Направление Здраве


Д-р Илияна Цанкова /вдясно/ бе лектор в училището за родители във Видин.

Д-р Илияна Цанкова: Хомеопатията е алтернатива, която прави майката по-спокойна

Децата и бременните жени са подходящата за хомеопатията група от населението, защото при тях се стремим да даваме нещо, което няма странични действия и взаимодействия с другите лекарства. Това означава, че хомеопатичните лекарства могат да се дават..

публикувано на 22.05.17 в 16:19
Д-р Емил Мушанов

Д-р Емил Мушанов: При подагра най-важно е адекватното лечение

Хората не трябва да се плашат от подаграта. Това често срещано заболяване не намалява продължителността на живота, въпросът е да се лекува адекватно, каза в предаването "Направление здраве" по Радио ВИДИН общопрактикуващият лекар д-р Емил..

публикувано на 17.04.17 в 15:29
Снежана Ганцова, логопед

Снежана Ганцова: Компютърни програми помагат при заекване

Заекването е нарушение на плавността, на темпа на речта. Причините за неговата поява все още не са изяснени, но в повечето случаи се смята, че отключващ фактор е стресът, каза в предаването "Направление здраве" по Радио ВИДИН логопедът Снежана..

публикувано на 28.03.17 в 16:56

Безплатни прегледи за туберкулоза във Видин

Седмица на отворени врати за безплатни прегледи за туберкулоза започна от днес (20 март) в отделението по белодробни болести на видинската болница "Св. Петка". Поводът е Световният ден за борба с туберкулозата , който се отбелязва на 24 март. Всеки..

публикувано на 20.03.17 в 15:55

Д-р Марияна Чавдарова: Великденският пост не би могъл да замести здравословното хранене

Принципите на здравословното хранене включват консумацията на храни от всички 7 групи. Тоест един човек, за да се храни здравословно и пълноценно, той трябва да получава в определени количества от всички групи храни, затова първият принцип на..

публикувано на 27.02.17 в 17:50
Д-р Жерар Шабани, инвазивен кардиолог в УМБАЛ

Д-р Жерар Шабани: Много млади хора страдат от сърдечно-съдови заболявания във Видин

Заболеваемостта от сърдечно-съдови заболявания във Видин е доста голяма. Проблемът е, че страдат много млади хора. Това каза в "Направление здраве" по Радио ВИДИН д-р Жерар Шабани, инвазивен кардиолог в УМБАЛ "Св. Екатерина"-София и МБАЛ "Св...

публикувано на 20.02.17 в 17:06
Наблюдава се увеличение на инфарктите, каза д-р Николов.

Д-р Жоро Николов: Умора и задъхване подсказват, че сърцето страда от студа

Ниските температури свиват съдовете на сърцето и то се кръвоснабдява по-лошо, отколкото при топло време. Признаци, че сърцето страда от големия студ, са умората и задъхването при извършване на обичайни дейности. Това каза в предаването "Направление..

публикувано на 09.01.17 в 17:46

Д-р Любомир Виденов: Във Видин много се пие и не се храни правилно

Зачестяват случаите на неправилно хранене и злоупотреба с алкохол във Видин. В процентно отношение много повече се увеличава злоупотребата с алкохол от жени, отколкото от мъже. Това каза в предаването "Направление здраве" по Радио ВИДИН д-р Любомир..

публикувано на 20.12.16 в 11:55
Д-р Мирослав Маринов, хирург в МБАЛ

Д-р Мирослав Маринов: Стресът може да причини хормонални промени, които да доведат до мастопатия

Най-честите причини за развитие на мастопатия са свъразни с женските полови хормони - естрогените. Стресът може да е причина за хормонални промени, които да доведат до мастопатия. Начинът на живота - дали жената е раждала, дали е кърмила,..

публикувано на 12.12.16 в 17:47

Д-р Жоро Николов: Риба три пъти седмично сваля лошия холестерол

Общият холестерол има две съставки - "добра" (HDL), и "лоша" (LDL), която уврежда човешките клетки. HDL е с висока плътност и отнема плаките от кръвоносните съдове, докато лошият холестерол е с ниска плътност и се натрупва в тях. Това обясни в..

публикувано на 06.12.16 в 11:05