Колко опасни са старите коли и ще бъде ли спрян вносът им

Неприятна новина съобщи преди дни министърът на околната среда и водите Нено Димов . В телевизионно интервю той заяви, че един от основните приоритети на ведомството му през тази година ще бъде чистотата на атмосферния въздух. Предвиждат се сериозни..

публикувано на 14.06.17 в 11:13

Как българското европредседателство може да повлияе за развитието на Северозапада?!

Гледната точка е на хора от малки населени места в Северозапада , както и на добре познати имена за видинската общественост- Мартин Дончев и проф. Вили Лилков .   Правителството на България определи темите конкурентоспособност, кохезионни фондове и..

публикувано на 13.06.17 в 16:27

Ситуация без изход ли е кражбата на ток след таблото

Когато се съмнявате, че съседът краде ток от вашата мрежа , трябва да потърсите някой, който да направи проверка и да установи, че има кражба. Към кого трябва да бъде отправен сигналът? "Не знам. Едно оплакване до нашето Енерго... Освен да се..

публикувано на 12.06.17 в 14:00

За килимарството и цифровизацията в Главановци

Село Главановци , Монтанско, е разположено така, сякаш е защитено отвсякъде. Климатът е много мек през зимата, летните дни са горещи, с прохладни вечери. Има различни легенди за името на селото. В една от тях, името произхожда от главите на животните, с..

публикувано на 09.06.17 в 12:50

"Онлайн каратист" или модерно ли е да си хейтър

Всеки, който борави с интернет и особено със социалните мрежи и форумите, е срещал обидни, агресивни или просто негативни коментари и публикации . Така наречените "хейтъри" (названието идва от hate- мразя на английски) според тълковните речници са..

публикувано на 08.06.17 в 13:50

Жители на село Сталийска махала се оплакаха от мобилен оператор

В монтанското село Сталийска махала , което е с повече от 1500 жители, абонати на един от трите мобилни оператора остават без постоянно покритие. В същото време доставчикът на услугата продължава да предлага нови договори за населеното място. Хората,..

публикувано на 07.06.17 в 11:47

Кога ще има повече свобода и финанси за общините от Северозапада?!

Говори местната власт- гледната точка е на кметове и на общински съветници.  "Това е много стара тема- над 20 години в България се говори за финансова децентрализация, още в началото на създаването на Националното сдружение на общините. Тя е актуална..

публикувано на 06.06.17 в 16:09

По-високи учителски заплати = по-добро образование?

Стана традиция учителските заплати да се вдигат ежегодно. За увеличение се говореше предизборно- говори се и днес. С оглед на настоящото състояние на образователната система, обаче не е ясно каква е логиката на тези периодични увеличения. Опитът..

публикувано на 05.06.17 в 11:24

Хората в Станево искат читалището да заработи, оплакват се и от пътя

Монтанското село Станево има стара и интересна 2000-годишна история. Съставено било от две селища- Лабец и Чучан, възникнали през 13 г. пр. Хр. Преплетена е римската и тракийска история. През 1950 година става днешното Станево, разказа Красимир Младенов...

публикувано на 02.06.17 в 13:24

За успешните видински деца

Те са обикновени момичета и момчета от Видин с необикновени стремежи, умения и знания . Като всяко дете са невинни и малко наивни, но ученолюбиви, с будни и искрящи погледи. Постигнали са завидни успехи в учението, изкуството и спорта. В Международния..

публикувано на 01.06.17 в 14:16