"Спасителят" от Дома в Белоградчик с грамота за доблестна проява

© Снимка: Иванка Петрова

Мишо е 8-годишен второкласник. Докато си играе на скалите зад училището след края на учебните часове, пада в 4-метрова пропаст. Тогава на помощ идва Марио Тихомиров, който живее в Дома за деца, лишени от родителски грижи "Надежда" в Белоградчик. Заради раните от падането, Марио носи на ръце Мишо до центъра на града. Там се обажда на Бърза помощ, но не изчаква линейката да дойде. Качва момчето в минаваща кола с указание да го закарат в болницата.

След четиридневен престой в болницата Мишо е изписан, у дома си е и вече е по-добре.

"Бях с приятели, играехме си, но се подхлъзнах и паднах. Моите приятели се мъчеха да ме спасят и после дойде баткото. Помогна ми, откараха ме в болницата"- спомня си Мишо за инцидента и обещава, че повече няма да си играе на скалите.

"Разбрахме за инцидента случайно от съседско дете, след като са закарали Мишо в болницата. Благодарни сме на Марио, че спаси детето ни. Ако не беше той, можеше да се случи нещо ужасно"- сподели Надя, майката на Мишо.

Марио е осмокласник в училището в Белоградчик. Заради човешката си постъпка, по време на празника на училището Марио ще получи грамота за доблестна проява.
Вижте още

Промени в движението заради панаира във Видин

Временна промяна в организацията на движението в град Видин се въвежда  във връзка с традиционния видински панаир . Реорганизацията започва в 09:00 часа на 23 август 2019 година и ще продължи до края на месеца. Промените в движението ще бъдат регулирани и обозначени с пътни знаци, съобщават от Общината. Според издадената от кмета Заповед:..

обновено на 22.08.19 в 18:00

Снимката на 22 август 2019 година

Започва извозването на боклука в община  Криводол .   От утре 3 сметоизвозващи коли ще приберат боклука от населените места в общината, заяви кметът Петър Данчев. Той успокои, че проблемът със сметоизвозването в общината е на път да бъде решен, защото колата вече е ремонтирана.  Кметовете на населените места, които попаднаха в 20- километровите..

публикувано на 22.08.19 в 18:00
Белоградчишки скали

Кметът на Белоградчик оспори разпореждане

Кметът на Община Белоградчик - Борис Николов  е подал жалба, в Административен съд Видин, против принудителна административна мярка, издадена от Главна дирекция "Инспекторат за опазване на културното наследство". С нея е разпоредено да се предприемат действия за съгласуване на възложените от Община Белоградчик строително ремонтни дейности за..

публикувано на 22.08.19 в 17:21

Започва извозването на боклука в община Криводол

От утре 3 сметоизвозващи коли ще приберат боклука от населените места в община Криводол. Това заяви за Радио ВИДИН кметът Петър Данчев, като успокои, че проблемът със сметоизвозването в общината е на път да бъде решен, защото тяхната кола вече е ремонтирана. Няма опасност от екологична катастрофа, няма опасност и Общината да бъде глобена заради..

публикувано на 22.08.19 в 16:14

Влакче ще вози зрители до лятното кино в парк "Леденика"

Атракционно влакче ще вози зрители до лятното кино в Развлекателен парк "Леденика". Кино под звездите ще се проведе тази събота - 24 август, на амфитеатъра в Развлекателен парк "Леденика“. Първата прожекция е "Великото пътешествие" и е предназначена за най-малките. Детският филм е с начален час 20:30 ч. Вторият филм е "Дъвка за балончета"..

публикувано на 22.08.19 в 15:49

Започва Видинският панаир

Утре започва традиционният видински панаир. Интересът към него е значителен. Очаква се приходите да са повече от разходите на общината за организирането му, коментира Илияна Василева от Община Видин. "Тази година имаме голяма посещаемост на панаира. Над 200 търговци, производители на вина, имаме троянски керамика, имаме посетители търговци от..

публикувано на 22.08.19 в 15:24
Огнище на Африканска чума във видинския квартал

Грешна заповед доведе до безпричинно клане на свине в село Фурен

Грешка в определянето на 20-километровата санитарна зона наложи стопани от село Фурен да изколят без да има нужда домашните си свине. За това сигнализира в Радио ВИДИН кметът, Красимир Истерков : "В 5:30 часа вечерта получавам писмо и го разнасям на хората. На другия ден на сесията възниква спор, че нещо е станало и ние не сме в тази зона. Тогава се..

публикувано на 22.08.19 в 15:00