Направление Здраве


Д-р Марияна Чавдарова: Бременните имат нужда от повече вода

Голяма част от човешкото тяло е съставена от вода , затова е необходимо да се обръща внимание на консумацията й от всяка възрастова група - деца, възрастни, хора в зряла възраст, като е желателно да се акцентира на периода на бременността. Това каза в..

публикувано на 28.10.19 в 18:03

Д-р Любомир Досев: Зачестяват инфарктите в млада възраст

Инвазивният кардиолог д-р Любомир Досев спаси за ден шестима пациенти с инфаркт в Монтана. Най-младият е 34-годишен, а най-възрастният - на 88 години. С иновативен инвазивен метод 33-годишният лекар и екипът му от МБАЛ "Сити клиник - Свети Георги"..

публикувано на 30.09.19 в 18:36

Безплатни изследвания за хепатит В и С организират в Северозапада

Изследвания за хепатит В и С ще се проведат в Монтана, Враца и Плевен . Тестовете са безплатни и са част от Националната кампания "Хепатитът често е невидим. Изследвай се СЕГА!“ , каза председателят на сдружение "Хепактив" , което организира..

публикувано на 24.09.19 в 08:05

Световният ден на белия дроб ще бъде отбелязан във Видин

Видин ще отбележи Световния ден на белия дроб - 25 септември. Предвидени са измервания на белодробната функция и анкети сред гражданите, обясни в предаването "Направление здраве" специалистът по белодробни болести и организатор на проявата д-р Иво..

публикувано на 23.09.19 в 14:28

Д-р Георги Савков: Ломската болница няма просрочени задължения

Многопрофилната болница за активно лечение "Св. Николай Чудотворец" - Лом няма неразплатени разходи от началото на годината. Това обясни в предаването "Направление здраве" управителят на лечебното заведение д-р Георги Савков: "Болницата е..

публикувано на 09.09.19 в 16:53

"Ла Лече Лига" - майки в подкрепа на кърменето

Майки помагат на майки. Така най-общо може да се обясни мисията на най-старата и най-голяма неправителствена организация, подкрепяща кърменето - "Ла Лече Лига". Организацията има свое представителство в България, което посредством срещи и консултации..

публикувано на 29.08.19 в 14:06

Безплатни прегледи за двойки с репродуктивни проблеми ще се проведат във Видин

Започна записването на двойки с репродуктивни проблеми за безплатни прегледи и консултации, които ще се проведат през септември във Видин . Инициативата е на Фондация "Искам бебе" и столична болница за репродуктивно здраве и ще се осъществи за втори път..

публикувано на 22.08.19 в 17:42

Видин и Монтана стават част от кампанията "Хепатитът често е невидим. Изследвай се СЕГА!"

Безплатни изследвания за хепатит В и С ще се проведат през юли и септември в шест български града. Видин и Монтана са две от точките на Кампанията "Хепатитът често е невидим. Изследвай се СЕГА!“ , която стартира по повод Световния ден за борба с..

публикувано на 22.07.19 в 18:03

Д-р Димитър Нинов: Гъбичките по ноктите са входна врата за различни инфекции

Гъбичните инфекции са сред най-честите кожни заболявания. Сезони за тях няма, а в рисковата група попадат и мъже, и жени. Макар и често срещани, гъбичните инфекции понякога са сериозно неглижирани. Това се отнася най-вече за случаите, когато засегнати..

публикувано на 15.07.19 в 18:23
Проф. д-р Донка Байкова, специалист по хранене и диететика

Проф. Байкова: Трансмастните киселини повишават лошия холестерол

В края на април Европейската комисия прие регламент за намаляване на трансмастните киселини в храните. Според него съдържанието на трансмастни киселини, различни от тези, които естествено се срещат в мазнини от животински произход, в храни,..

публикувано на 11.06.19 в 10:06