Маратон на приятелството в Плевен

Снимка: Община Плевен

За първи път тази година по време на Третия маратон на приятелството в Плевен на 22 май ще ce проведе и детски маратон. Победителите ще бъдат наградени на официалната стълбичка като истински шампиони, съобщават от пресцентъра на Общината.

Стартът на състезанието ще бъде даден пред Пеещия фонтан в началото на Градската градина. Участниците ще бъдат разделени в две възрастови групи- деца до 6 години, които ще правят една обиколка на разстоянието между фонтана и оркестрината, а  7-10 годишните ще направят две обиколки на същото разстояние.

 В 10.00 часа стартират децата до 6 години, а в 10.15 часа– децата от 7 до 10 години. Награждаването на първите 3 момчета и момичета във всяка възрастова група е от 10.30 часа. Децата ще бягат сами, без родители, а включилите се ще получат подарък.

Малките участници ще имат възможност да усетят духа на спорта, да проявят състезателен характер и да се забавляват.

Вижте още

Снимката на 22 февруари 2019 година

Радио Видин е втората най-слушана сред програмите на Българското национално радио през месец януари . Аудиторният дял на медията е близо три пъти по-висок от отчетеното в първия месец на миналата година. Въпреки регионалния си профил и силно лимитирано географско разпространение, резултатът на Радио Видин го нарежда на девета позиция сред всички радиа..

публикувано на 22.02.19 в 17:32

9 са офертите за строителството на 19 км от пътя Мездра - Ботевград

Предложенията на участниците в обществената поръчка бяха отворени в Агенция "Пътна инфраструктура". Общата дължина на пътя е 33 километра . Офертите за останалите над 13 километра бяха отворени в началото на февруари . Строежът на пътя Мездра-Ботевград от направлението Видин-Ботевград е разделено на два участъка заради сложността на терена,..

публикувано на 22.02.19 в 17:00

Областен форум за ориентиране и консултиране на ученици със СОП се проведе във Враца

Дискусията на тема „И АЗ МОГА СЪЩО“, се организира от Регионалното управление на образованието в града и Центъра за подкрепа за личностно развитие - „Център за работа с деца“, и бе открита от началника на образователната институция Галина Евденова . Участниците във Форума бяха поздравени с изпълнение на народна песен от седмокласничката Милена..

публикувано на 22.02.19 в 16:37

Активна доброволческа дейност отчете БЧК-Враца

На отчетното събрание бе отбелязано засилване работата на младежките структури на организацията в малките населени места, каза за Радио Видин Гергана Михалчева -директор на секретариата на Областния съвет на БЧК: "С радост отчетохме, че имаме осем клуба на Български младежки червен кръст в Област Враца, шест от тях са изключително активни. Интересното..

публикувано на 22.02.19 в 16:00

Ученици от Северозапада мерят сили по математика във Видин

Математически турнир ще се проведе утре, 23 февруари, във Видин . Участниците в него са ученици от математическите гимназии във Видин, Монтана и Враца. Турнирът се възстановява след близо 20 години прекъсване. Това съобщи заместник-директорът на ППМГ "Екзарх Антим I" във Видин  Женя Спасова : "Авторите на задачите са от Факултета по математика и..

публикувано на 22.02.19 в 16:00

Радио Видин на девето място сред всички радиа през януари

Радио Видин е втората най-слушана сред програмите на Българското национално радио през месец януари. Аудиторният дял на Радио Видин е близо три пъти по-висок от отчетеното в първия месец на миналата година. Въпреки регионалния си профил и силно лимитирано географско разпространение, резултатът на Радио Видин го нарежда на девета позиция сред всички..

публикувано на 22.02.19 в 15:28

Вадят кърмаци от река Дунав

17 кърмака , с обща дължина от над 1 километър , установиха при акция между Горни Цибър и Козлодуй . От години риболовните уреди за есетрови риби са забранени. Акцията е била съвместна на отделите по рибарство от Монтана, Враца, София и гранична полиция . “Всеки един от кърмаците е с по над 50 куки”, съобщи Валери Спасов, от отдела в Монтана...

публикувано на 22.02.19 в 12:41