Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снимката на 26 юли 2012 година

Поражения във Видин след бурята от тази нощ. Екипи на "ЕКО ТИТАН" разчистваха днес паднали дървета и клони с обемна зелена маса. Причина са лошите метеорологични условия снощи и през нощта, това коментира Даниела Димитрова - управител на фирмата по озеленяване. Един от примерите е разцепено старо дърво в района на Драматичния театър. Подобни случаи има и в други части на града.

Огромни локви се образуваха по наскоро ремонтирания видински булевард "Панония" след проливния дъжд, сигнализираха наши слушатели. "Шахтите по пътното платно явно са запушени и не могат да поемат по-сериозно количество вода. След всеки по-обилен дъжд ситуацията е една и съща", казаха пред екип на Радио Видин, живеещи в района хора.

Областният съвет на БСП Видин от снощи е с ново ръководство. За председател на местната структура е избран Филип Попов, член на Националния съвет на БСП. Досегашният председател - народният представител Михаил Миков, вече е секретар на областния съвет и ще отговоря за медийната политика. "По този начин приключва цикълът от отчетно-изборни конгреси в партията", каза за Радио Видин Михаил Миков.

Софийският апелативен съд остави в ареста окончателно бившия депутат от ГЕРБ Димитър Аврамов. Срещу Аврамов, който сам се отказа от депутатския си имунитет, е повдигнато обвинение за търговия с влияние. Според прокуратурата обвиняемият на два пъти е поискал и получил дар от 50 000 лева, за да упражни влиянието си върху длъжностно лице от Областната дирекция "Земеделие" в Монтана. От Аврамов се е очаквало да повлияе за разпределение на земеделски земи в землището на Монтана.

Петър Якимов положи клетва като народен представител от Парламентарната грепа на ГЕРБ с избирателен район Монтана. Той влиза на мястото на Димитър Аврамов. Досега Якимов беше общински съветник в Берковица. Заради това вчера Общинската избирателна комисия реши следващия в листата на ГЕРБ - Мариетка Дамянова да е новият общински съветник в местния парламент. Тя ще положи клетва на извънредна сесия на Общински съвет, която ще се проведе на 27 юли.

Споразумения за санирането на още три общински сгради за половин милион лева подписа на официална церемония в София кметът на Козлодуй Румен Маноев. Мерките за енергийна ефективност ще бъдат изпълнени в сградата на общинската администрация, ОДЗ „Радост” - Козлодуй и училище „Васил Априлов” в село Хърлец. В момента на територията на община Козлодуй текат дейности по санирането на 11 обществени сгради, за които са отпуснати 1 млн.и 300 хил евро от фонд „Козлодуй”.

Мартина Кирилова от Дунавци е починала тази нощ. По данни от кметството, жената се е качила на електрически стълб, вероятно за да краде проводници. Причината за смъртта не е изяснена. Предполага се, че тя е настъпила в резултат на падане или на токов удар. От областната дирекция на МВР съобщиха, че около 01.20 часа в дежурната част на полицията е получено съобщение, че на гаровата площадка на жп гара Видбол до метален решетъчен стълб има тяло на човек, а в близост до него мъж, викащ за помощ. Установена е и самоличността на намиращия се до трупа мъж- 44-годишен, живеещ на семейни начала с пострадалата жена. На местопроизшествието е извършен оглед. Трупът е транспортиран за аутопсия. По случая работи РУП Видин, образувано е досъдебно производство.

"Пшеницата у нас продължава да поскъпва- цената й в област Видин достигна 420-430 лвза тон без ДДС", каза за РАДИО ВИДИН Сашо Стойков, изпълнителен директор на най-голямото в региона предприятие за производство на хляб. В същото време - износът на жито е скочил два пъти. Ако цените на пшеницата продължат да вървят рязко нагоре, това може да доведе и до поскъпване на цените на брашното и хляба. Засега обаче хлебопроизводителите се въздържат от прогнози за това ще коригират ли цените, кога и с колко.

