Направление Здраве


Д-р Марияна Чавдарова: Правилна диета за качествен живот при диабет

Обикновено, когато заболяването диабет се открие в самото начало, пациентът е възможно да продължи да си живее дълги години, без да се налага никакво медикаментозно лечение, единствено и само със спазването на диета, каза д-р Марияна Чавдарова ,..

публикувано на 20.11.17 в 16:45

Д-р Ели Папавасилиу: Инсултът се среща все повече в млада възраст

Колкото по-бързо симптомите на инсулта бъдат разпознати, толкова по-бързо пациентът ще бъде транспортиран до лечебно заведение, за да получи необходимото лечение. Имате ли най-малкото съмнение за мозъчен инсулт, веднага търсете спешна помощ, каза в..

публикувано на 30.10.17 в 17:28

Д-р Илиян Симеонов: Жлъчнокаменната болест зачестява с възрастта

Жлъчнокаменната болест е заболяване, при което в резултат на обменни и локални нарушения се образуват камъни в жлъчния мехур. Това е най-честото заболяване на жлъчната система, каза в предаването "Направление здраве" по Радио ВИДИН д-р Илиян Симеонов ,..

обновено на 24.10.17 в 11:45
На местата, където се поставят силантите, не се образуват кариеси, обясни д-р Ангелова.

Стоматолози поставят безплатно силанти на децата във Видинско

Националната кампания за безплатно поставяне на силанти на първите постоянни дъвкателни зъби на децата от 5 до 8-годишна възраст започна във Видинска област. Процедурата е напълно безболезнена за децата, каза в предаването "Направление здраве" по Радио..

обновено на 26.09.17 в 17:12
Пулмологът д-р София Ангелова.

Д-р София Ангелова: Пълна заблуда е, че наргилето е безвредно

Няма безвредно пушене. Пушенето на наргиле е също толкова вредно, колкото и цигарите. Това каза в предаването "Направление здраве" по Радио ВИДИН д-р София Ангелова , специалист по белодробни болести. Тя обясни, че едни и същи вредни вещества се..

публикувано на 28.08.17 в 17:33

Д-р Димитър Цветков: Не отлагайте раждането за по-късно

Увеличават се хората с репродуктивни проблеми у нас. Причина за това са стресът, нездравословният начин на живот, наличието на хронични заболявания и отлагането на бременността и раждането за по-късна възраст. Това обясни в предаването "Направление..

публикувано на 14.08.17 в 19:14

Д-р Пролетка Ангелова: Перфектна устна хигиена срещу лош дъх

Много хора се оплакват от лош дъх, който може да се дължи на различни заболявания в човешкия организъм. Причина за лошия дъх може да са също плака, зъбен камък, пломби, коронки и други, обясни в предаването "Направление здраве" по Радио ВИДИН..

публикувано на 31.07.17 в 16:00

Д-р Жоро Николов: Нощният пристъп на задух е сърдечен вик за помощ

Лятото е най-здравословният сезон. Използвайте лятото, то акумулира енергия за зимата. През лятото се раждат всички храни, които са полезни да бъдем жизнени и здрави. Това каза в предаването "Направление здраве" по Радио ВИДИН кардиологът от..

публикувано на 24.07.17 в 17:55

Д-р Илиян Симеонов: Добрата хигиена може да ни предпази от летните вируси

През лятото зачестяват инфекциите на стомашно-чревния тракт . Летните температури и събирането на много хора на едно място позволяват тези инфекции, причинени от вируси и бактерии, да се разпространяват. Това каза в предаването "Направление здраве" по..

публикувано на 03.07.17 в 18:33
Д-р Валерия Вълчева /вдясно/ е чест гост в училището за родители във Видин.

Д-р Валерия Вълчева: С бебе на море след третия месец

Децата могат да бъдат заведени на море от много ранна възраст, но преди това трябва да имат известна подготовка. Това каза в предаването "Направление здраве" по Радио ВИДИН д-р Валерия Вълчева , педиатър и неонатолог във видинската болница "Св. Петка"..

публикувано на 26.06.17 в 17:43