Бивше кметство в село Бело поле ще е детска градина

Снимка: Радио Видин

Близо 750 хиляди лева са заложени в бюджета на община Ружинци за ремонти на пътища и сгради през настоящата година. Към тях ще бъдат добавени още 19 хиляди лева, останали неизразходвани от миналата година. Сред дейностите, които ще бъдат извършени, е ремонт на сградата на бившето кметство в село Бело поле, където ще бъде преместена детската градина, каза кметът на общината Александър Александров:

"Сградата на детската градина в село Бело поле се намира в съблекалнята на бившия стадион, която е преустроена. Теренът е започнал да поддава. През годините на няколко пъти е укрепван. Там ще трябват около 10 хиляди лева за ремонт, а решението ще е временно. Там има една огромна всекидневна стая, а всичко останало е миниатюрно. Затова решихме тази сграда, която е бивше кметство, да я възстановим. Ще изградим до нея още няколко помещения, така че вече ще имаме голяма всекидневна, голяма столова, ще имаме и помещения за спане. Ще бъде санирана."

След ремонта на сградата, отоплението на детската градина в Бело поле вече ще е на пелети, които са по-икономични,  каза кметът на общината.


Вижте още

Снимката на 17 октомври 2017 година

Изложба с ритуални хлябове беше подредена пред Центъра за обучение, изкуство и култура към Регионалната библиотека "Михалаки Георгиев" във Видин. Експозицията е част от програмата за духовния празник на Видин- Димитровден, който се отбелязва на 26 октомври. В традиционната народна култура хлябът е най-универсалното обредно магическо средство, върху..

обновено на 17.10.17 в 17:58

Кметът на Монтана получи награда от сдружението на общините

Кметът на Монтана Златко Живков получи приза за “Най-дългогодишен кмет на голяма община”, в категорията “Общинско доверие”. Това стана на официалната вечеря на 12-та годишна среща на местните власти в Албена, която се организира от Националното сдружение на общините в България. Златко Живков е пети мандат, кмет на Монтана. След него в..

публикувано на 17.10.17 в 17:40

Веселка Асенова е новият началник на РУО Видин

Веселка Асенова е новият началник на Регионалното управление на образованието (РУО) във Видин. Тя спечели конкурса за мястото, обявен от Министерството на образованието и науката преди около месец. Само двама кандидати подадоха документи за овакантения пост.  Веселка Асенова e учител по физика и астрономия 27 години, завършила е средното си..

обновено на 17.10.17 в 17:07

Враца отбелязва Международната нощ на прилепите

Инициативата се провежда за поредна година от Дирекцията на Природен парк „Врачански Балкан” , съвместно с Еко клуб „Детелини“ към училище „Христо Ботев“ . Тази година темата ще бъде "Градът - дом на хората и прилепите" . От 18 часа днес, в Природозащитния център "Натура" участниците ще могат да се включат в различни прилепни игри и занимания ,..

публикувано на 17.10.17 в 16:00

Монтана кани малки художници да рисуват духови оркестри

Община Монтана обявява  международния конкурс за детска рисунка „Тъпан бие, хоро се вие”, съобщават от местната управа.  В него могат да участват ученици от начален и прогимназиален етап. Участниците ще се съревновават в  две възрастови групи  – между 7 и 11 години и 12 и 15 години. Децата трябва да творят по тема “Музиката и танците на моя..

публикувано на 17.10.17 в 14:11

Камион удари каруца в Монтанско, пострада жена

Жена пострада вчера вечерта  при пътен инцидент между камион и каруца в Монтанско. Катастрофата е станала на пътя между  с. Златия към гр. Вълчедръм . Пострадалата, която се е возела в каруцата, е настанена в болница без опасност за живота, с фрактура на таза. Товарният автомобил, който се е движил с несъобразена скорост, удря отзад каруцата, която е..

публикувано на 17.10.17 в 10:51