Зачестяват опитите за телефонни измами във Видин

Видинчанка даде пари и златни накити на телефонни измамници

Криминалисти: Не се доверявайте на хора, представящи се за полицейски служители

66-годишна видинчанка е станала жертва на телефонна измама вчера, съобщават от Областната дирекция на МВР. След като била убедена в телефонен разговор, че участва в полицейска операция по залавяне на престъпна група, занимаваща се с измами във Видин, жената предала на непознат сумата от 3 800 лева, три златни пръстена и обеци. Работата на разследващите по случая продължава, в районното управление е образувано досъдебно производство.


През последните дни отново зачестяват опитите за телефонни измами в града, алармират криминалисти и напомнят на жителите на региона да не се доверяват на телефонни обаждания с искане за пари: 


"Не се доверявайте на хора, представящи се за полицейски служители или други длъжностни лица от МВР, особено по телефона. Няма практика или законно основание полицейски служители да поискат пари по телефона, да поискат някой да ги хвърли през терасата или предаде във входа на блока. Не правете плащания под какъвто и да било предлог, не давайте парични суми и ценности на непознати."


print Отпечатай
Вижте още

Път и параклис поискаха жители на селата Върбица и Вировско от кмета на Враца

Жители на врачанските села Върбица и Вировско се срещнаха с кмета на Община Враца Калин Каменов , в рамките на изнесени приемни в населените места. На срещите присъстваха още директорите на дирекции в Общината Десислава Нешева и Нина Калеева, представители на дирекция "Бюро по труда" и "Социално подпомагане", както и началник район "ВиК..

публикувано на 28.04.17 в 16:33

В Мездра отбелязаха Европейския ден на солидарността между поколенията

Денят на солидарността между поколенията бе отбелязан в Мездра. Представители на БЧК, БМЧК и Дома за стари хора  засадиха заедно в градинката при бюст-паметника на Васил Левски декоративни храсти - евонимус. Наталия Христова, директор на Общинския център за социални услуги и дейности и председател на Общинската организация на БЧК, благодари на..

публикувано на 28.04.17 в 16:25

Българска кукла в носия донесе успех на видински ученици

Видински ученици постигнаха успех в състезанието "Най-добра учебна компания", организирано от "Джуниър Ачийвмънт- България", което се проведе във Враца. 23 учебни компании от 10 различни училища в Северна и Западна България се включиха в надпреварата, каза за Радио Видин една от участничките в класиралите се компании- Вероника Младенова от 11..

публикувано на 28.04.17 в 15:39

Отчетно събрание на Ловно-рибарския съюз в Белоградчик

Ловно-рибарски съюз "Сокол" – Белоградчик ще проведе своето отчетно събрание, от 17 часа на 28 април. Председателят на съюза Велизар Велизаров ще представи отчет на изминалия ловен сезон и дейността на сдружението. През изминалата година са изразходвани 10 хил. лв. за закупуване на фураж и обработване на дивечови ниви. На събранието ще..

публикувано на 28.04.17 в 15:27
Ивайло Стоянов се класира за трета олимпиада.

Ученик рекордьор от Видин отива на трета олимпиада

Ивайло Стоянов от Профилирана природо-математическа гимназия "Екзарх Антим I" -Видин се класира за националния кръг на олимпиадата по Математическа лингвистика. Постижението е уникално, защото за 11-класника това е трета олимпиада за тази учебна година, след класирането му по география и икономика и биология и здравно образование. Ученикът е..

публикувано на 28.04.17 в 14:58

Три нови приемни семейства във Врачанско

Шест приемни семейства във Врачанско са били извадени от списъците на Регионална дирекция "Социално подпомагане" , съобщиха от институцията. По всяка вероятност те повече няма да отглеждат деца срещу заплащане. Три от семействата сами са подали заявление, че не желаят да предоставят повече услугата. Една фамилия пък е отпаднала от..

публикувано на 28.04.17 в 14:31