Направление Здраве


Д-р Илиян Симеонов: Добрата хигиена може да ни предпази от летните вируси

През лятото зачестяват инфекциите на стомашно-чревния тракт . Летните температури и събирането на много хора на едно място позволяват тези инфекции, причинени от вируси и бактерии, да се разпространяват. Това каза в предаването "Направление здраве" по..

публикувано на 03.07.17 в 18:33
Д-р Валерия Вълчева /вдясно/ е чест гост в училището за родители във Видин.

Д-р Валерия Вълчева: С бебе на море след третия месец

Децата могат да бъдат заведени на море от много ранна възраст, но преди това трябва да имат известна подготовка. Това каза в предаването "Направление здраве" по Радио ВИДИН д-р Валерия Вълчева , педиатър и неонатолог във видинската болница "Св. Петка"..

публикувано на 26.06.17 в 17:43

Как да влезем във форма за лятото

Добре е да се храним с повече плодове, ако искаме да загубим от теглото си. Те трябва да са поне 60% от дневния прием на храна, каза за предаването "Направление здраве" по Радио ВИДИН Алина Георгиева , лектор по хранене. Тя добави, че зеленчуците,..

публикувано на 13.06.17 в 11:45
Д-р Николай Николов, специалист по пневмология и фтизиатрия в МБАЛ

Д-р Николай Николов: Всеки втори с белодробно заболяване е пушач

"Нашата специалност - пневмология и фтизиатрия, е такава, че почти всеки втори пациент е пушач, тоест процентът е много висок. Повече са мъжете, като от всяка възрастова група има хора, които пушат по 2-3 кутии цигари дневно в продължение на..

публикувано на 29.05.17 в 18:33
Д-р Илияна Цанкова /вдясно/ бе лектор в училището за родители във Видин.

Д-р Илияна Цанкова: Хомеопатията е алтернатива, която прави майката по-спокойна

Децата и бременните жени са подходящата за хомеопатията група от населението, защото при тях се стремим да даваме нещо, което няма странични действия и взаимодействия с другите лекарства. Това означава, че хомеопатичните лекарства могат да се дават..

публикувано на 22.05.17 в 16:19
Д-р Емил Мушанов

Д-р Емил Мушанов: При подагра най-важно е адекватното лечение

Хората не трябва да се плашат от подаграта. Това често срещано заболяване не намалява продължителността на живота, въпросът е да се лекува адекватно, каза в предаването "Направление здраве" по Радио ВИДИН общопрактикуващият лекар д-р Емил..

публикувано на 17.04.17 в 15:29
Снежана Ганцова, логопед

Снежана Ганцова: Компютърни програми помагат при заекване

Заекването е нарушение на плавността, на темпа на речта. Причините за неговата поява все още не са изяснени, но в повечето случаи се смята, че отключващ фактор е стресът, каза в предаването "Направление здраве" по Радио ВИДИН логопедът Снежана..

публикувано на 28.03.17 в 16:56

Безплатни прегледи за туберкулоза във Видин

Седмица на отворени врати за безплатни прегледи за туберкулоза започна от днес (20 март) в отделението по белодробни болести на видинската болница "Св. Петка". Поводът е Световният ден за борба с туберкулозата , който се отбелязва на 24 март. Всеки..

публикувано на 20.03.17 в 15:55

Д-р Марияна Чавдарова: Великденският пост не би могъл да замести здравословното хранене

Принципите на здравословното хранене включват консумацията на храни от всички 7 групи. Тоест един човек, за да се храни здравословно и пълноценно, той трябва да получава в определени количества от всички групи храни, затова първият принцип на..

публикувано на 27.02.17 в 17:50
Д-р Жерар Шабани, инвазивен кардиолог в УМБАЛ

Д-р Жерар Шабани: Много млади хора страдат от сърдечно-съдови заболявания във Видин

Заболеваемостта от сърдечно-съдови заболявания във Видин е доста голяма. Проблемът е, че страдат много млади хора. Това каза в "Направление здраве" по Радио ВИДИН д-р Жерар Шабани, инвазивен кардиолог в УМБАЛ "Св. Екатерина"-София и МБАЛ "Св...

публикувано на 20.02.17 в 17:06