Видин ще бъде домакин на Държавния личен и отборен шампионат по колоездене за юноши старша възраст на писта. Състезанието е кръг от Републиканския шампионат и ще се проведе на колодрума, който е държавна собственост и само преди седмица бе в окаяно състояние. Днес обаче екип на РАДИО ВИДИН видя, че съоръжението е приведено в подходящ вид за състезание от подобен ранг, но не от държавните структури, а от младите видински колоездачи и с паричната помощ на местни неправителствени организации.

В Берковица се провежда 5-ото издание на турнира по тенис на корт "Берк Опен 2012". След първите няколко дни на състезанието вече са изиграни 12 официални мача. Според организаторите- Тенис Клуб "Берк Рокетс", турнирът се развива по план и тепърва ще навлиза в решителна фаза. "Кулминацията предстои на финалите", каза за радио Видин организаторът на състезанието Янимир Луканов. Турнирът ще завърши на 29-и юли.

По публикацията работи: Екип НОВИНИ


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 26 април 2024 година

Песни, танци и ритуали за Лазаровден представиха днес в културен център "Жул Паскин" деца от ДГ "Синчец " и филиал Вида.  Над 90 деца се включиха в празника и облечени с пъстри носии успяха да пресъздадат атмосферата на пролетния празник, като пяха песни, танцуваха и рецитираха стихчета. Националният осигурителен институт започва изплащането..

публикувано на 26.04.24 в 18:00
Пощенска картичка на Белоградчик

Представят албум с пощенски картички от Белоградчик

Албум с пощенски картички на Белоградчик от първата половина на 20 век от колекцията на Митко Лачев ще бъде показан в Белоградчик.  Албумът е издаден от семейство Поломски. Трябва да запазим красотата на Белоградчик, обясни д-р Петкана Поломска: "Идеята за този албум изникна още преди 10-15 години, когато един наш много голям приятел, който..

публикувано на 26.04.24 в 17:14

Приключи енергийната трансформация на видинското училище по изкуствата

Община Видин отчете дейностите и представи резултатите от проекта по изпълнение на енергоспестяващите мерки, които са реализирани в училище "Св. св. Кирил и Методий" през последните две години.  Инвестираните средства са над 2 милиона и 800 хиляди лева, съобщи зам.-кметът Десислава Тодорова. "Проектът бе насочен към цялостната енергийна..

публикувано на 26.04.24 в 16:53

Спокойна е епизоотичната обстановка в област Видин

Спокойна е епизоотичната обстановка в област Видин по отношение на заболяването Инфлуенца по птиците. Това стана ясно на заседание на Областната комисия за контрол на епидемиите, епизоотиите и зоонозните заболявания днес. В България са регистрирани общо 13 огнища при домашните птици и едно при дивите птици, като 800 000 от тях са умъртвени...

публикувано на 26.04.24 в 16:35

Народния обичай "лазаруване" представиха в Културен център „Жул Паскин“

Песни, танци и ритуали за Лазаровден представиха днес в културен център "Жул Паскин" деца от ДГ "Синчец " и филиал Вида.  Над 90 деца се включиха в празника и  облечени с пъстри носии успяха да пресъздадат атмосферата на пролетния празник, като пяха песни, танцуваха и рецитираха стихчета. Гост на концерта беше заместник-кметът на община..

публикувано на 26.04.24 в 14:58

Демонстрации на сухо строителство в Деня на отворените врати в ПТГ "Васил Левски" във Видин

Ден на отворените врати се провежда в Професионалната техническа гимназия "Васил Левски" във Видин. Целта е бъдещите осмокласници да се запознаят със специалностите, които се изучават в учебното заведение - "Автотранспортна техника" и "Сухо строителство", обясни дългогодишният учител Елена Бекова. "Деца минаха да видят как се прави една..

публикувано на 26.04.24 в 14:14

Жител на Монтана, живеещ в София, с положителна проба за коклюш

Жител на Монтана е дал положителна проба за коклюш.  Мъжът, който е на 28-годишна възраст, живее и работи в София. Кръвната проба е положителна за коклюш и с бързо известие е уведомена Регионалната здравна инспекция в Монтана. „ Мъжът няма контактни лица в Монтана, те са в София", уточни директорът на РЗИ д-р Елена Борисова.  Кръвната проба на..

публикувано на 26.04.24 в 13:34