Направление Здраве


професор Стефка Петрова

Проф. Стефка Петрова: Е-номер получават добавките, оценени като безопасни

Всички промишлено произведени храни съдържат определени добавки, предназначени да ги запазят безопасни, да подобрят тяхната структура и вид за пред купувачите. Това обясни в предаването "Направление здраве" по Радио ВИДИН  проф. Стефка Петрова ,..

обновено на 16.01.18 в 17:22

Плоскостъпието може да е заради наднормено тегло

Плоското стъпало, наричано още дюстабан, е често срещан проблем при хората в активна възраст. Причина за неговата поява може да е тежката физическа работа, наднорменото тегло и лошите битови условия, посочи в предаването "Направление здраве" по Радио..

публикувано на 08.01.18 в 16:38

"Българската Коледа" дари нова апаратура на болницата в Монтана

Многопрофилната болница за активно лечение "Д-р Стамен Илиев" в  Монтана получи дарение от благотворителната инициатива "Българската Коледа" . Предоставена е нова апаратура, с която ще бъдат лекувани пациенти на отделението по педиатрия. То е..

публикувано на 19.12.17 в 10:08

Александър Димитров: Плуване и йога пазят децата от гръбначни изкривявания

Гръбначните изкривявания в детска възраст могат да бъдат предизвикани от плоскостъпие, от носене на тежка чанта, както и от неправилна стойка при работа с таблет или компютър. Това каза в предаването "Направление здраве" по Радио ВИДИН..

публикувано на 11.12.17 в 17:41

Къде да търсим медицинска помощ по празниците

Декември е месецът с най-много празници и съответно с най-много почивни дни. Къде можем да получим медицинска помощ през празничния период? Отговорът търсим в "Направление здраве" с помощта на ръководители на здравни заведения във Видин. Голяма част..

публикувано на 04.12.17 в 17:57

Д-р Марияна Чавдарова: Правилна диета за качествен живот при диабет

Обикновено, когато заболяването диабет се открие в самото начало, пациентът е възможно да продължи да си живее дълги години, без да се налага никакво медикаментозно лечение, единствено и само със спазването на диета, каза д-р Марияна Чавдарова ,..

публикувано на 20.11.17 в 16:45

Д-р Ели Папавасилиу: Инсултът се среща все повече в млада възраст

Колкото по-бързо симптомите на инсулта бъдат разпознати, толкова по-бързо пациентът ще бъде транспортиран до лечебно заведение, за да получи необходимото лечение. Имате ли най-малкото съмнение за мозъчен инсулт, веднага търсете спешна помощ, каза в..

публикувано на 30.10.17 в 17:28

Д-р Илиян Симеонов: Жлъчнокаменната болест зачестява с възрастта

Жлъчнокаменната болест е заболяване, при което в резултат на обменни и локални нарушения се образуват камъни в жлъчния мехур. Това е най-честото заболяване на жлъчната система, каза в предаването "Направление здраве" по Радио ВИДИН д-р Илиян Симеонов ,..

обновено на 24.10.17 в 11:45
На местата, където се поставят силантите, не се образуват кариеси, обясни д-р Ангелова.

Стоматолози поставят безплатно силанти на децата във Видинско

Националната кампания за безплатно поставяне на силанти на първите постоянни дъвкателни зъби на децата от 5 до 8-годишна възраст започна във Видинска област. Процедурата е напълно безболезнена за децата, каза в предаването "Направление здраве" по Радио..

обновено на 26.09.17 в 17:12
Пулмологът д-р София Ангелова.

Д-р София Ангелова: Пълна заблуда е, че наргилето е безвредно

Няма безвредно пушене. Пушенето на наргиле е също толкова вредно, колкото и цигарите. Това каза в предаването "Направление здраве" по Радио ВИДИН д-р София Ангелова , специалист по белодробни болести. Тя обясни, че едни и същи вредни вещества се..

публикувано на 28.08.17 в 17:33