Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Деца се учат да плуват в Мездра

7
Курсове по плуване в Мездра
Снимка: Мирослав Гетов, Община Мездра

Плувни курсове за начинаещи предлагат през през лятната ваканция в Мездра.

"В разгара на лятото сме. Въпреки капризите на времето, и тази година Община Мездра и Общинският детски комплекс организират курсове по плуване, в които ще бъдат обхванати около 90 ученици от I до VIII клас", каза директорът на Детския комплекс в железничарския град Лили Николова.

Освен че децата ще се научат да плуват, целта на инициативата е участниците в нея да развиват физическата си дееспособност и да се подобри здравето им- уточняват от общинската пресслужба.

Записалите се за курса ученици са разпределени в пет смени,с продължителност по две седмици. Заниманията се провеждат всеки делничен ден на басейна в хотелски комплекс "Dolce Vita". Под ръководството на правоспособния инструктор Дилян Маринов децата усвояват техники за плуване в основните стилове- кроул, гръб и брус. 

Първата смяна е за ученици от ОУ "Св. Св. Кирил и Методий", втората- за тези от ОУ "Христо Ботев", третата и четвъртата- за възпитаници на Общинския детския комплекс, а петата- за деца от СОУ "Иван Вазов".

Плувните курсове тази година ще приключат на 22 август. Провеждат се за 13-та поредна година. Община Мездра осигурява транспорта, медицинския надзор и организацията на проявата, а родителите плащат ежедневната такса от 3 лева.

Снимки: Мирослав Гетов, Община Мездра.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Снимката на 21 май 2024 година

Културен център „Жул Паскин“ е избран да представлява България в конкурса #RegioStars на Европейската комисия. Община Видин участва в конкурса с проекта „Реставрация и адаптация на Синагога - Видин в туристически обект „Културен център „Жул Паскин“. Поканата е от страна на Управляващия орган на Оперативна програма „Региони в растеж“. Конкурсът..

публикувано на 21.05.24 в 18:00

Тежка катастрофа блокира движението във Враца

Моторист е загинал този следобед при тежка катастрофа във Враца. Инцидентът е станал към 17 часа на кръстовището на Табашкия мост.   По първоначална информация, мотористът е блъснат от автомобил, правещ забранения на кръстовището обратен завой.  Заради катастрофата трафикът е блокиран. Пътна полиция отбива движението по "Крайречен булевард".

публикувано на 21.05.24 в 17:47

Трима рибари са заловени за бракониерство край язовир "Огоста"

Заловиха трима бракониери на риба на монтанския язовир „Огоста" .  Нарушителите на забраната за улов на риба по време на размножителния период са установени в района на село Боровци, на разливище на язовира, където рибата хвърля хайвера си.  Заловените рибари са от Берковица, съобщи Валери Спасов , инспектор „Рибарство и контрол" ИАРА Монтана:..

публикувано на 21.05.24 в 16:51

623 нарушения на трудовото законодателство констатирани от началото на годината във Видинско

254 проверки за спазване на трудовото законодателство е извършила  Дирекция "Инспекция по труда" във Видин за  първите четири месеца на 2024 година.  Проверени са предприятия със зает персонал от около 9000 работници и служители. Констатираните нарушения са 1351, като  721 от тях се отнасят до осигуряването на здравословните и безопасни условия на..

публикувано на 21.05.24 в 16:30
Храм

Църквата в село Синаговци отбеляза храмовия си празник

В деня на Свети свети Константин и Елена жителите на видинското село Синаговци отбелязват храмовия празник на църквата, която носи името на светите равноапостоли.  Тържествена Света литургия бе отслужена от отец Владимир Велков. След богослужението в двора на църквата бе осветен празничен курбан  и раздаден на вярващите . За доброто..

публикувано на 21.05.24 в 14:28

Във Видин представят сборника "Поетични мостове"

В навечерието на  Деня на светите братя Кирил и Методий, българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност ч италище "Цвят" и Дружеството на писателите във Видин ще представят сборника "Поетични  мостове". В него са включени стихове на 15 видински поети, каза секретарят на читалището Любомир Илиев: "Съставители са Диана..

публикувано на 21.05.24 в 13:53

Мъж счупи стъклата на няколко автомобила в Берковица

Задържаха мъж, счупил предни панорамни и странични стъкла на 4 автомобила  в Берковица  през почивните дни, съобщиха от полицията в Мнтана.  На 20.05.2024 г. в полицейското управление постъпила жалба от 35-годишна местна жителка, която съобщила, че предишната нощ било счупено предното панорамно стъкло на лекия ѝ автомобил "Дачия Дъстър",..

публикувано на 21.05.24 в 11:15