За символите на Габровница и живота в селото днес

Днес разказваме за Габровница , монтанското село, чиито символ е някогашната авиобаза и военният самолет в центъра на селото, както и часовниковата кула, чиито стрелки на часовника отброяват всяка минута на габровчани. По сведения на стари хора..

публикувано на 03.08.18 в 15:27

Готови ли са видинските общини да отдадат язовирите, за които не могат да се грижат?

В началото на седмицата във Видин беше проведена среща на областния управител Албена Георгиева  и ръководството на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор с кметовете на общини от областта. Основната цел беше специалистите от Агенцията да..

публикувано на 02.08.18 в 16:26
През юли бяха подписани договорите за изпълнение на одобрените проекти, които се финансират от Младежка банка- Видин.

Ще променят ли младите хора облика на Северозапада

От години говорим за тежкото състояние на Северозападa и за това как винаги сме в дъното но всички възможни класации- за съжаление, все негативни. Нещата не се променят и младите хора все по- често избират други дестинации, където да се опитат, макар и..

публикувано на 01.08.18 в 12:14

Какво разкрива “Визията за България“ на БСП?!

БСП представи на голям форум своята нова "Визия за България“ - проект за програмен документ, за който обяви, че ще търси подкрепа след широк обществен дебат. Какво разкрива “Визията за България“ на БСП коментираме в "Посоките на делника" със..

публикувано на 31.07.18 в 15:30

Майки от Видин: Ниската раждаемост е заради малките доходи

Основните фактори за демографската картина в България са ниските нива на раждаемост, миграцията и смъртността. По данни на статистиката, към края на миналата година населението у нас е малко над 7 милиона и намалява с близо 52 000 спрямо 2016 година...

публикувано на 30.07.18 в 13:38

В Гара Орешец ще правят почивна станция за енергетици

Безработицата в село Гара Орешец, община Димово, е причина за напускането на жителите през последните 30-ина години. Тези, които са останали, са предимно пенсионери. От над 2 000 души население, в село Гара Орешец са останали около 500 човека. "Давам 60..

публикувано на 27.07.18 в 14:31

Какво ще се случи с демонтираната настилка от пешеходната зона във Видин?

Точно преди две седмици официално стартира реконструкцията на централната пешеходна зона на град Видин. Мащабният ремонт ще струва близо 12 млн. лева. В целия си обем обхваща зоната от Драматичния театър до сградата на Областната дирекция на МВР. Като..

публикувано на 26.07.18 в 11:53

Бивше училище и някогашна детска градина във Видин пустеят

Годините не спират да трупат своя негативен отпечатък върху много от сградите във Видин , които по една или друга причина днес вече са станали неизползваеми. Какво се случва със зданието на бившето седмо основно училище "Христо Ботев" и запустялата..

публикувано на 25.07.18 в 12:25

За края на парламентарния сезон- равносметката и обществените очаквания

Парламентът ще заседава за последно тази седмица преди лятната ваканция. В "Посоките на делника" с политическия анализатор Захари Захариев и с народните представители Красимир Богданов от управляващата коалиция, и Филип Попов от опозицията говорим..

публикувано на 24.07.18 в 16:12

Забавно лято на село

Лятната ваканция е дълго чакана от всички деца. Независимо къде ще бъдат- в града или на село. За да не седят постоянно пред компютрите,  читалище "Здравец-2007" във видинското село Дреновец организира летни занимания . Води ги Диана Борисова-..

публикувано на 23.07.18 в 14:36