Зачестяват опитите за телефонни измами във Видин

Видинчанка даде пари и златни накити на телефонни измамници

Криминалисти: Не се доверявайте на хора, представящи се за полицейски служители

66-годишна видинчанка е станала жертва на телефонна измама вчера, съобщават от Областната дирекция на МВР. След като била убедена в телефонен разговор, че участва в полицейска операция по залавяне на престъпна група, занимаваща се с измами във Видин, жената предала на непознат сумата от 3 800 лева, три златни пръстена и обеци. Работата на разследващите по случая продължава, в районното управление е образувано досъдебно производство.


През последните дни отново зачестяват опитите за телефонни измами в града, алармират криминалисти и напомнят на жителите на региона да не се доверяват на телефонни обаждания с искане за пари: 


"Не се доверявайте на хора, представящи се за полицейски служители или други длъжностни лица от МВР, особено по телефона. Няма практика или законно основание полицейски служители да поискат пари по телефона, да поискат някой да ги хвърли през терасата или предаде във входа на блока. Не правете плащания под какъвто и да било предлог, не давайте парични суми и ценности на непознати."


Вижте още

Театърът в Монтана е с премиерно заглавие

„Мистерията Дон Жуан“ е най-новото заглавие в репертоара на Драматичен театър - Монтана . В основата на представлението стои пиесата от Анатолий Крим „Завещанието на целомъдрения женкар“.  Монтанският театър беше първият в страната, който представи на българската публика драматурга Анатолий Крим и неговата пиеса. Десет години по-късно, Монтана..

публикувано на 21.03.18 в 11:58

43-ма са засечени без колани за седмица във Видин

До 18 март в ход беше специализирана полицейска операция у нас, организирана от TISPOL (Европейската мрежа на службите на пътна полиция). Целта е контрол за използването на обезопасителни средства от водачите и пътниците в моторните превозни средства . Операцията се проведе едновременно на територията на всички страни, членки на организацията...

публикувано на 21.03.18 в 11:11

Откриха 120 бутилки алкохол без документи на Дунав мост 2

Служители на Митница- Лом и Граничния полицейски участък във Видин откриха 120 бутилки с водка и уиски  при проверка  в камион с литовска регистрация на Дунав мост 2 . Шофьорът не е представил изискващите се по Закона за акцизите и данъчните складове документи за превоз на акцизни стоки. Съставен е акт за административно нарушение. 

публикувано на 21.03.18 в 11:01

Тестват сирените в област Видин

Годишната техническа проверка на сиренно-оповестителната система в област Видин   ще се проведе о т 26 март до 23 май . Това съобщават от Областната дирекция на МВР.  Проверката включва краткотрайно задействане на сирените в  населените места на областта . 

публикувано на 21.03.18 в 10:36

Иззеха 117 литра нелегален алкохол в Берковско

Полицаи и митничари проведоха специализирана операция по противодействие на контрабандата, съхранението и разпространението на стоки без български акцизен бандерол в Берковско . Униформените иззеха 117 литра алкохол без документи при проверка на частен дом. Нередовната акцизна стока е била пригодена за продажба на дребно, съобщават от полицията...

публикувано на 21.03.18 в 10:01

Влак прегази мъж в Боровци

Мъж на 43 години от с. Боровци почина след като беше прегазен от влак. Сигналът за инцидента, който е станал на ж.п. линията в землището на монтанското село, е подаден вчера около 13:50 часа. Огледът е установил, че при приближаването на влака, на междурелсието се е намирало тяло на човек, който е бил в легнало положение. При последвалата маневра за..

публикувано на 21.03.18 в 09:50