Направление Здраве


Кардиологът д-р Цветан Ценков

Д-р Цветан Ценков: Колкото повече се движим, толкова по-малко боледуваме

Колоезденето е начин да преборим един от бичовете на нашето съвремие - обездвижването. Това каза в предаването "Направление здраве" видинският кардиолог д-р Цветан Ценков , когото често можем да видим с велосипед в града. По думите му, ако..

публикувано на 18.06.18 в 15:38

Д-р Светлана Станкова: Всеки кръводарител е важен за нас

Всеки човек може да бъде кръводарител , стига да е здрав. Това каза в предаването "Направление здраве" д-р Светлана Станкова , началник на Отделението по трансфузионна хематология при Многопрофилната болница за активно лечение "Св. Петка" във Видин, по..

обновено на 14.06.18 в 09:41

Д-р Мария Димова: Кожата "помни" всяко слънчево изгаряне

Слънчевата алергия е един от честите кожни проблеми през топлите месеци от годината. Напоследък те зачестяват, затова трябва да се вземат мерки, каза в предаването "Направление здраве" по Радио ВИДИН дерматологът д-р Мария Димова . Тя обясни, че..

публикувано на 04.06.18 в 18:23

Специалисти: 30 минути движение за физически активен и здравословен начин на живот

Възрастният човек трябва да отделя за физическа активност по 150 минути седмично, или по 30 минути на дневно. Добре е тази активност да се комбинира с още до 3 часа по-лека физическа активност като ходене, игра, танци и други. Това каза в..

публикувано на 29.05.18 в 15:52

Д-р Нели Драгинова: Възрастните хора да се възползват от полагащите им се дентални дейности

Нов момент в рамковия договор за денталните дейности са протезите за възрастни пациенти. Тази новост ще влезе в сила от 1 септември 2018 година и се отнася за възрастовата група от 64 до 69 години. Това каза в предаването "Направление здраве" д-р Нели..

публикувано на 15.05.18 в 09:36

Нормалните раждания отново имат превес във Видин

Превес на нормалните раждания има през последните месеци във Видин. Това е отлично, защото едно секцио е една операция, с всички свои рискове, каза в " Направление здраве" старшата акушерка на видинската болница "Св. Петка" Наташа Кирова . Тя работи..

публикувано на 09.05.18 в 14:25

Д-р Мая Бориславова: "За" ваксините в Европейската седмица на имунизациите

Често се срещам с пациенти, които не биха се разболели, ако бяха имунизирани. Това каза в предаването "Направление здраве" д-р Мая Бориславова, началник на инфекциозното отделение в Многопрофилна болница за активно лечение "Св. Николай Чудотворец" - град..

публикувано на 23.04.18 в 18:17

Д-р Жоро Николов: Грижете сe за сърцето си, за да бъдете дълголетници

Сърцето е единственият орган, който не знае покой. То работи с честота при мъжете около 70 удара в минута и 78 при жените, като за минута обръща кръвта из цялото тяло. Сърцето е основата на живота на човека, каза в "Направление здраве" по Радио ВИДИН..

публикувано на 16.04.18 в 17:57

Медицински сестри от Видин ще участват в национален протест

Медицински сестри от Многопрофилна болница за активно лечение "Св. Петка" - Видин ще участват в националния протест на професионалистите по здравни грижи на 12 май в София. На тази дата се отбелязва Световният ден на медицинската сестра, каза..

публикувано на 10.04.18 в 08:18

Кампания за безплатни прегледи за туберкулоза започна във Видин

Кампания за безплатни прегледи за туберкулоза започна в отделението по белодробни болести на Многопрофилна болница за активно лечение /МБАЛ/ "Св. Петка" във Видин. Тя е част от националната инициатива "Дни на отворените врати" , посветена на..

публикувано на 19.03.18 в 16:08