Направление Здраве


Д-р Мая Бориславова: "За" ваксините в Европейската седмица на имунизациите

Често се срещам с пациенти, които не биха се разболели, ако бяха имунизирани. Това каза в предаването "Направление здраве" д-р Мая Бориславова, началник на инфекциозното отделение в Многопрофилна болница за активно лечение "Св. Николай Чудотворец" - град..

публикувано на 23.04.18 в 18:17

Д-р Жоро Николов: Грижете сe за сърцето си, за да бъдете дълголетници

Сърцето е единственият орган, който не знае покой. То работи с честота при мъжете около 70 удара в минута и 78 при жените, като за минута обръща кръвта из цялото тяло. Сърцето е основата на живота на човека, каза в "Направление здраве" по Радио ВИДИН..

публикувано на 16.04.18 в 17:57

Медицински сестри от Видин ще участват в национален протест

Медицински сестри от Многопрофилна болница за активно лечение "Св. Петка" - Видин ще участват в националния протест на професионалистите по здравни грижи на 12 май в София. На тази дата се отбелязва Световният ден на медицинската сестра, каза..

публикувано на 10.04.18 в 08:18

Кампания за безплатни прегледи за туберкулоза започна във Видин

Кампания за безплатни прегледи за туберкулоза започна в отделението по белодробни болести на Многопрофилна болница за активно лечение /МБАЛ/ "Св. Петка" във Видин. Тя е част от националната инициатива "Дни на отворените врати" , посветена на..

публикувано на 19.03.18 в 16:08

Д-р Борислав Милчев: Профилактиката е основното оръжие в борбата с глаукомата

Глаукомата е една от водещите причини за трайна инвалидизация в област Видин. Това каза в предаването "Направление здраве" по Радио ВИДИН началникът на отделението по Очни болести във видинската болница "Св. Петка" д-р Борислав Милчев. Повод..

публикувано на 12.03.18 в 17:30

Честите диети може да са признак за хранително разстройство

Броят на заболелите от хранителни разстройства много се увеличи, каза в предаването "Направление здраве" по Радио ВИДИН психотерапевтът Милена Ташкова , създател и директор на организацията "Психодраматична работилница", която осъществява..

публикувано на 09.03.18 в 16:19

Д-р Людмила Ванкова: За успеха на ортодонтското лечение е нужно и съдействието на пациента

Статистика на децата, които имат нужда от ортодонтско лечение , у нас няма. По-рано бяха между 65-70 %, но имаше профилактични прегледи и се знаеше какъв процент са леки, средни и тежки деформации. Сега идват при нас вече с много тежки деформации, каза..

публикувано на 26.02.18 в 15:29

По време на Великденския пост яжте по малко, но често, съветва специалист

По своята същност Великденският пост е вегетарианско хранене и при него не се консумират никакви храни от животински произход, тоест ограничават се месото, яйцата, рибата. Това каза в предаването "Направление здраве" по Радио ВИДИН доц. д-р Лалка..

публикувано на 19.02.18 в 15:13
Оралното здраве трябва да стане приоритет за всички, смята д-р Нели Драгинова.

Д-р Нели Драгинова: Профилактичният преглед при зъболекар спестява много проблеми

Родителите са загрижени за денталното здраве на децата си, но самите те ходят на зъболекар, когато ги заболи. Това казва в предаването "Направление здраве" новият председател на Районната колегия на Българския зъболекарски съюз във Видин д-р Нели..

публикувано на 13.02.18 в 13:06

Д-р Марияна Чавдарова: Алкохолът в ранна възраст крие риск от зависимост в бъдеще

Злоупотребата с алкохол е рисков фактор за редица заболявания и е втората по честота причина за преждевременна смърт, след тютюнопушенето. Това каза в предаването "Направление здраве" по Радио ВИДИН д-р Марияна Чавдарова, началник отдел "Държавен..

публикувано на 05.02.18 в 18:08