Примабалерината на Берлинската опера Вяра Начева: "Творческият ми път започна от малката балетна зала на видинското читалище"

В "Другата истина" днес гостува поредната успяла жена. За професионалния си път разказва родената във Видин примабалерина на Берлинската щатсопера, Вяра Начева. Миналата година през август видинската публика имаше възможността да я види на живо в..

публикувано на 08.08.18 в 18:10

Виктор Поптолев за живота му в американската военна база на остров Куаджалейн

В "Другата истина" говорим с Виктор Поптолев за живота му в Микронезия и по-точно на архипелага Маршалови острови- едно райско кътче насред Тихия океан. Там се намира атолът с най-голямата лагуна в света- Куаджалейн, където едва осемнадесетгодишен попада..

публикувано на 30.03.18 в 18:15

Юлиян Петков от Финикс: "Невъзможно е българин да стане полицай в САЩ, дори да е по-добър от останалите"

На професионалния празник на служителите в съдебната охрана, говорим с Юлиян Петков, който от 18 години живее във Финикс, за това, как живеят колегите им в САЩ, колко вида полиция има там, какви възможности за реализация имат българите в Аризона...

публикувано на 07.03.18 в 18:15

Медицинската сестра Боряна Линева от Хелзинки: "Пациентът трябва да остане личност и в болницата"

Пациентът е личност и той трябва да остане такъв и в най-трудните си моменти, каза в "Другата истина" медицинската сестра Боряна Линева, която от 22 години работи във финландската столица Хелзинки. Твърди, че животът във Финландия е един нов свят, който..

публикувано на 21.02.18 в 18:10

Студентът Мариан Иванов: "В Дания образованието е безплатно"

Мариан Иванов е на 21 години и е роден в пограничния град Брегово. Завършил е Професионалната гимназия "Проф. д-р Асен Златаров" във Видин, със специалност "Икономическа информатика". В момента живее в Дания, където е приет за студент: "Уча в Оденсе-..

публикувано на 14.02.18 в 18:10

Видинският футболист Александър Кирилов: "Ако някой от съотборниците ми посети България, ще забрави за връщане в Исландия"

26-годишният Александър Кирилов попада в Исландия случайно, но не съжалява за решението си. Живее в градче с около 1 500 жители, отстоящо на 200 км от Гренландия и на 500 от столицата Рейкявик. За 4-те месеца, прекарани там, е научил 4 думи от..

публикувано на 17.01.18 в 18:25

С Радио ВИДИН при българите по света през 2017 година

В "Другата истина" представяме едни от най-запомнящите се и интересни събеседници от срещите ни през 2017 година. Едно момче от Видин показа, че Българският Северозапад неоснователно е пренебрегван, защото Гардиън го обяви за един от 60-те..

публикувано на 03.01.18 в 18:25
Босилеград

Защо се случи инцидентът с българските лекари в Босилеград

В "Другата истина " днес ще се спрем на инцидента с българските медици в Босилеград, които трябваше да извършат безплатни прегледи на наши сънародници там от района. По думите на Иван Николов, председател на Културно-информационния център /КИЦ / в..

публикувано на 15.11.17 в 18:15

Янка Такева: "Над 250 000 българчета са с родителите си в чужбина, а 12 % от българските ученици живеят с баби и дядовци"

Данните са от официално проучване на Синдиката на българските учители , които изнесе в "Другата истина" председателят му, Янка Такева: " В България няма статистика колко деца живеят в чужбина със своите родители и колко деца са тук без родители,..

публикувано на 11.10.17 в 18:05

Таня Найденова от Испания: "Към българската асоциация в Памплона създадохме и трудова борса за нуждаещите се"

Видинчанката живее в столицата на Навара- Памплона от години, но със съпруга си- испанец, са твърдо решени след пенсионирането си да се завърнат в България и заживеят във видинското село Каленик. За целта вече са купили къща и я ремонтират...

публикувано на 16.08.17 в 18:15