Направление Здраве


Д-р Димитър Цветков, специалист по репродуктивно здраве

Д-р Димитър Цветков: Над 150 000 са двойките с репродуктивни проблеми у нас

Безплатни прегледи за двойки с репродуктивни проблеми ще се проведат на 2 ноември, петък, в град Козлодуй. Те са част от кампанията на столичната болница за женско здраве " Надежда" , която стартира миналата година от Видин. Прегледите и..

обновено на 23.10.18 в 14:17

Д-р Ели Папавасилиу: Редовните разходки намаляват риска от деменция

Около 18 млн. души по света страдат от някоя от формите на деменция . За България точна статистика на заболеваемостта няма, но се смята, че са засегнати най-малко 100 000 души. Това каза в предаването "Направление здраве" неврологът от видинската..

обновено на 09.10.18 в 13:06

Проф. Радослав Гайдарски: С храната и алкохола не трябва да се прекалява

Има тенденция към увеличаване на чернодробните заболявания, както и на заболяванията в почти всички области на медицината. Това, от една страна, е резултат от по-добрата диагностиката, която се извършва с помощта на съвременната апаратура. От друга..

обновено на 04.09.18 в 12:59

Пенсионери ще имат право на тотални зъбни протези от септември

От 1 септември хората на възраст от 65 до 69 години могат да ползват нова дентална дейност , включена в Националния рамков договор за 2018 година. Става дума за изработването на тотални зъбни протези, за които Здравната каса ще заплаща частично, обясни..

публикувано на 27.08.18 в 12:31

Зачестяват ужилванията от стършели във Видинско

Много са случаите на ужилвания от стършели това лято във Видинско. Времето благоприятства тяхното размножаване и разпространение, обясни в предаването "Направление здраве" завеждащият филиала на Центъра за спешна медицинска помощ във Видин д-р Любомир..

публикувано на 20.08.18 в 17:06

Специалист по уелнес: Хидратацията на работното място е жизнено важна

Жизнено важно е доброто хидратиране на работното място, то може да повиши креативността и мотивацията на служителите. Ако един ръководител желае екипът му да бъде успешен, нека проследи колко вода пият хората в него, призова в предаването "Направление..

обновено на 24.07.18 в 10:46

Д-р Ивайло Каменов: Имплантирането на тазобедрена става е една от най-успешните операции в наши дни

Повод за смяна на тазобедрена става най-често са напредналите стадии на т. нар. коксартроза. Това заболяване се среща предимно при възрастни и при хора, които са страдали като деца от вродена луксация на тазобедрената става, обясни в предаването..

публикувано на 17.07.18 в 13:17
Жечка Илиева

Жечка Илиева: Профилактиката на рака на гърдата е в самите нас

Профилактичните прегледи за рак на гърдата , организирани от Фондация "Една от 8" във Видин , предизвикаха голям интерес сред жените от града. Предвидените 130 места бяха изчерпани само за 3 часа след обявяването на прегледите, обясни в предаването..

публикувано на 26.06.18 в 15:36
Кардиологът д-р Цветан Ценков

Д-р Цветан Ценков: Колкото повече се движим, толкова по-малко боледуваме

Колоезденето е начин да преборим един от бичовете на нашето съвремие - обездвижването. Това каза в предаването "Направление здраве" видинският кардиолог д-р Цветан Ценков , когото често можем да видим с велосипед в града. По думите му, ако..

публикувано на 18.06.18 в 15:38

Д-р Светлана Станкова: Всеки кръводарител е важен за нас

Всеки човек може да бъде кръводарител , стига да е здрав. Това каза в предаването "Направление здраве" д-р Светлана Станкова , началник на Отделението по трансфузионна хематология при Многопрофилната болница за активно лечение "Св. Петка" във Видин, по..

обновено на 14.06.18 в 09:41