Направление Здраве


Пулмологът д-р София Ангелова.

Д-р София Ангелова: Пълна заблуда е, че наргилето е безвредно

Няма безвредно пушене. Пушенето на наргиле е също толкова вредно, колкото и цигарите. Това каза в предаването "Направление здраве" по Радио ВИДИН д-р София Ангелова , специалист по белодробни болести. Тя обясни, че едни и същи вредни вещества се..

публикувано на 28.08.17 в 17:33

Д-р Димитър Цветков: Не отлагайте раждането за по-късно

Увеличават се хората с репродуктивни проблеми у нас. Причина за това са стресът, нездравословният начин на живот, наличието на хронични заболявания и отлагането на бременността и раждането за по-късна възраст. Това обясни в предаването "Направление..

публикувано на 14.08.17 в 19:14

Д-р Пролетка Ангелова: Перфектна устна хигиена срещу лош дъх

Много хора се оплакват от лош дъх, който може да се дължи на различни заболявания в човешкия организъм. Причина за лошия дъх може да са също плака, зъбен камък, пломби, коронки и други, обясни в предаването "Направление здраве" по Радио ВИДИН..

публикувано на 31.07.17 в 16:00

Д-р Жоро Николов: Нощният пристъп на задух е сърдечен вик за помощ

Лятото е най-здравословният сезон. Използвайте лятото, то акумулира енергия за зимата. През лятото се раждат всички храни, които са полезни да бъдем жизнени и здрави. Това каза в предаването "Направление здраве" по Радио ВИДИН кардиологът от..

публикувано на 24.07.17 в 17:55

Д-р Илиян Симеонов: Добрата хигиена може да ни предпази от летните вируси

През лятото зачестяват инфекциите на стомашно-чревния тракт . Летните температури и събирането на много хора на едно място позволяват тези инфекции, причинени от вируси и бактерии, да се разпространяват. Това каза в предаването "Направление здраве" по..

публикувано на 03.07.17 в 18:33
Д-р Валерия Вълчева /вдясно/ е чест гост в училището за родители във Видин.

Д-р Валерия Вълчева: С бебе на море след третия месец

Децата могат да бъдат заведени на море от много ранна възраст, но преди това трябва да имат известна подготовка. Това каза в предаването "Направление здраве" по Радио ВИДИН д-р Валерия Вълчева , педиатър и неонатолог във видинската болница "Св. Петка"..

публикувано на 26.06.17 в 17:43

Как да влезем във форма за лятото

Добре е да се храним с повече плодове, ако искаме да загубим от теглото си. Те трябва да са поне 60% от дневния прием на храна, каза за предаването "Направление здраве" по Радио ВИДИН Алина Георгиева , лектор по хранене. Тя добави, че зеленчуците,..

публикувано на 13.06.17 в 11:45
Д-р Николай Николов, специалист по пневмология и фтизиатрия в МБАЛ

Д-р Николай Николов: Всеки втори с белодробно заболяване е пушач

"Нашата специалност - пневмология и фтизиатрия, е такава, че почти всеки втори пациент е пушач, тоест процентът е много висок. Повече са мъжете, като от всяка възрастова група има хора, които пушат по 2-3 кутии цигари дневно в продължение на..

публикувано на 29.05.17 в 18:33
Д-р Илияна Цанкова /вдясно/ бе лектор в училището за родители във Видин.

Д-р Илияна Цанкова: Хомеопатията е алтернатива, която прави майката по-спокойна

Децата и бременните жени са подходящата за хомеопатията група от населението, защото при тях се стремим да даваме нещо, което няма странични действия и взаимодействия с другите лекарства. Това означава, че хомеопатичните лекарства могат да се дават..

публикувано на 22.05.17 в 16:19
Д-р Емил Мушанов

Д-р Емил Мушанов: При подагра най-важно е адекватното лечение

Хората не трябва да се плашат от подаграта. Това често срещано заболяване не намалява продължителността на живота, въпросът е да се лекува адекватно, каза в предаването "Направление здраве" по Радио ВИДИН общопрактикуващият лекар д-р Емил..

публикувано на 17.04.17 в 15:29