Таня Найденова от Испания: "Към българската асоциация в Памплона създадохме и трудова борса за нуждаещите се"

Видинчанката живее в столицата на Навара- Памплона от години, но със съпруга си- испанец, са твърдо решени след пенсионирането си да се завърнат в България и заживеят във видинското село Каленик. За целта вече са купили къща и я ремонтират...

публикувано на 16.08.17 в 18:15
Виталия Ивайлова се връща с много нови впечатления от източноазиатската страна.

Студентка от Видин посети Шанхай

Днес ви срещаме с Виталия Ивайлова , родом от Видин, към момента студентка в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Виталия изучава "Международни отношения" и това лято получава интересно предложение за дълго пътешествие на изток, по проект за..

публикувано на 16.08.17 в 15:27
Иво Богданов със съпругата си Снежина

Иво Богданов: "От дома по-хубаво няма!"

От дома по-хубаво няма! В това е беден Иво Богданов от Монтана, който се завърна след 7 години в гръцки затвор. Той бе обвинен в убийство, което не бе доказано. Битката продължава, но се надявам да се справим. На всички ни беше трудно, но..

публикувано на 02.08.17 в 15:13

Десислава Иванова от Австрия: Пътувам с кола и ползвам два лифта до местоработата си

Днес в "Другата истина" ви представям една симпатична млада жена от Видин, която от 3 години живее в селце в австрийските Алпи. Интересното е, че е попаднала там не защото е търсела работа или е искала кардинално да промени живота си, а водена от..

публикувано на 05.07.17 в 18:05

Мария Тодорова от Франкфурт: "Изискванията към новопристигащите чужденци много се промениха"

Началото за българите, дошли да работят в Германия е трудно, но си заслужава, твърди младата жена. Гостенката ми в "Другата истина" днес идва от Висбаден- град на около 30 км от Франкфурт. Работи като възпитател в детска ясла на "Дойче банк" във..

публикувано на 21.06.17 в 18:00

За българските църкви във Франция

Днес говорим за българските църкви във Франция и религиозно -просветната им дейност. Мои събеседници са архимандрит Емилиян Боцановски от Българската православна църковна община в Париж "Св. патриарх Евтимий Търновски" и протойерей Петър Симеонов, който..

публикувано на 27.04.17 в 09:56

Ръководителят на българската редакция в Дойче веле Александър Андреев: "Отношението към българите в Германия не е еднозначно"

Кои градове в Германия са най-примамливи за българите, решили да започнат нов живот във федералната република, в кои сфери най-често се трудят те, колко от тях получават социални помощи и има ли българи от Северозапада, които са замесени в избухналия..

публикувано на 22.02.17 в 17:10

Владимир Рогожаров- световноизвестен български художник с копия на шедьоври

Той може да има всяка картина, която си поиска - просто защото може сам да си я нарисува. И то само как… Лесно ли е да направиш копие на картините Мона Лиза и Тайната вечеря на Леонардо да Винчи или Деветият вал на Айвазовски ? Това ни разказва днес..

публикувано на 25.01.17 в 19:25

Татяна Иванова от Испания: "Най-голямата ми гордост в живота е, че всичко постигнахме с честен труд"

Дни след ромската Нова година, в "Другата истина" говорим за реализацията и живота на български роми в чужбина. Гост днес е Татяна Иванова от видинското село Дражинци, която от 15 години живее със семейството си в селцето Лусена дел Пуерто в Испания...

публикувано на 18.01.17 в 17:45

Роденият във Видин халф на "Милан", Владислав Жиков, е сред топ талантите в света

Едно момче от Видин доказа не само, че Българският Северозапад неоснователно е пренебрегван, но и прослави името на България с проявите си. 17-годишният Владислав Жиков влезе в класацията на "Гардиън" за 60-те най-талантливи млади футболисти в света ...

публикувано на 11.01.17 в 18:15