Учредиха Местна инициативна група в Лом

Снимка: Радио ВИДИН

В Лом учредиха Местна инициативна група. 28 са юридическите и физическите лица, които са сред учредителите на сдружението с нестопанска цел. Те избират Управителен съвет. Изготвя се стратегия за местно развитие с избор на проекти и оперативни програми, по които ще се търси финансиране.

"Формиране на публично-частно партньорство, т.нар. Местна инициативна група(МИГ). Това учредително събрание се провежда след едно широко популяризиране на подхода Водено от общностите местно развитие. Проведохме много информационни събития, събрахме анкетни карти, подадени са 109. Изработена е стратегия за местно развитие- сбор от проекти, които биха могли да се осъществят на територията на Община Лом и осигурен финансов ресурс, ако стратегията бъде приета, ще я подаваме до края на месец май"- каза за радио Видин Верочка Ценова от сдружението.

Още подробности за дейността на МИГ-Лом може да чуете в звуковия файл.


Вижте още
Методична помощ за новопостъпили учители в ДГ

Снимката на 13 декември 2018 година

Благотворителен коледен базар беше открит във Видин . Дванайсет приложници предлагат свои произведения на коледна тематика във фоайето на Симфониетата . Средствата, събрани от базара, ще бъдат предоставени за закупуване на материали за арт клуб "Българска шевица" към Регионална библиотека "Михалаки Георгиев" . Базарът ще работи от 10:30 до..

публикувано на 13.12.18 в 18:00

С коледен базар ученици от Вършец събират средства за онкоболна жена

Коледен базар организираха деца от средно училище "Иван Вазов" във Вършец. В изработването на коледни играчки и украса се включва цялото училище, а с продажбата се надяват да съберат средства за лечението на Албена Борисова-Петкова- онкоболна жена, каза единайсетокласникът Доброслав Иванов: "Искаме да помогнем на една жена от село, близо до Монтана,..

публикувано на 13.12.18 в 14:02

„Коледа за всяко дете“ в Лом

Светлините на коледната елха в Лом ще бъдат запалени на 14 декември, петък, в 18,20 часа, на централния площад в града. Същия ден Дядо Коледа ще пристигне на ломската жп гара в 12:38 часа по разписание, за да зарадва с подаръци малчуганите. Над 100 деца в неравностойно положение от социалните домове ще посрещнат белобрадия дядо, който според..

публикувано на 13.12.18 в 13:42

8 опита за телефонни измами във Враца

Осем сигнала за опити за телефонни измами са подадени на телефон 112 от жители на Враца през вчерашния ден. Служителите на реда са консултирали хората и не са допуснали даването на пари на непознати.  В последните дни са зачестили случаите на опитите за телефонни измами от хора, които се представят за полицаи и под предлог за оказване на помощ на..

публикувано на 13.12.18 в 11:32

Благотворителен базар помага на арт клуб във Видин

Благотворителен коледен базар беше открит във Видин . Дванайсет приложници предлагат свои произведения на коледна тематика в ъв фоайето на Симфониетата.  Средствата, събрани от базара, ще бъдат предоставени за закупуване на материали за арт клуб "Българска шевица" към Регионална библиотека "Михалаки Георгиев",  обясни една от участничките  Лилия..

публикувано на 13.12.18 в 11:21

Туристическото дружество във Видин отчете успешна година

Финансовата година на Туристическо дружество "Бонония"- Видин приключва на чисто, съобщи на провелото се отчетно събрание председателят д-р Борислав Милчев. При финансова проверка през месец август са били установени задължения на стойност над 45 хиляди лева като данъчни задължения, такси смет, лихви, просрочия, които в момента са изплатени...

публикувано на 13.12.18 в 10:05