За търпението в "Пица на парче"

Птички пеят, цветя цъфтят, пчелички жужат, хората се множат...  Ку- ку, ку- ку, една птичка пролет не прави, но две кукувици- да! ;) Привет от Нора и Гери, нали затова сме тук: да ви закукаме с добро! Народното поверие гласи, че на Благовещение долитат..

публикувано на 25.03.17 в 12:29

Посрещаме гости в "Пица на парче"

Съботен привет от Нора и Гери ;) Бяхме на гости в Бяла Слатина, отлично ни посрещнаха: хапнахме, пийнахме, и замъка им посетихме ;) Благодарим за гостоприемството, ще се върнем отново! Е, няма да сме от най- досадните гости, които не знаят да си..

публикувано на 18.03.17 в 13:26

За доверието в "Пица на парче"

Дъждовен привет от Нора и Гери, защото и днес ще вали! Доверете ни се като земеделец на синоптик, като археолог на антична крепост ни се доверете ;) А сега загадка: Трудно се печели, лесно се губи. Що е то? Доверието- едно от..

публикувано на 11.03.17 в 12:40

"Пица на парче"

Привет от Нора и Гери ! Често ни се налага да скрием част от заплатата от половинките си, за да не се отчитаме за всяка изхарчена стотинка :) Е, може би и на вас често се случва. Например мъжът крие от жена си пари, за да купи карамфили на..

публикувано на 04.03.17 в 12:27

Кой плаща сметката (в "Пица на парче")

Съботен привет от „Пица на парче“ ;) Ситуацията е следната: Мъж и жена излизат на среща.: хапват, пийват, забавляват се… До момента, в който сервитьорът идва и…: „Моля, платете сметката!“ Мъжът бърка в портфейла и оставя толкова, колкото е..

публикувано на 25.02.17 в 12:45

Хо- Хо- Хо (Ох- Ох- Ох) в "Пица на парче" ;)

Бъдни вечер е! Довечера ще трябва да посрещнете любимия… старец. Спокойно, не вашия, а Дядо Коледа! Захващайте се с правенето на празнична баница! Само не мога да разбера, какво слагат в тези празнични баници, след като на другия ден се..

публикувано на 24.12.16 в 13:01

Развързва ли алкохолът езика? ("Пица на парче")

Празниците идват! За нас още тази вечер – банкетче ;) Та, започваме от сутринта да подгряваме… Черпим и вас по едно… виртуално :) И понеже знаем, че всичко, казано след втората чашка, си е изтичане на информация, да питаме и..

публикувано на 17.12.16 в 12:55

За конфузните ситуации и как да се измъкнем от тях ("Пица на парче")

Неглиже привет от Нора и Гери- по външния вид ще ни познаете ;) Знаем, че още не сте се разсънили, но чак пък да тръгнете по пижами- това не го очаквахме от вас! Както и вие от нас да дойдем с две различни обувки, нали? Ако нещо в нас не ви..

публикувано на 10.12.16 в 12:45

Къси ли са краката на лъжата? ("Пица на парче")

На лъжата краката са къси! Но пък носът й е дълъг! Лъжите са едни от най- лошите пороци. Някои лъжат, за да си отърват гърба; други   го правят, за да заплетат интрига; а трети-просто за кеф ;) Темата днес е: БЛАГОРОДНАТА ЛЪЖА- „за“ и..

публикувано на 03.12.16 в 12:37

Сляпа ли е любовта в "Пица на парче"

Отворете очи, отворете широко очи, защото ще си говорим за любов! А казват, че любовта е сляпа ;) Ако „широко затворените очи“ не помагат, сложете очила! Но не влюбените очила, а диоптричните- тези, с които започваме да виждаме по- ясно..

публикувано на 26.11.16 в 13:32