Мазилка пада върху декорите на театъра във Видин

Снимка: Анжела Каменова

Нужни са средства за ремонт на сградата на театъра във Видин, която е първата, сторена специално за тази цел в страната. Падаща мазилка в таванските помещения застрашава декорите, които се съхраняват там. Заради мухъл и влага дамската гримьорна остава неизползваема. Изготвен е проект за ремонт на театъра, но все още се чака финансиране, каза директорът Ирина Флорова- Капелова:

"Сградата наистина е в ужасно състояние, защото от няколко години се чака одобрението за финансиране на цялостен ремонт на сградата на стойност над два милиона и нещо, но за съжаление до този момент проектът все още не е одобрен. Ако до една-две години не бъдат предприети спешни мерки, особено за ремонт на покрива, което е жизнено необходимо за тази сграда, и за ремонт на парното, просто с някакви временни ремонти и позакърпвания, няма как дълго време да издържи."

Сградата на театъра във Видин е строена по подобие на Виенската опера преди 125 години и е паметник на културата.


Вижте още

Снимката на 11 декември 2017 година

Замъкът "Баба Вида" спечели онлайн гласуването в категорията Изборът на българите във второто издание на Годишните награди на Министерството на туризма. Конкурсът е в 16 категории, които представят постигнатото в областта на българския туризъм през изтеклата година. Видинската крепост е получила над 1000 гласа. Наградите ще бъдат връчени на победителите..

публикувано на 11.12.17 в 17:55

Владимир Тошев: "Състоянието на видинската болница зависи от мениджърския ѝ екип"

Проверките, които текат в областните болници не са без повод. Това заяви народният представител от ГЕРБ Владимир Тошев: "В идинската болница не е в по-добра кондиция от врачанската, поморийската или някои други болници в страната. Има резон в тази проверка. Знам, че разходите от 2-3 години насам в болницата са доста зле преструктурирани. Със сигурност..

публикувано на 11.12.17 в 16:45

Ветеринар №1 избират в Монтана

Трима ветеринарни лекари са номинирани от Агенцията по безопасност на храните в Монтана . Двама от тях работят в отдел “Здравеопазване на животните”, а един- в отдел “Контрол на храните”.  Специална комисия ще определи ветеринар №1 на Монтана за настоящата година,   съобщи д-р Людмил Антонов , началник отдел “Здравеопазване на животните” и..

публикувано на 11.12.17 в 16:30

Ученичка във Видин получи стипендия от депутат

Ива Георгиева, ученичка от 12 клас на СУ "Цар Симеон Велики" - Видин получи днес от народния представител Владимир Тошев стипендия за високи постижения. Депутатът награждава с пари ученик от Видин за седми път, а тази година носителят на отличието е определен от педагогическия колектив на училището. В актовата зала на гимназията, в присъствието на..

публикувано на 11.12.17 в 14:34

Ремонтират още 22 км от "Петрохан"

По Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. ще се рехабилитират още 22,2 км от прохода „Петрохан“ на територията на Софийска област, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Това е участъкът от второкласния път Костинброд – Бучин проход . В средата на ноември със средства от Европейския фонд за регионално развитие започна..

публикувано на 11.12.17 в 14:31

Библиотеката в Монтана търси дарители на книги

Дарителска кампания за набиране на нови книги започва отдел "Заемна за възрастни" на Регионална библиотека "Гео Милев" Монтана. Акцията ще продължи от 18 до 22 декември. "Целта на кампанията е попълване фонда на отдела, нека за Коледа да не правим подарък за себе си, а на любимата си библиотека... Ако искаш, излез и купи онази книга, която не..

публикувано на 11.12.17 в 13:25