Бивше кметство в село Бело поле ще е детска градина

Снимка: Радио Видин

Близо 750 хиляди лева са заложени в бюджета на община Ружинци за ремонти на пътища и сгради през настоящата година. Към тях ще бъдат добавени още 19 хиляди лева, останали неизразходвани от миналата година. Сред дейностите, които ще бъдат извършени, е ремонт на сградата на бившето кметство в село Бело поле, където ще бъде преместена детската градина, каза кметът на общината Александър Александров:

"Сградата на детската градина в село Бело поле се намира в съблекалнята на бившия стадион, която е преустроена. Теренът е започнал да поддава. През годините на няколко пъти е укрепван. Там ще трябват около 10 хиляди лева за ремонт, а решението ще е временно. Там има една огромна всекидневна стая, а всичко останало е миниатюрно. Затова решихме тази сграда, която е бивше кметство, да я възстановим. Ще изградим до нея още няколко помещения, така че вече ще имаме голяма всекидневна, голяма столова, ще имаме и помещения за спане. Ще бъде санирана."

След ремонта на сградата, отоплението на детската градина в Бело поле вече ще е на пелети, които са по-икономични,  каза кметът на общината.


Вижте още

50 машини чистят снега по републиканските пътища в Монтанско

50 машини чистят снега по републиканската пътна мрежа на област Монтана. Проходът "Петрохан" е проходим при зимни условия. 12 сантиметра е снежната покривка в Монтана. В града сняг вали от 10 часа сутринта, почистват се основните улици. Преди обед леки и товарни автомобили бяха закъсали на изхода на Монтана в посока Видин, в района на село..

публикувано на 22.03.18 в 15:55

Започна почистването от сняг във Видин

Звеното по чистотата във Видин е започнало почистването на града от сняг. Това съобщи управителят  Красимир Попов: "Преди един час започнахме. Осолихме първо важните места- кръговите движения, кръстовищата и двата надлеза. Сега продължаваме да чистим главните улици, след това се разделяме и влизаме в малките квартални улички. Най-критичните участъци..

публикувано на 22.03.18 в 15:36

Преизбраха председателя на читалището в Мездра за нов мандат

Народно читалище "Просвета 1925 Мездра" проведе своето отчетно-изборно събрание, на което присъстваха неговите членове и гостите - Генади Събков - кмет на община Мездра и Яна Нинова - председател на Общинския съвет. В своя доклад председателят на културното средище Валентин Вълчев отчете свършената дейност от Настоятелството за отчетния..

публикувано на 22.03.18 в 15:21

Близо 302 милиона лева ще струва пътят Мездра-Ботевград

Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) стартира тръжна процедура за изграждането на 33 км от път I-1 между Мездра и Ботевград .  Индикативната стойност на поръчките е близо 302 млн. лв. без ДДС.  Проектът ще се изпълнява със средства от републиканския бюджет, съобщават от АПИ. Строителството на пътя Видин - Ботевград ще започне от една от..

публикувано на 22.03.18 в 14:54

Има готовност за почистването на снега във Видин

Видинското звено по чистотата е в режим на готовност за почистване на града, каза управителят Красимир Попов . "Подготвени сме и сме в момент на очакване. Очаква се към 17 часа да се влоши температурата. Тогава е вероятно да настане ситуацията и ние ще започнем почистване. Разполагаме с четири снегорина и две фадроми . " Оранжев код за валежи от..

публикувано на 22.03.18 в 14:36

Организацията на хората с увреждания в Белоградчик се отчете

Управителният съвет на Общинската организация на хората с увреждания в Белоградчик отчете дейността си. В доклада, който представи председателят Жоро Якимов бяха изтъкнати положителните страни от работата на структурата, но не бяха спестени и критиките за неизпълнените мероприятия. 213 са членовете, като 3- ма от тях са деца. През отчетния..

публикувано на 22.03.18 в 14:03