Ще повиши ли пенсиите ни допълнителното пенсионно осигуряване

Допълнителното задължително пенсионно осигуряване е вторият стълб на пенсионната система и дава право на втора допълнителна пенсия на родените след 31 декември 1959 г. и възможност за получаване на пенсия за ранно пенсиониране на работещите при..

публикувано на 15.11.17 в 11:39

Може ли в България да станеш богат по честен път?!

В "Посоките на делника" темата коментират юристът Явор Хайтов , предприемачът Жори Алексиев и хора от малки населени места в Северозапада . На богатството в България се гледа с недоверие. Повече от българите са на мнение, че всички милионери са..

публикувано на 14.11.17 в 15:23
Община Ново село разполага със собствени машини за снегопочистване.

Пътни управления и Общини в готовност за зимата

Областните пътни управления във Видин, Враца и Монтана имат готовност за зимно поддържане на пътищата. Това съобщи директорът на дирекция "Пътно поддържане" в Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) Михаил Рашков. Пътните управления трябва да са..

публикувано на 13.11.17 в 11:01
Къщата на Цоло Тодоров, Толовица

Историческа къща в Толовица очаква превръщането си в музей

Село Толовица е част от община Макреш, разположено в изключително живописна местност, по течението на две малки реки - "Толовишка бара" и "Сватбица". Малко, китно селце, само на километър от карстовото езеро "Рабиша", привличащо туристи през летния сезон...

публикувано на 10.11.17 в 12:21

Какво е състоянието на язовирите в Северозападна България

Във връзка с промяната на времето и възможността от преливане на язовири и речни корита, си задаваме въпроса - готови ли са общините в Северозапада да гарантират, че няма да има проблеми в това отношение. Всичко това и на фона на трагичните събития от..

публикувано на 09.11.17 в 11:00

СБА Видин: Шофьорите стават все по-стриктни при подготовката за зимата

Автомобилите ни са част от нашето ежедневие. За съжаление, подготовката им за зимния сезон все още не се приема от всички водачи като сериозно задължение и първият сняг често ни изненадва. Всяка година още с първите снежинки, проблемите по магистралите..

публикувано на 08.11.17 в 11:00

Минималната работна заплата- ускорител или спирачка на растежа е?

Рекорден ръст на минималната заплата се предвижда догодина! Бюджетът за 2018 година ще преразпредели над 37 % от брутния вътрешен продукт. Ще доведе ли това до по-ефективно разходване на средствата и икономически растеж и ще подобри ли работата на..

публикувано на 07.11.17 в 15:20

Готови ли са училищата за отоплителния сезон

Есенната ваканция на учениците приключи. Дали се върнаха в отоплени класни стаи? "Учи в "Цар Симеон Велики". При тях е топло, климатици имат и е топличко... В училище "Иван Вазов" учи. Там е топличко. Мисля, че нямат проблеми с отоплението... Аз..

публикувано на 06.11.17 в 15:34

В Дъбова махала се надяват да имат водопровод

Дъбова махала се намира в Дунавската хълмиста равнина, на десния бряг на река Лом. През него минава пътят за Лом. Малко село от българския Северозапад с все по-намаляващо население. Гостуваме в селото преди обяд. Селският магазин е пълен, хората бързат да..

публикувано на 03.11.17 в 14:15

На 1 ноември- за смисъла на израза "Аз съм българин"

На днешния 1 ноември отбелязваме Деня на народните будители. Този ден носи особена и неповторима стойност за нас. Днес можем да седнем и да обърнем поглед назад, в десетилетията, във вековете, да си дадем сметка защо сме тук и да благодарим на всички..

публикувано на 01.11.17 в 11:55