Готови ли сме за първия учебен ден

Редица са промените в образованието преди новата учебна година. Основните училища вече ще обучават до 7-и клас. Има и изменения в подзаконовата нормативна уредба, с цел да се облекчи административната тежест на учителите. Новите учебници за II, VI и VIII..

публикувано на 14.09.17 в 13:44

Готово ли е обединеното видинско училище "Отец Паисий" за новата учебна година

В началото на лятото, по предложение на кмета на Видин Огнян Ценков бе разгледан въпросът за сливането на училищата "Христо Ботев" и "Отец Паисий" във Видин, като приемно учебно заведение да стане "Отец Паисий". Тогава директорите им бяха  категорични..

публикувано на 13.09.17 в 12:08

Земе(вла)делие по български

Възможно ли е да ти откраднат земеделската земя? Оказва се, че в България дори и това е възможно. През последния месец собственици и арендатори в Северозапада разбраха, че без да са давали съгласие, земите им са отдадени на други фирми, които..

публикувано на 12.09.17 в 14:13

Румънските университети- привлекателни за видинчани

Обучението в Румъния се оказва доста привлекателно за много българи. От години в северната ни съседка безплатно се обучават български студенти, които произхождат от влашки семейства. " За етническите власи то е напълно безплатно. Има класация за..

публикувано на 11.09.17 в 11:43

Развитие на спа и ски туризма очакват в Берковица

Берковица празнува тази седмица. За 20 път от 1998 година градът празнува на 8 септември- Рождество на Пресвета Богородица. Днес e официалното честване на празника, с концерти и връчване на годишните награди за изключителен принос към Община Берковица за..

публикувано на 08.09.17 в 12:45

За кожата на... една паралелка

Една паралелка първокласници във видинско училище скара ръководството на учебното заведение с общинската управа. Страна по случая взеха областният управител, общински съветници, жители на Видин, а родители излязоха на протест, защото, по думите им, от..

публикувано на 07.09.17 в 13:47

Обединена ли е нацията ни и кое ни кара да сме обединени

Съединението на България е исторически акт, обединяващ  Княжество България и Източна Румелия през есента на 1885 година. То е координирано от Българския таен централен революционен комитет и се извършва след бунтове в различни градове на Източна Румелия,..

публикувано на 06.09.17 в 11:06

Какъв е ефектът от краткосрочното субсидиране на безработни в Северозапада?!

В "Посоките на делника" ви представяме няколко гледни точки- на Зорница Славова от Института за пазарна икономика, на народния представител от Врачанския регион Николай Иванов и на кмета на община Брегово Милчо Лалов . Темата коментират и..

публикувано на 05.09.17 в 17:00

Ще намалее ли административната тежест с новите електронни услуги

Административната тежест кара хората да губят от своето време, за да вадят документи, а това създава усещане за корупция и напрежение в обществото, заяви наскоро премиерът Бойко Борисов . Според него няма политик, който да не е поставял решаването на..

публикувано на 04.09.17 в 12:18

Работни места искат в Бойчиновци

Домакин на рубриката "Добро утро, кмете!" днес е град Бойчиновци и кмета Светлин Сретениев. Градът е административен център на община, съставена от 13 населени места. Жителите на Бойчиновци са около 1400, а на цялата община-9400. Предимството в този иначе..

публикувано на 01.09.17 в 16:20