Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снимката на 19 юли 2012 година

Интернет радио БИН нов проект на БНР откриха официално днес. Новата медия в модерната дигитална среда ще има 2 пъти по 3 часа видео блог "на живо" и стрийминг в 7 денонощни музикални канала. В интернет радиото слушателят ще става и зрител, и участник в социална мрежа. То ще провокира младите, към които е ориентирана основната част от програмните линии, обясни директорът на новото радио в семейството на БНР Паулияна Новакова.

Взети са всички необходими мерки за недопускане на терористични атаки на територията на област Видин. Важните инфраструктурни обекти от днес са със засилена охрана, каза за РАДИО ВИДИН областният управител Цветан Асенов. По думите му във Видинско всички инфраструктурни обекти с национално значение са с допълнителна орхана - пристанища, ж-п и автогари, дори хотели и ресторанти.

Дезинфекция на водопроводната мрежа и допълнително хлориране на водата във Въртоп е направено от ВиК Видин по разпореждане на РЗИ, след подадения сигнал за намерен паразит "конски косъм" в питейната мрежа. "Това, което е намерено там, не паразитира по животни и хора", каза в предаването "Еко Свят" на РАДИО ВИДИН директорът на Дирекция "Здравен контрол" в инспекцията д-р Антон Петров. Водата във Въртоп вече отворя на всички стандарти, показват резултатите от направените проби от Водоснабдяване и канализация Видин, информира управителят на дружеството инж. Георги Владов.

Режим на водата в село Раковица ще бъде въведен още този месец, съобщи в предаването "Еко свят" по РАДИО ВИДИН управителят на Водоснабдяване и канализация Видин инж. Георги Владов. Причината е в понижения дебит на планинския водоизточник и на местната помпена станция.

Около 50 служители в общинската администрация в Борован са преминали на 4-часов работен ден. Драстичните мерки са предприети за ограничаване на финансовите разходи на общинския бюджет, каза за РАДИО ВИДИН секретарят на общината Яна Бецинска. На 4-часов труд са преминали служителите в общинската администрация, домашния социален патронаж, служители в кметствата, хора от поддръжката, озеленители и служители в чистотата.

Ритуал по жътвата на еднозърнест и двузърнест лимец от неолита ще бъде извършен утре от 10:30 ч. край Враца на раннонеолитния обект Валога край с.Оходен. Във възстановката на ритуалната жътва е предвиден артистичен спектакъл с използване на автентични праисторически инструменти от рог и кремък. Експеримнталната демонстрация ще бъде съпътствана с артистична възстановка "Хляб от Бога" на театрална група "ТЕМП" Враца, каза археологът от РИМ Враца Георги Ганецовски.

Проверки, свързани със забраната за тютюнопушене на обществени места и за качеството на храните и хранителния режим при децата в детските градини, извършват от Регионалната здравна инспекция във Видин. Въпреки лятната ваканция и сборните групи тези проверки, няма да бъдат прекъснати, каза началникът на Отдел "Профилактика на болестите и промоция на здравето" към Здравната инспекция д-р Марияна Чавдарова.

Над 2400 здравноосигурени с непрекъснати здравноосигурителни права са направили преизбор на личния си лекар през месец юни 2012 година на територията на област Видин. Трима европейски граждани, регистрирани в нашата здравноосигурителна система, също са упражнили правото си на регламентиран преизбор на семеен лекар, каза за РАДИО ВИДИН Десислава Петрова от отдел "Връзки с обществеността" в Регионалната здравноосигурителна каса- Видин.

Районното управление на полицията във Враца е образувало дознание за обир и побой на жител на с. Баница, след като рано тази сутрин в полицейското управление е получено съобщение от 37- годишен жител, който заявил, че две лица с маски от чорапогащник разбили входна врата на жилището му, нанесли му побои и отнели от него златни накити. Работата по случая продължава.

По публикацията работи: Eкип НОВИНИ


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 26 април 2024 година

Песни, танци и ритуали за Лазаровден представиха днес в културен център "Жул Паскин" деца от ДГ "Синчец " и филиал Вида.  Над 90 деца се включиха в празника и облечени с пъстри носии успяха да пресъздадат атмосферата на пролетния празник, като пяха песни, танцуваха и рецитираха стихчета. Националният осигурителен институт започва изплащането..

публикувано на 26.04.24 в 18:00
Пощенска картичка на Белоградчик

Представят албум с пощенски картички от Белоградчик

Албум с пощенски картички на Белоградчик от първата половина на 20 век от колекцията на Митко Лачев ще бъде показан в Белоградчик.  Албумът е издаден от семейство Поломски. Трябва да запазим красотата на Белоградчик, обясни д-р Петкана Поломска: "Идеята за този албум изникна още преди 10-15 години, когато един наш много голям приятел, който..

публикувано на 26.04.24 в 17:14

Приключи енергийната трансформация на видинското училище по изкуствата

Община Видин отчете дейностите и представи резултатите от проекта по изпълнение на енергоспестяващите мерки, които са реализирани в училище "Св. св. Кирил и Методий" през последните две години.  Инвестираните средства са над 2 милиона и 800 хиляди лева, съобщи зам.-кметът Десислава Тодорова. "Проектът бе насочен към цялостната енергийна..

публикувано на 26.04.24 в 16:53

Спокойна е епизоотичната обстановка в област Видин

Спокойна е епизоотичната обстановка в област Видин по отношение на заболяването Инфлуенца по птиците. Това стана ясно на заседание на Областната комисия за контрол на епидемиите, епизоотиите и зоонозните заболявания днес. В България са регистрирани общо 13 огнища при домашните птици и едно при дивите птици, като 800 000 от тях са умъртвени...

публикувано на 26.04.24 в 16:35

Народния обичай "лазаруване" представиха в Културен център „Жул Паскин“

Песни, танци и ритуали за Лазаровден представиха днес в културен център "Жул Паскин" деца от ДГ "Синчец " и филиал Вида.  Над 90 деца се включиха в празника и  облечени с пъстри носии успяха да пресъздадат атмосферата на пролетния празник, като пяха песни, танцуваха и рецитираха стихчета. Гост на концерта беше заместник-кметът на община..

публикувано на 26.04.24 в 14:58

Демонстрации на сухо строителство в Деня на отворените врати в ПТГ "Васил Левски" във Видин

Ден на отворените врати се провежда в Професионалната техническа гимназия "Васил Левски" във Видин. Целта е бъдещите осмокласници да се запознаят със специалностите, които се изучават в учебното заведение - "Автотранспортна техника" и "Сухо строителство", обясни дългогодишният учител Елена Бекова. "Деца минаха да видят как се прави една..

публикувано на 26.04.24 в 14:14

Жител на Монтана, живеещ в София, с положителна проба за коклюш

Жител на Монтана е дал положителна проба за коклюш.  Мъжът, който е на 28-годишна възраст, живее и работи в София. Кръвната проба е положителна за коклюш и с бързо известие е уведомена Регионалната здравна инспекция в Монтана. „ Мъжът няма контактни лица в Монтана, те са в София", уточни директорът на РЗИ д-р Елена Борисова.  Кръвната проба на..

публикувано на 26.04.24 в 13:34