички участници Марийка Василева, началникът на..

публикувано на 24.03.17 в 19:20

Дизайнерката Красимира Илиева започва с плажна рокля от покривка

Дългогодишната дизайнерка от Монтана Красимира Илиева ни представя как покривка за маса се превръща в плажна рокля и поставя началото на една успешна модна кариера, развила се в България и чужбина. Още от петгодишна възраст има наклонности към модата и..

публикувано на 24.03.17 в 16:30

Кан - пазител на семейството

Днес в " 97 лапи и 1 опашка" ви срещаме с Кан и неговия собственик Вартан Папикян. Кан е порода Кане Корсо и е на 4 месеца с приятните 25 килограма. Неговият собственик очаква да стане почти двойно. Името е избрано, защото подхожда на породата и..

публикувано на 24.03.17 в 15:40

Даниела Кирилова: "Учениците и учителите трябва да бъдат взаимно толерантни"

Даниела Кирилова от Видин е дългогодишна учителка по български език и литература . Днес тя е пенсионер, но продължава да си спомня с умиление за часовете, в които се е срещала със своите ученици : "Аз съм в училище от 7 до 61 години - първото..

публикувано на 23.03.17 в 17:33

Зад кулисите на театъра във Видин

Видин е градът с първата сграда, строена специално за театър в страната. Открита е преди 125 години, но още преди това е имало театрална трупа. Театърът първо се казвал “Вида“, после носил името на Владимир Трендафилов. Сега е Общински..

публикувано на 23.03.17 в 10:41

Скулптор яхна колело от дърво

Колело от дърво е едно от последните творения на видинския скулптор Светлин Николаев . Велосипедът, създаден за каране в градски условия, впечатлява най-вече с необичайния си дизайн. Лист шперплат, детска мечта и помощ от приятел са напълно..

публикувано на 22.03.17 в 15:29

Поли Трифонова: Куклата има душа в ръцете на добрия кукловод

Днес отбелязваме Световния ден на кукления театър . През 2003 година, след решение на Международния съюз на куклените театри към Организацията на ООН по въпросите на образованието, науката и културата, ЮНЕСКО, 21 март е определен за Международен ден за..

публикувано на 21.03.17 в 17:45

Деца във Видин учиха колко е важна водата (снимки+видео)

Регионалната здравна инспекция във Видин организира кампания, насочена към опазването на водата . Поводът е Световният ден на водата, който се отбелязва ежегодно на 22 март и е насочен към привличане на вниманието върху важността на ценния ресурс и..

публикувано на 21.03.17 в 17:00

Във Видинската гимназия почетоха паметта на полковник Стефан Илиев (снимки+видео)

Във видинското училище "Цар Симеон Велики" бе отбелязана 100-годишнината от гибелта на полковник Стефан Илиев- командир на 15-ти пехотен Ломски полк. Честването бе посветено на 135-годишния юбилей на Видинската гимназия и бе организирано по инициатива на..

публикувано на 20.03.17 в 18:35

Няколко модни съвета за тази пролет

Хубавото и топло време вече е налице. Идва моментът, в който оставяме зимните якета и дрехи в тъмни цветове и изкарваме по-леките и удобни, в цветни и пролетни нюанси. Истината е, че цветните дрехи придават настроение. Дали ще бъде жълто, зелено, оранжево,..

публикувано на 20.03.17 в 17:50