Маратон на приятелството в Плевен

Снимка: Община Плевен

За първи път тази година по време на Третия маратон на приятелството в Плевен на 22 май ще ce проведе и детски маратон. Победителите ще бъдат наградени на официалната стълбичка като истински шампиони, съобщават от пресцентъра на Общината.

Стартът на състезанието ще бъде даден пред Пеещия фонтан в началото на Градската градина. Участниците ще бъдат разделени в две възрастови групи- деца до 6 години, които ще правят една обиколка на разстоянието между фонтана и оркестрината, а  7-10 годишните ще направят две обиколки на същото разстояние.

 В 10.00 часа стартират децата до 6 години, а в 10.15 часа– децата от 7 до 10 години. Награждаването на първите 3 момчета и момичета във всяка възрастова група е от 10.30 часа. Децата ще бягат сами, без родители, а включилите се ще получат подарък.

Малките участници ще имат възможност да усетят духа на спорта, да проявят състезателен характер и да се забавляват.

Вижте още

Снимката на 20 септември 2017 година

Във Видин днес, 20 септември, се простихме с митрополит Дометиан , който беше начело на епархията в продължение на 30 години. Той почина след продължително боледуване, на 84-годишна възраст. Във връзка с отдаването на последна почит на Видински митрополит Дометиан и почетен гражданин на Видин, кметът на Община Видин Огнян Ценков издаде..

публикувано на 20.09.17 в 18:00

Полицията затяга контрола в Деня без жертви на пътя

Специализирана акция на пътя подготвя видинската полиция. Поводът- Европейският ден без загинали на пътя, който се отбелязва утре, 21 септември. Проверки ще се извършват там, където са настъпили катастрофи с жертви през тази година, обясни началникът на "Пътна полиция"- Видин  старши инспектор Владимир Герасимов : "Жертвите от началото на годината..

публикувано на 20.09.17 в 16:41

Изпратихме Дядо Дометиан

Във Видин днес се простихме с митрополит Дометиан, който беше начело на епархията в продължение на 30 години. Той почина след продължително боледуване, на 84-годишна възраст. Опелото оглави българският патриарх Неофит. "С дълбока скръб приехме вестта за кончината на нашия брат митрополит Дометиан" , каза в словото си по време на опелото..

публикувано на 20.09.17 в 15:07

Ловци се събират в Мездра

Спазвайки установената традиция Сдружение "Ловно - рибарско дружество Мездра-Роман" организира 12-и поред Регионален ловен събор . Той ще се проведе в събота, 23 септември, от 9.00  до 17.30 часа, в местността "Емирски мост", където се намира стрелбището на Сдружението. Програмата предвижда състезателна стрелба в дисциплината "Скийт", освещаване..

публикувано на 20.09.17 в 15:00

Четирима са задържани при акция срещу наркоразпространението във Видинско

Вчера, на територията на ОД МВР- Видин , бе проведена специализирана полицейска операция, насочена срещу наркоразпространението в региона, съобщават от полицията. Действията на криминалистите стартирали в град Грамада. Там, в имот обитаван от 27-годишен мъж, криминално проявен и осъждан, полицейските служители открили 206 конопени стръка...

публикувано на 20.09.17 в 13:20

Митничари спряха контрабанда на цигари на ферибота в Оряхово

Опит за контрабанден износ на цигари предотвратиха митнически служители в района на ГКПП „Ферибот Оряхово" . На 18.09.2017 г. около 21.30 часа на трасе „Изход" пристига товарен автомобил с българска регистрация, превозващ по документи санитарен фаянс от България за Белгия. Митническите служители селектират превозното средство за щателна..

публикувано на 20.09.17 в 11:47