За българските църкви във Франция

Днес говорим за българските църкви във Франция и религиозно -просветната им дейност. Мои събеседници са архимандрит Емилиян Боцановски от Българската православна църковна община в Париж "Св. патриарх Евтимий Търновски" и протойерей Петър Симеонов, който..

публикувано на 27.04.17 в 09:56

Ръководителят на българската редакция в Дойче веле Александър Андреев: "Отношението към българите в Германия не е еднозначно"

Кои градове в Германия са най-примамливи за българите, решили да започнат нов живот във федералната република, в кои сфери най-често се трудят те, колко от тях получават социални помощи и има ли българи от Северозапада, които са замесени в избухналия..

публикувано на 22.02.17 в 17:10

Владимир Рогожаров- световноизвестен български художник с копия на шедьоври

Той може да има всяка картина, която си поиска - просто защото може сам да си я нарисува. И то само как… Лесно ли е да направиш копие на картините Мона Лиза и Тайната вечеря на Леонардо да Винчи или Деветият вал на Айвазовски ? Това ни разказва днес..

публикувано на 25.01.17 в 19:25

Татяна Иванова от Испания: "Най-голямата ми гордост в живота е, че всичко постигнахме с честен труд"

Дни след ромската Нова година, в "Другата истина" говорим за реализацията и живота на български роми в чужбина. Гост днес е Татяна Иванова от видинското село Дражинци, която от 15 години живее със семейството си в селцето Лусена дел Пуерто в Испания...

публикувано на 18.01.17 в 17:45

Роденият във Видин халф на "Милан", Владислав Жиков, е сред топ талантите в света

Едно момче от Видин доказа не само, че Българският Северозапад неоснователно е пренебрегван, но и прослави името на България с проявите си. 17-годишният Владислав Жиков влезе в класацията на "Гардиън" за 60-те най-талантливи млади футболисти в света ...

публикувано на 11.01.17 в 18:15

Емил Георгиев: "Животът за чужденците в Монголия е предизвикателство"

Как изглежда Монголия през погледа на един българин, изпратен там да строи парникови инсталации- за това говорим в "Другата истина" с Емил Георгиев , който, независимо че от години живее в Полша, продължава да се интересува от родния Видин. Преди..

публикувано на 01.12.16 в 11:35

Калинка Казакова от Атланта, за работата си в една от най-големите благотворителни организации в САЩ

Калинка Казакова живее в САЩ от 11 години. Пристига в Атланта след като със съпруга си печелят т. нар. "зелена карта" от Програмата за разнообразяване на имигрантския поток в САЩ.   " Съпругът ми реши да кандидатства за "зелена карта". Ние не бяхме..

публикувано на 05.10.16 в 18:35

Радослав Рачев от Валенсия:"В Испания чужденците също получават безвъзмезден кредит за стартиране на собствен бизнес"

"Българите в чужбина са максималисти- щом някой от нас се адаптира, веднага започва свой бизнес" , разказва в "Другата истина" Радослав Рачев, който от 1999 година заедно със семейството си живее в Испания. Там преди години се раждат и двете му деца,..

публикувано на 07.09.16 в 19:06

Студентката Юлия Пискулийска от Абу Даби: "Тук дават пълна стипендия от близо 75 000 долара годишно, само, защото си приет да учиш"

Днес в "Другата истина" ще се пренесем в Абу Даби с помощта на Юлия Пискулийска, която преди година е приета в Американския университет там. Столицата на Обединените арабски емирства в последно време се сочи като новата най-важна туристическа..

публикувано на 24.08.16 в 18:09

Един от първите електрически камиони в света се прави за българин в САЩ

Той е от Видин и се казва Людмил Стоянов. Заминава за САЩ преди близо 20 години след като съпругата му спечелва тъй желаната "зелена карта" от Програмата за разнообразяване на имигрантския поток. Тогава той е само на 24 години, а тя- на 20. Днес, вече..

публикувано на 03.08.16 в 18:15