Ученици във Видин събират храни за сираците от Нови хан

Автор:
Снимка: Радио Видин
Благотворителна инициатива започва от днес в СОУ "Цар Симеон Велики" във Видин. Ученическият съвет на учебното заведение провежда дарителска акция за подкрепа на децата от дома за сираци "Св. Николай" в с. Нови Хан, поддържан от отец Иван. Кампанията е за събиране на пакетирани хранителни продукти.

Снимка"Обясних на съучениците си каква е ситуацията и те много добре ме разбраха. Питаха ме даже дали могат да донесат по повече продукти, не само по един брой от храна. Те с много ентусиазъм казаха, че ще донесат и ще подпомогнат нашата инициатива", каза за Радио ВИДИН осмокласникът Арсен Арутунян, член на ученическия съвет.

Акцията ще продължи до 21 ноември и храни ще се приемат във времето от 12,30 до 13,30 часа в стаята на училищното настоятелство. Всеки, който желае, може да се включи в събирането на хранителни продукти за дома за сираци в Нови хан.

Вижте още

Кметът на Видин Огнян Ценков: Пречиствателната станция в град Видин вече работи и е най-модерното съоръжение у нас

Кметът на Община Видин Огнян Ценков и общинското ръководство посетиха Пречиствателната станция за отпадъчни води, която е завършена изцяло. Подписан е и Протокол Образец16 от Държавна приемателна комисия, обясни кметът: "Реално вече с всички необходими документи и всички процедури, Пречиствателната станция за отпадъчни води е в завършен вид. Предстои..

публикувано на 20.09.19 в 17:55

Обновиха най-натоварената индустриална улица в Монтана

До края на септември ще приключи ремонтът на улица "Индустриална" в Монтана, определян като едно от предизвикателствата на строителния сезон, съобщиха от Община Монтана. Днес кметът Златко Живков премина с журналисти по трикилометровото трасе, което  е почти завършено. В момента се преасфалтират подходите на перпендикулярните улици към него...

публикувано на 20.09.19 в 17:28

До неделя приключва евтаназирането на прасетата в Новоселци

Областната комисия за контрол на епидемиите, епизоотиите и зоонозните заболявания проведе заседание, във връзка с констатирания случай на заболяването Африканска чума по свинете в индустриален свинекомплекс в с. Новоселци, съобщиха от Областна администрация Видин.  "Продължава евтаназирането на свинете от фермата в Новоселци. Работи се в..

публикувано на 20.09.19 в 17:14

В Лом протестират заради недовършен път

Граждани на Лом протестират заради недовършения ремонт на ул."Софийска" в квартал "Младеново", която е главният път от Лом за София и Монтана. Пътят е разбит- сигнализира Станка Младенова от Лом: "В началото на юли започнаха да ремонтират. Къртиха, насипваха, слагаха нови бордюри, тротоарите ги накъсаха, не може да се ходи по тях и това докъм..

публикувано на 20.09.19 в 16:34

Деца от Мездра са срещнаха с пожарникари

По инициатива на библиотеката пред сградата на градското читалище в Мездра се състоя среща на деца и служители от Служба за пожарна безопасност и защита на населението Мездра. Интересът на децата беше огромен, каза  старши начален учител Венета Чобова-   класен ръководител на 3 клас при СУ "Иван Вазов":  "Това са деца от трети клас, решихме..

публикувано на 20.09.19 в 16:27

Последно заседание на общински съвет - Видин

Последното заседание на общински съвет - Видин  за мандат 2015-2019 година се проведе днес.  В дневния ред бяха заложени 11 точки за разглеждане. В началото на общински съветници от БСП отправиха питането си към кмета кое е наложила преместването на учениците от "Цар Симеон Велики" в други училища и има ли решение на Общински съвет Видин за това...

публикувано на 20.09.19 в 14:17

287 катастрофи във Видинско от началото на годината

От 1 януари до 31 август 2019 г. на територията на област Видин са били регистрирани общо 287 пътнотранспортни произшествия с четири жертви и 64 ранени . Данните съобщи началникът на сектор "Пътна полиция" Владимир Герасимов : "За същия период на миналата година са възникнали 291 пътнотранспортни произшествия със седем загинали лица и 50 ранени..

публикувано на 20.09.19 в 12:52