Площадът във Видин през камерата на Радио ВИДИН.

Видин- безпътният кръстопът (част 1)

В "Посоките на делника" ви представихме първата от поредицата теми за обезлюдяването на Видинския регион . През миналата седмица бяха изнесени статистически данни, които показват, че процесът на намаляване и застаряване на населението в страната..

публикувано на 19.04.17 в 11:48

Защо БСП загуби парламентарните избори, но ги спечели във Видинско?!

В "Посоките на делника" говорят Филип Попов , един от двамата видински народни представители, които социалистическата партия вкара в Народното събрание, и Борислав Василев , адвокат, четири мандата общински съветник във Видин и председател на местния..

публикувано на 18.04.17 в 16:30

ОУ "Иван Вазов" празнува 55-годишен юбилей

Основно училище "Иван Вазов"- Видин отваря врати на 15 септември 1962 година. Тогава е било първото осмокласно градско училище. Първият директор, който поставя основите на училището е Димо Башлийски. По негово време заместник- директор е Стефан..

публикувано на 17.04.17 в 14:39

Предвеликденско посещение в село Тияновци

На Велики петък гостуваме на бреговското село Тияновци, за да ви разкажем за делника и празника там, както и за ежедневните проблеми на хората. Тияновци е на 16 км западно от Видин. Китно село, с малък площад и къси улички. Разговаряхме с неколцина от..

публикувано на 14.04.17 в 11:21

Внимание! Педофили в "мрежата"

Как педофилите използват глобалната мрежа, за да "оплетат" в нея деца, как да се предпазим и какви мерки могат да вземат родителите? Отговорите потърсихме в "Посоките на делника". Над 60 случая на педофили в интернет са разкрили екипите на..

публикувано на 13.04.17 в 13:50

Как да познаем качествения козунак

В средата на страстната седмица, на Велика сряда, започва и подготовката за празничната великденска трапеза. Част от нея са и козунаците . От Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите апелират към клиентите да четат внимателно етикетите,..

публикувано на 12.04.17 в 11:32

Новите от Северозапада в Парламента

В "Посоките на делника" говорят Росен Живков от Обединени патриоти , избран от Видинския регион и Николай Иванов от БСП , избран от Врачанския регион - на какви приоритети залагат и за какво ще работят новоизбраните депутати?! По време на..

публикувано на 11.04.17 в 16:20

В Страстната седмица важно е какви са ни мислите и делата

Последната седмица от Великия пост преди Възкресение Христово наричаме Страстната седмица и в тази седмица страдаме заедно със Спасителя. От днес до Великден вярващите християни спазват най- строг пост. Яде се растителна храна, сготвена, но без олио...

публикувано на 10.04.17 в 15:58

Ремонт на пътя искат в Бранковци

Бранковци е съставна част на община Грамада. След Милчина лъка има около 7-8 километра до селото по път, който е пропаднал на места, а на равното пък е осеян с дупки. Хората от три населени места- Бранковци, Медешевци и Милчина лъка направили подписка с..

публикувано на 07.04.17 в 11:38

Катя Трифонова: "Не искам да вярвам, че няма решение за възраждане на нашия край"

Продължава процесът по закриване на училища в България - броят им е намалял наполовина за последните две десетилетия. Какво се случва със сградите, с учителите и останалия персонал? Загиват ли селищата заради липса на учебно заведение или училището..

публикувано на 06.04.17 в 13:43