Направление Здраве


Д-р Пламен Филипов: Закалителните процедури укрепват имунитета на децата

Още няма грип във Видин . Обикновено в региона заболяването се появява в средата на декември, като пикът му е в края на януари. Това каза в предаването " Направление здраве" началникът на Детското отделение във видинската болница "Св. Петка" д-р..

публикувано на 04.12.18 в 18:06

Д-р София Ангелова: Антибиотичната резистентност е изключително сериозен проблем

Заболеваемостта от белодробни болести е на първо място в страната през 2017 година. Статистиката показва също, че по-големият дял от заболелите са деца. Данните изнесе във Видин д-р София Ангелова , председател на Националната асоциация за профилактика..

публикувано на 19.11.18 в 18:00

Д-р Соня Белева: За здраво сърце по-малко стрес и повече физическа активност

Всеки млад човек трябва да мисли за сърцето си след години. Основен рисков фактор е стресът, затова е необходимо да се търсят начини за неговото преодоляване. Това каза в предаването "Направление здраве" началникът на отделението по кардиология на..

публикувано на 05.11.18 в 16:51
Д-р Димитър Цветков, специалист по репродуктивно здраве

Д-р Димитър Цветков: Над 150 000 са двойките с репродуктивни проблеми у нас

Безплатни прегледи за двойки с репродуктивни проблеми ще се проведат на 2 ноември, петък, в град Козлодуй. Те са част от кампанията на столичната болница за женско здраве " Надежда" , която стартира миналата година от Видин. Прегледите и..

обновено на 23.10.18 в 14:17

Д-р Ели Папавасилиу: Редовните разходки намаляват риска от деменция

Около 18 млн. души по света страдат от някоя от формите на деменция . За България точна статистика на заболеваемостта няма, но се смята, че са засегнати най-малко 100 000 души. Това каза в предаването "Направление здраве" неврологът от видинската..

обновено на 09.10.18 в 13:06

Проф. Радослав Гайдарски: С храната и алкохола не трябва да се прекалява

Има тенденция към увеличаване на чернодробните заболявания, както и на заболяванията в почти всички области на медицината. Това, от една страна, е резултат от по-добрата диагностиката, която се извършва с помощта на съвременната апаратура. От друга..

обновено на 04.09.18 в 12:59

Пенсионери ще имат право на тотални зъбни протези от септември

От 1 септември хората на възраст от 65 до 69 години могат да ползват нова дентална дейност , включена в Националния рамков договор за 2018 година. Става дума за изработването на тотални зъбни протези, за които Здравната каса ще заплаща частично, обясни..

публикувано на 27.08.18 в 12:31

Зачестяват ужилванията от стършели във Видинско

Много са случаите на ужилвания от стършели това лято във Видинско. Времето благоприятства тяхното размножаване и разпространение, обясни в предаването "Направление здраве" завеждащият филиала на Центъра за спешна медицинска помощ във Видин д-р Любомир..

публикувано на 20.08.18 в 17:06

Специалист по уелнес: Хидратацията на работното място е жизнено важна

Жизнено важно е доброто хидратиране на работното място, то може да повиши креативността и мотивацията на служителите. Ако един ръководител желае екипът му да бъде успешен, нека проследи колко вода пият хората в него, призова в предаването "Направление..

обновено на 24.07.18 в 10:46

Д-р Ивайло Каменов: Имплантирането на тазобедрена става е една от най-успешните операции в наши дни

Повод за смяна на тазобедрена става най-често са напредналите стадии на т. нар. коксартроза. Това заболяване се среща предимно при възрастни и при хора, които са страдали като деца от вродена луксация на тазобедрената става, обясни в предаването..

публикувано на 17.07.18 в 13:17