Бивше кметство в село Бело поле ще е детска градина

Снимка: Радио Видин

Близо 750 хиляди лева са заложени в бюджета на община Ружинци за ремонти на пътища и сгради през настоящата година. Към тях ще бъдат добавени още 19 хиляди лева, останали неизразходвани от миналата година. Сред дейностите, които ще бъдат извършени, е ремонт на сградата на бившето кметство в село Бело поле, където ще бъде преместена детската градина, каза кметът на общината Александър Александров:

"Сградата на детската градина в село Бело поле се намира в съблекалнята на бившия стадион, която е преустроена. Теренът е започнал да поддава. През годините на няколко пъти е укрепван. Там ще трябват около 10 хиляди лева за ремонт, а решението ще е временно. Там има една огромна всекидневна стая, а всичко останало е миниатюрно. Затова решихме тази сграда, която е бивше кметство, да я възстановим. Ще изградим до нея още няколко помещения, така че вече ще имаме голяма всекидневна, голяма столова, ще имаме и помещения за спане. Ще бъде санирана."

След ремонта на сградата, отоплението на детската градина в Бело поле вече ще е на пелети, които са по-икономични,  каза кметът на общината.


Вижте още

Снимката на 11 декември 2017 година

Замъкът "Баба Вида" спечели онлайн гласуването в категорията Изборът на българите във второто издание на Годишните награди на Министерството на туризма. Конкурсът е в 16 категории, които представят постигнатото в областта на българския туризъм през изтеклата година. Видинската крепост е получила над 1000 гласа. Наградите ще бъдат връчени на победителите..

публикувано на 11.12.17 в 17:55

Владимир Тошев: "Състоянието на видинската болница зависи от мениджърския ѝ екип"

Проверките, които текат в областните болници не са без повод. Това заяви народният представител от ГЕРБ Владимир Тошев: "В идинската болница не е в по-добра кондиция от врачанската, поморийската или някои други болници в страната. Има резон в тази проверка. Знам, че разходите от 2-3 години насам в болницата са доста зле преструктурирани. Със сигурност..

публикувано на 11.12.17 в 16:45

Ветеринар №1 избират в Монтана

Трима ветеринарни лекари са номинирани от Агенцията по безопасност на храните в Монтана . Двама от тях работят в отдел “Здравеопазване на животните”, а един- в отдел “Контрол на храните”.  Специална комисия ще определи ветеринар №1 на Монтана за настоящата година,   съобщи д-р Людмил Антонов , началник отдел “Здравеопазване на животните” и..

публикувано на 11.12.17 в 16:30

Ученичка във Видин получи стипендия от депутат

Ива Георгиева, ученичка от 12 клас на СУ "Цар Симеон Велики" - Видин получи днес от народния представител Владимир Тошев стипендия за високи постижения. Депутатът награждава с пари ученик от Видин за седми път, а тази година носителят на отличието е определен от педагогическия колектив на училището. В актовата зала на гимназията, в присъствието на..

публикувано на 11.12.17 в 14:34

Ремонтират още 22 км от "Петрохан"

По Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. ще се рехабилитират още 22,2 км от прохода „Петрохан“ на територията на Софийска област, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Това е участъкът от второкласния път Костинброд – Бучин проход . В средата на ноември със средства от Европейския фонд за регионално развитие започна..

публикувано на 11.12.17 в 14:31

Библиотеката в Монтана търси дарители на книги

Дарителска кампания за набиране на нови книги започва отдел "Заемна за възрастни" на Регионална библиотека "Гео Милев" Монтана. Акцията ще продължи от 18 до 22 декември. "Целта на кампанията е попълване фонда на отдела, нека за Коледа да не правим подарък за себе си, а на любимата си библиотека... Ако искаш, излез и купи онази книга, която не..

публикувано на 11.12.17 в 13:25