Зачестяват опитите за телефонни измами във Видин

Видинчанка даде пари и златни накити на телефонни измамници

Криминалисти: Не се доверявайте на хора, представящи се за полицейски служители

66-годишна видинчанка е станала жертва на телефонна измама вчера, съобщават от Областната дирекция на МВР. След като била убедена в телефонен разговор, че участва в полицейска операция по залавяне на престъпна група, занимаваща се с измами във Видин, жената предала на непознат сумата от 3 800 лева, три златни пръстена и обеци. Работата на разследващите по случая продължава, в районното управление е образувано досъдебно производство.


През последните дни отново зачестяват опитите за телефонни измами в града, алармират криминалисти и напомнят на жителите на региона да не се доверяват на телефонни обаждания с искане за пари: 


"Не се доверявайте на хора, представящи се за полицейски служители или други длъжностни лица от МВР, особено по телефона. Няма практика или законно основание полицейски служители да поискат пари по телефона, да поискат някой да ги хвърли през терасата или предаде във входа на блока. Не правете плащания под какъвто и да било предлог, не давайте парични суми и ценности на непознати."


print Отпечатай
Вижте още

Нуждаещи се във Видин получиха помощ

Хранителни продукти в централния пункт на Българския червен кръст във Видин раздаваха днес. Помощта е по програмата за подпомагане на най- нуждаещите се хора.  "От 3-4 години получавам, хубава е... И да не сме доволни, няма на кой да се оплачем. Добре е къде дават... Миналия път беше много прясно и много хубаво- вафлички и други работи, пресничко,..

публикувано на 21.02.17 в 13:45

Жители на врачански села алармираха за опасен мост по Е-79

Мост по международния път Е79, по който на ден минават по хиляди превозни средства, се разпада, алармираха местните хора. Пътното съоръжение се намира край разклона за криводолското село Краводер . Според жителите там, които са подали и сигнал до тел.112, ако държавата не обърне внимание, съвсем скоро мостът ще се срути и ще предизвика..

публикувано на 21.02.17 в 12:00

Иван Аспарухов води 2 листи в Северозапада

Иван Аспарухов е водач на листата от кандидати за депутати на коалицията между АБВ и Движение 21 във Врачанско . Дългогодишният кмет на Мездра и ексзаместник-министър на регионалното развитие обаче е и първи в списъка с кандидати във Видинско , стана ясно днес, когато Аспарухов внесе документите за листата във Враца. „Регистрирахме..

публикувано на 21.02.17 в 10:53

Полицията разследва смъртен случай във Видин

65-годишен жител на видинския квартал "Нов път" е починал в Центъра за спешна медицинска помощ вчера вечерта, където е докаран три часа по-рано. Сигналът е подаден в полицията от дежурен лекар. Досъдебно производство е образувано в Районното управление във Видин . 

публикувано на 21.02.17 в 09:56

Бивш депутат стана зам.-областен на Враца

Бившият врачански депутат от БСП Димитър Гъндев е новият заместник-областен управител на Враца. Заповедта за назначението му е издадена в края на миналата седмица от служебния кабинет.  Губернаторът Момчил Младенов, който беше помолен за коментар, запази спокойствие и обеща да каже каква е ситуацията във вторник, за когато е насрочил брифинг. В петък..

публикувано на 21.02.17 в 08:23
Новото лед осветление в тунел „Ечемишка”

Инспекция на тунелите ще затруднява движението по "Хемус"

През тази седмица ще бъде извършено обследване на тунелите на автомагистралите "Люлин" и "Хемус", съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". То ще бъде направено от специализирано звено за инспекция, в което участват експерти от министерствата на транспорта и на вътрешните работи, от пътната агенция, както и от Университета по архитектура, строителство..

публикувано на 21.02.17 в 08:19