Осъзнатият път от фитнес залата до биофермата

Овощни градини- нови, и стари- наследени и подмладени, оранжерия с първа реколта пресни зеленчуци, малък трактор- това е "богатството" на Калин Лозанов. Той е млад фермер от видинското село Покрайна. Допреди две години е бил фитнес инструктор и..

публикувано на 27.03.18 в 19:00

Ал. Александров, зърнопроизводител: "Есенниците са добри, подготвяме пролетната сеитба"

Изпролети се... Нищо, че в последните си дни зимата показа на какво е способна. Как презимуваха есенниците, и каква е готовността за пролетната сеитбена кампания? В "Земята, която ни храни" гостува Александър Александров , председател на Видинския..

публикувано на 13.03.18 в 19:30

Свобода, любов и добра храна=успешно животновъдство

В "Земята, която ни храни" се срещаме с една млада дама- Боряна Благоева. Тя е фермер от монтанското село Смирненски. Една жена с богата душа, която милее за животните. "Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага"- това е един от всички мъдри..

публикувано на 23.01.18 в 19:00

Отглеждането на шийтаке- занимание за начинаещи или не съвсем...

Първи гост на "Земята, която ни храни" в Новата година е Елена Ангелова- млада и позитивна жена. И тя, и приятелят й, са повярвали, че могат да се справят с предизвикателствата, които стоят пред българските земеделци. Водени от желанието и любовта- и..

публикувано на 02.01.18 в 18:35

Празнично за делниците на ветеринарните специалисти

На 14 декември ветеринарните специалисти отбелязват професионалния си празник. На тази дата през 1897 г. е приет Законът за санитарноветеринарната полиция, с което се поставя началото на ветеринарномедицинската служба в България. Макар и да не..

публикувано на 14.12.17 в 10:25

Почвата- този невъзобновим и незаменим природен ресурс

"Грижата на планетата започва от почвата" - под това мото преминава днешният Световен ден на почвите. Отбелязва се от 2014 г. по инициатива на Организацията на ООН по прехрана и земеделие (ФАО) и Международния съюз по почвознание, за да се..

публикувано на 05.12.17 в 17:34

Собствен стандарт подготвят от Асоциация "Биопродукти"

Нови правила искат от Българската асоциация "Биопродукти". Според председателя на асоциацията Албена Симеонова, истинските биофермери са силно ощетени от липсата на реална подкрепа за сектора от страна на министерството на земеделието, храните и..

публикувано на 21.11.17 в 19:05

Учени търсят път за устойчиво развитие на страната

Наскоро Българската академия на науките събра учени, интелектуалци и индустриалци, за да обсъдят кои да са националните цели и приоритети, които гарантират устойчивото развитие на страната ни. Тригодишни усилия полагат българските учени, по..

публикувано на 14.11.17 в 18:30

Александър Александров: "Европа трябва да сложи край на "двете скорости" при земеделците"

Каква бе стопанската 2016/2017 година и как започва новата стопанска година? Какви са добивите и качеството на зърното и как върви пазарът? Какви са вижданията на Националната асоциация за бъдещето на ОСП? Ще доведат ли до ред в поземлените отношения..

публикувано на 17.10.17 в 18:30

Добра лозарска година /част I/

Прилична откъм добиви е стопанската година. По-добра за есенниците, не толкова добра, заради сушата през лятото, за пролетните култури- със среден добив от 220 кг от декар приключва жътвата на слънчоглед. Даден е старт и на жътвата на царевица. 11..

публикувано на 19.09.17 в 18:00