Павел Петров: "От три години в Иново няма кражби"

В днешната ни петъчна разходка се отправяме към най-близкото до града село от община Видин. Иново е само на три километра от града и това е една от причините в селото да са се заселят и доста от заможните видинчани, които намират тук спокойствие и..

публикувано на 17.02.17 в 16:35

Възпитателен ли е боят

Поредният случай на насилие над невръстно дете предизвика обществена реакция преди дни. Двегодишно момченце бе прието в реанимацията на столичната болница "Пирогов" в кома след тежък побой, заради което бе арестувана майката- 22-годишна жена. В..

публикувано на 16.02.17 в 14:04

Вино и любов в месеца на трезвеността - абсурден ли е февруари

Светът обяви февруари за месец на трезвеността. Въпреки, че ние отбелязваме празниците Трифон Зарезан и Свети Валентин, отново ни напомнят за радостта от бистрия ум и доброто здраве, на които алкохолът е вечен враг. Всички знаем, че употребата на..

публикувано на 15.02.17 в 11:05

Какво ни обещават партиите в битката за гласове?!

В "Посоките на делника" участват представители на ГЕРБ , БСП и Обединени патриоти . Във всяка една от програмите на всички партии, които ще участват в изборите е записано всичко онова, което искат да чуят хората. Всичко е прекрасно, но в..

публикувано на 14.02.17 в 16:48

Подценяваме ли опасността от пожар вкъщи

През зимния сезон значително се повишава потенциалната опасност от възникване на пожари в домовете, поради неправилно ползване на отоплителни и нагревателни уреди или техническа неизправност. От 1 ноември броят на пожарите с материални загуби е 29. 14..

публикувано на 13.02.17 в 15:40
Кметството на село Бела

Асен Асенов, кмет на село Дълго поле: Животът тук сякаш е спрял

Бела се намира на 5 км от общинския център Димово, разположено е на главния път Е-79 за София. През зимата тук живеят около 70 души. Имат три махали - горна, средна и долна Бела. Оплакват се предимно от това, че живеят самотно и бедно, и че е много шумно..

публикувано на 10.02.17 в 12:23

Гражданското общество в Румъния и... България

Стотици хиляди участват в нестихващите протести в Румъния . Те първоначално бяха провокирани от решението на новото правителство да приеме спешен указ, който би позволил на служители на изборни длъжности и заподозрени в злоупотреби бизнесмени, да..

публикувано на 09.02.17 в 13:19

Реализират ли се младите хора по родните си места

Днешната ни тема бе провокирана от проведеното миналата седмица състезание по приложна електроника "Мога и зная как" във видинската професионална гимназия "Проф. д-р Асен Златаров". Училището бе домакин на поредния кръг от надпреварата. Учениците от..

публикувано на 08.02.17 в 11:56

Препъни камък ли е машинното гласуване и могат ли да се провалят изборите?!

В "Посоките на делника" гледната точка е на бивши депутати, представители на местната власт и видинчани. По думите на Явор Хайтов , бивш депутат от Народен съюз: "Машинното гласуване е част от методиките на свободен и демократичен избор в целия..

публикувано на 07.02.17 в 16:19

Колко безопасни са антените на мобилните оператори

Навлизането на новите и модерни технологии, които ползват интернет, налага поставянето на базови станции или антени на мобилните оператори. Антени са поставени на всякакви сгради, включително и на жилищни блокове. Една такава антена има на блок "Златен..

публикувано на 06.02.17 в 15:27