300 машини ще чистят снега в Северозапада

Готовността за зимно поддържане на пътищата беше обсъдена на заседания в областните администрации в Северозапада в началото на месеца. Институциите- пожарната служба, спешна помощ и други отчитат, че имат готовност да реагират при усложнена зимна..

публикувано на 11.11.19 в 13:55

Жители на Дъбравка: "Младите трябва да имат реални стимули, за да се върнат по селата"

"Преди години имаше две постановления на Министерски съвет, които бяха насочени към младите хора. По това време също имаше един период на обезлюдяване на граничните райони и правителството търсеше начини за връщането на младите хора по селата. И..

публикувано на 08.11.19 в 16:00

Българинът между модата и традицията

Модерен или традиционалист е българинът? Според изследване на Галъп интернешанъл българинът остава близо до традицията. Обществото ни проявява редица традиционалистки навици. Връзката на българина със земята остава валидна, повече от половин век след..

публикувано на 07.11.19 в 14:15

Правителството с нови идеи за подобряване живота на възрастните хора

Националната стратегия за активен живот на възрастните хора в България е публикувана в интернет за обществено обсъждане, а неин вносител е Министерството на труда и социалната политика. Мерките в нея ще бъдат финансирани от бюджетите на компетентните..

публикувано на 06.11.19 в 12:53

Избори и... изводи

Местни избори '2019 вече са в историята. Резултатите показват, че управляващата партия ГЕРБ загуби няколко областни града спрямо вота преди четири години, но запази увереното си предимство пред останалите политически формации, като добави редица..

публикувано на 05.11.19 в 16:34

Димитранка Каменова: "Ще работим за бъдещето на нашите деца!"

Нов кмет ще има община Берковица. Това е бившият кмет на града Димитранка Каменова от ГЕРБ, която беше близо до победа още на първи тур на местните избори.  В "Посоките на делника" Каменова коментира, че общината е била в застой през последните 4..

публикувано на 04.11.19 в 12:10

Анжело Добричов: "Ще работя за честна, чиста и прозрачна община"

Анжело Добричов спечели балотажа за кмет на община Чупрене.  В "Посоките на делника" бившият кмет на с. Горни Лом  каза, че е имал очакване да спечели изборите, въпреки трудностите и изоставането от първият тур. "Очаквах да ме подкрепят хората,..

публикувано на 04.11.19 в 11:40
мездра иван аспарухов

Иван Аспарухов: "Ще върнем човечността в отношенията!"

Иван Аспарухов , издигнат от местна коалиция АБВ /Земеделски народен съюз, Воля/, спечели балотажа в Мездра срещу Генади Събков- "БСП за България". Аспарухов получи на втория тур 4895 гласа, а неговият опонент 4354.  Първото интервю, което Иван..

публикувано на 04.11.19 в 11:24

Илиян Бърсанов: "Най-важно е финансовото оздравяване на общината и връщането на младите"

Илиян Бърсанов от ГЕРБ ще управлява община Брегово през следващите четири години, след като спечели балотажа с 52,79% . Опонентът му Милчо Лалов от "БСП за България", който беше кандидат за 6-ти мандат, е с резултат 46,65% . В "Посоките на..

публикувано на 04.11.19 в 11:00
Кметът на с.Василовци Огнян Йорданов

Във Василовци ревностно пазят духа на селото, традициите и дълголетната си история

В Деня на народните будители, отдавайки почит към паметта на онези българи, които ни водеха към просвета и свобода, търсим новите будители в село Василовци, община Брусарци. Кои са хората, които чрез примера си, вдъхновяват младите да търсят духовни..

публикувано на 01.11.19 в 17:00