Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Строеж на спортен комплекс за 5 800 000 лева започват в Ново село

Първата копка ще бъде направена на 28 ноември 2014 година, на стадиона в Ново село. Началото на церемонията е в 11.00 часа.

4
Проектът
Снимка: Светослав Цветанов

Строителство на спортен комплекс за 5 милиона и 800 хиляди лева започва във видинското село Ново село. Първата копка ще бъде направена утре- 28 ноември 2014 година, на стадиона в Ново село. Началото на церемонията е в 11.00 часа.

Стадионът остава в центъра на новия обект. Около него ще бъдат изградени игрища за баскетбол, волейбол, минифутбол и тенис на корт. Трибуните ще са за около 700 зрители. Комплексът е разположен върху 38 дка и включва още: открит плувен басейн; два паркинга; сервизни помещения; пречиствателна станция за отпадни води.
   
Изграждането на спортния комплекс е одобрено по мярка 321 от Програмата за развитие на селските райони още през 2012 година. Но изборът на изпълнител забавя началото на реализацията му. Новият обект ще отговори на изискванията на УЕФА и БФС за провеждане на всякакви официални футболни срещи и регионални първенства.

Георги Стоенелов, кмет на община Ново село"Разработката бе готова през 2011 година. През 2012-та проектът е подаден в Държавен фонд земеделие, по Програмата за развитие на селските райони, 2013-та имаме одобрение, април 2014 година бе избран изпълнител, но класираният втори обжалва процедурата. Което забави много реализацията. Минахме през много инстанции. В това число и Висшия административен съд... Важното е, че вече имаме определен изпълнител и даваме ход на строителните работи", каза кметът на Ново село Георги Стоенелов.

Фирмата-изпълнител БУЛСТРОЙ ГРУП ООД София е външна за региона, но в Община Ново село се надяват тя да ползва местни подизпълнители и общи работници от  Ново село. Очаква се откриването на спортния комплекс да стане през лятото на 2015 година.

Стадионът в Ново село сегаПрез далечната 1950 година, с помощта на младежки доброволен труд, в Ново село се поставят основите на футболен стадион с олимпийски размери. Изграден е по всички тогавашни нормативи за такова спортно съоръжение- с близо 3-метров дренаж на терена, места за публика, административна сграда и разположени в близост помощни игрища. Открит е през 1952 година, с контролна среща между ФК "Урожай" Ново село и ФК "Динамо" Лом. След реконструкцията стадионът ще запази размерите си, като около него ще има нова лекоатлетическа писта с 4 състезателни коридора.
   
"Срокът за изпълнение е 101 календарни дни- т.е. най-късно на 30 юли 2015 година комплексът трябва да бъде готов", отсече кметът.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Снимката на 25 април 2024

Писателката Цветелина Цветкова, читалищни и училищни състави излизат на една сцена в благотворителен концерт, организиран от Фондация "Искам бебе" в Козлодуй . Целта е да бъдат подкрепени двойки с репродуктивни проблеми от града, обясни координторът на организацията за Северозападна Бълария.  Отворено е за движение ремонтираното платно на..

публикувано на 25.04.24 в 18:00

Читалнята на Архива във Видин няма да работи утре

Читалните на отделите при Държавните архиви в различни части от страната ще бъдат затворени утре, 26 април, поради хигиенизиране на архивохранилищата . Дейността е ежегодна и наложителна, обясни за Радио Видин Светлана Кръстева началник на отдел "Държавен архив" - Видин: "Това е една задължителна дейност, която извършваме ние - архивистите, за..

публикувано на 25.04.24 в 16:53

Лазарки в Община Оряхово

Над петдесет малки и големи лазарки посетиха днес Община Оряхово п о повод предстоящия Лазаровден. Те са от Детска градина „Пролет“, Детска градина „Мир“, Детска градина „Дружба“ и Танцов състав „Изворче“ с Певческа група „Оряховски напеви“ при НЧ „Надежда 1871“ – Оряхово.  Лазарките заредиха служителите от Общинска администрация Оряхово с пролетно..

публикувано на 25.04.24 в 16:48

Пуснаха движението по ремонтирания участък на бул. "Панония" във Видин

Отворено е вече за движение ремонтираното платно на булевард "Панония" във Видин. Ще бъде ли облекчен трафикът и доволни ли са от ремонта видинчани и ориентират ли се в новата обстановка? "Хората са отвикнали, гледам, че кола на КАТ има, която ги отбива в правилната лента... Разбира се, че като е ново е по-удобно. Тук не можеше да се кара преди..

публикувано на 25.04.24 в 16:33

Всеки четвърти пенсионер в Монтана ще получи добавка за Великден

Почти всеки четвърти пенсионер в област Монтана ще получи добавка за Великден. 100-те лева бонус ще бъдат налични по сметките им утре. Народното събрание отпусна великденски добавки от по 100 лева на пенсионерите, чиято пенсията или сборът от пенсиите, заедно с добавките и компенсациите към тях за месец април е в размер до 526 лв. включително. В..

публикувано на 25.04.24 в 16:30

Лазаровден и Цветница ще отбележи читалище "Самообразование" в Капитановци

Лазаровден и Цветница ще отбележат от читалище "Самообразование 1927" във видинското село Капитановци. 14 момичета досега са се записали за участие в ритуала лазаруване, каза секретарят на читалището Даниела Борисова: "С децата от селото ще направим лазарки и ще обикаляме във всеки един дом. Дарени са яйчица, сладки, парички. Ще тръгнем в 9:30 часа..

публикувано на 25.04.24 в 14:48
Снимката е илюстративна

Полицията откри иманярски находки в частен дом в Монтанско

Над 100 предмета, носещи белези на културно-исторически ценности, са иззети при спецакция в Монтанско.  Специализираната полицейска операция е проведена на 24 април от служителите на сектор „Културно-исторически ценности" в ГД „Национална полиция" и ОДМВР-Монтана. В рамките на полицейските действия е предприето претърсване на частен имот. Открити и..

публикувано на 25.04.24 в 12:29