Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отново "Щуроландия" във Видин

Снимка: Радио Видин


Детски хепънинг "Щуроландия" се подготвя за Международния ден на детето във Видин.

"За трета поредна година Фондация "Подкрепа за реализация" в партньорство с Община Видин, дамски "Лайънс клуб-Вида" и областния съвет на БЧК-Видин, ще организират детски празник, наречен "Щуроландия". Отново Крайдунавския парк ще бъде разделен на множество ателиета, малки, големи, дори родителите ще могат да се включат в игрите. Ще има много повече игри от миналите години, осигурени са и награди. Различното тази година е, че ще се включат и представители на сръбския Червен кръст, които ще доведат свои дечица и също ще бъдат част от детския празник", разказа организаторът в Центъра за социална рехабилитация и интеграция във Видин Аксиния Алексиева.

Началото на "Щуроландия" ще бъде дадено в Крайдунавския парк на 1.06 в 11 часа.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 13 юни 2024 година

Областната  болница  в Монтана приключи с печалба миналата година, а до дни стартира строителството на площадка за хеликоптери.  Комисията за енергийно и водно регулиране ще се придържа към минимално поскъпване на тока от първи юли. Това съобщи председателят на регулатора на проведеното днес обществено обсъждане.  Според предложението на..

публикувано на 13.06.24 в 18:00

Готвят протест заради пускането на тировете през Петрохан

Протест срещу заповедта на Агенция "Пътна инфраструктура" за пускането на свободното движение на тежкотоварния трафик отново през прохода Петрохан от 17 юни ще се проведе утре, 14 юни, съобщават организаторите от партия "Възраждане". Представители на партийните структури от Берковица и Монтана ще протестират от 18:30 ч. над град Берковица, на..

публикувано на 13.06.24 в 14:59

Болницата в Монтана започва строителство на хеликоптерна площадка

Областната болница в Монтана приключи с печалба миналата година, а до дни стартира строителството на площадка за хеликоптери .  Площадка за медицински хеликоптери ще има в болницата в Монтана Многопрофилната болница за активно лечение "Д-р Стамен Илиев" в Монтана отново е на печалба. "За изминалата година тя е в размер на 20 000 лева,..

публикувано на 13.06.24 в 14:34

Изтича срокът за участие в младежки екоконкурс

Младежи между 14 и 19 години от Видин могат да участват в конкурс за създаване на оригинални истории и заснемането им под формата на кратко визуално есе по избрана екологична тема . Те ще преминат летен лагер, за който кандидатстването е до 15 юни. Това каза Мария Дачева - кинорежисьор и ментор в образователната програма на организаторите -..

публикувано на 13.06.24 в 11:01

Лекар получи най-много преференции на изборите в Монтанско

Лекар е с най-много преференции в област Монтана от вота за народни представители. Д-р Христо Кастрев бе втори в листата на ГЕРБ – СДС. Общо 1633-ма гласоподаватели от област Монтана подкрепиха д-р Христо Кастрев на изборите за национален парламент в неделя. Личният лекар, общински председател на ГЕРБ, и общински съветник от Монтана бе..

публикувано на 13.06.24 в 09:35

Подготвят голям празник за децата във Враца

В събота /15 юни/ предстои поредното издание на превърналия се в традиция за града - детски празник „Усмивка", съобщиха от общинската управа на Враца.  Поради много арт ателиета и работилници, събитието ще се проведе на площад "Христо Ботев".  В празника за най-малките жители на Враца и техните родители са предвидени - макиаж, оцветяване на гипсови..

публикувано на 13.06.24 в 08:10

Църквата чества големия празник Възнесение Христово

Днес православният свят чества големия Господски празник - Възнесение Христово. На четиридесетия ден след възкресението си Христос се възнесъл на небесата пред погледа на учениците си. Преди това им дал напътствия за разпространението на вярата по света и ги зарадвал с обещанието за идването на Светия Дух. У нас празникът е познат като Спасовден, а..

публикувано на 13.06.24 в 07:38