Маратон на приятелството в Плевен

Снимка: Община Плевен

За първи път тази година по време на Третия маратон на приятелството в Плевен на 22 май ще ce проведе и детски маратон. Победителите ще бъдат наградени на официалната стълбичка като истински шампиони, съобщават от пресцентъра на Общината.

Стартът на състезанието ще бъде даден пред Пеещия фонтан в началото на Градската градина. Участниците ще бъдат разделени в две възрастови групи- деца до 6 години, които ще правят една обиколка на разстоянието между фонтана и оркестрината, а  7-10 годишните ще направят две обиколки на същото разстояние.

 В 10.00 часа стартират децата до 6 години, а в 10.15 часа– децата от 7 до 10 години. Награждаването на първите 3 момчета и момичета във всяка възрастова група е от 10.30 часа. Децата ще бягат сами, без родители, а включилите се ще получат подарък.

Малките участници ще имат възможност да усетят духа на спорта, да проявят състезателен характер и да се забавляват.

Вижте още

Цветан Цветанов посети Вършец

Личните нападки и махленските дебати нямат място в политиката , заяви във Вършец пред над 140 жени от цялата страна в рамките на шестата политическа академия на "Жени ГЕРБ", заместник председателят на партията Цветан Цветанов . Като политици не трябва да допускаме разделение сред обществото, провокирано от нашето поведение, заяви..

публикувано на 21.04.18 в 17:59

Ремонтът на третокласния път след Лом ще е завършен до лятото

До средата на месец юли трябва да бъде завършен ремонтът на над 20-километров участък от третокласен път 114, започващ от Лом и минаващ през селата Сталийска махала, Дондуково, Дреновец, Ружинци и Чупрене. Проектът за третокласния път след Лом стартира през месец септември 2017 година. Тогава "Агенция Пътна инфраструктура" изготви план за..

публикувано на 21.04.18 в 17:43
Тодоровден

Дунавци ще изпрати месец април с конни надбягвания

На 28-ми април ще се проведат традиционните конни надбягвания в град Дунавци. Интересът към събитието е огромен, каза за Радио Видин кметът на Дунавци Димо Скорчев . "От 10 часа започваме на 28-ти. До този момент са записани над 40 състезателни коне. Ще участват също така коне, които ще се теглят и такива, които са насочени към конкурса за..

публикувано на 21.04.18 в 16:52

Учредиха сдружение на рибарите в Монтана

Учредиха сдружение на рибарите в Монтана след провела се среща между организаторите от новосформираното сдружение "Рибар" и рибари от Монтана, Враца, Берковица, София и други региони.  Целта му е да обедини всички рибари от региона и да се грижи за язовир Огоста - това каза за Радио Видин Валери Спасов , председател на сдружение "Рибар". "Главната..

публикувано на 21.04.18 в 15:06

Деца почистват около блока си във Видин

Деца от видинския квартал "Вида" почистват в квартала си по повод Световния ден на Земята , който се отбелязва утре, 22-ри април, видя Радио Видин . Учениците казаха, че темата за деня на Земята, която изучават в училище, е изключително интересна и че всеки трябва да почиства около блока си: "Почистваме природата, ние всички се събрахме. Някои от нас..

публикувано на 21.04.18 в 14:30

Областната комисия по безопасност на движението във Видин с още заседания

План за заседанията на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата за 2018 година беше приет на първaтa за годината конференция на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата във Видин. Предстоят още две заседания през тази година, каза Албена Георгиева , областен управител на Видин. "Второто заседание ще бъде през..

публикувано на 21.04.18 в 14:17