Зачестяват опитите за телефонни измами във Видин

Видинчанка даде пари и златни накити на телефонни измамници

Криминалисти: Не се доверявайте на хора, представящи се за полицейски служители

66-годишна видинчанка е станала жертва на телефонна измама вчера, съобщават от Областната дирекция на МВР. След като била убедена в телефонен разговор, че участва в полицейска операция по залавяне на престъпна група, занимаваща се с измами във Видин, жената предала на непознат сумата от 3 800 лева, три златни пръстена и обеци. Работата на разследващите по случая продължава, в районното управление е образувано досъдебно производство.


През последните дни отново зачестяват опитите за телефонни измами в града, алармират криминалисти и напомнят на жителите на региона да не се доверяват на телефонни обаждания с искане за пари: 


"Не се доверявайте на хора, представящи се за полицейски служители или други длъжностни лица от МВР, особено по телефона. Няма практика или законно основание полицейски служители да поискат пари по телефона, да поискат някой да ги хвърли през терасата или предаде във входа на блока. Не правете плащания под какъвто и да било предлог, не давайте парични суми и ценности на непознати."


print Отпечатай
Вижте още

Снимката на 23 януари 2017 година

Опашката от тежкотоварни автомобили към граничен пункт „Дунав мост 2“ на изход от страната вече е повече от 15 км . Шофьорите, които последни са се наредили не се надяват, че ще минат за по-кратко време от 10 часа. Възстановено е движението в тунел "Ечемишка" на Автомагистрала "Хемус". Движението бе временно ограничено в посока София, поради..

публикувано на 23.01.17 в 17:50
Кметът на Монтана Златко Живков представи проектобюджета за 2017 г. преди утрешното публично обсъждане на финансовата рамка.

Близо 35 милиона е проектобюджетът на Монтана

„Започваме 2017 година като планираме бюджет на община Монтана , с най-високите приходи и разходи досега” , заяви кметът Златко Живков . Днес той представи финансовата рамка на общината пред общински съветници и журналисти. Близо 35 милиона лева е рамката на проектобюджета, което с 2,5 милиона повече отколкото миналата година...

публикувано на 23.01.17 в 17:03

15 километра е опашката от тирове за Дунав мост 2

Опашката от тежкотоварни автомобили към граничен пункт „Дунав мост 2“ на изход от страната вече е повече от 15 км. Шофьорите, които последни са се наредили не се надяват, че ще минат за по-кратко време от 10 часа. Температурата навън е минусова, а освен чакането, към проблемите се прибавя и разходът на гориво.  "Около 300-400 грама на час, печката..

публикувано на 23.01.17 в 16:00

Общинският съвет ще решава за сливане на две училища във Видин

Предложение от кмета на Видин Огнян Ценков за сливане на училищата "Христо Ботев" и "Отец Паисий" в града, като приемно учебно заведение да стане "Отец Паисий", ще бъде разгледано на заседание на Общинския съвет. Това решиха 11-те постоянни комисии към местния парламент, които проведоха заседания днес. Заместник кметът Венци Пасков представи..

публикувано на 23.01.17 в 15:30
Св. Синод

Ясни са кандидатите за Врачански митрополит

Светият Синод определи имената на епископите, които ще участват в избора за нов Врачански митрополит . Това са: Месемврийски епископ Яков, Велички епископ Сионий, Драговитийски епископ Даниил, Главиницки епископ Йоан, Браницки епископ Григорий, Белоградчишки епископ Поликарп, Агатополски епископ Йеротей, Мелнишки епископ Герасим. Предстои наместникът на..

публикувано на 23.01.17 в 14:58

Запалиха колата на футболен мениджър от Враца

Служебната кола на футболния мениджър Данаил Петков е изгоряла тази сутрин. Информация за огнената вендета беше подадена с извънредно съобщение към официалния полицейски бюлетин. В краткото описание на престъплението пише, че 5 минути преди 2 часа сутринта на тел.112 е подаден сигнал за горящ лек автомобил на ул. „Арда“ във Враца . Изпратената..

публикувано на 23.01.17 в 14:25