Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снимката на 24 март 2017 година

Областният управител на Видин и областната администрация са предприели всички необходими мерки за създаване на организация и условия за нормалното провеждане на изборите за Народно събрание на 26 март 2017 г. Организация за обезпечаване на обществения ред, сигурността и  нормалното протичане на изборите е създадена и в ОД МВР-Видин. 

69 558 души от Враца и околните села от общината имат право на глас в неделя, когато са предсрочните парламентарни избори.

Община Мездра има готовност за нормалното провеждане на изборите за 44-то Народно събрание в неделя. Общият брой на гласоподавателите е 18 590 души. 


Двама нови членове има съветът на директорите на видинската болница "Св. Петка".

Мажоритарният собственик на МБАЛ "Христо Ботев" АД - държавата чрез Министерство на здравеопазването, промени на 180 градуса мнението си и остави настоящия съвет на директорите на най-голямото лечебно заведение да оздравява врачанската болница.

Няма промяна в състава на Съвета на директорите на МБАЛ "Д-р Стамен Илиев" АД - Монтана, информират от лечебното заведение.

Обвинените братя Иван и Десислав Дамянови за причиняването на смъртта на Тодор Йорданов от Враца на 12 януари м. г., бяха оправдани от състав на Районния съд във Враца, председателстван от съдия Стела Колчева.

Организация "Шалом" дарява Синагогата на община Видин. Предстои да бъде внесено предложение в Общинския съвет за приемане на дарението. Това стана ясно след среща на кмета на Видин Огнян Ценков и главния секретар на Организацията на евреите „Шалом“ Йосиф Меламед.  

Община Враца уведомява всички жители на града и кварталите - Бистрец и Кулата, че самовключването в новоизградената канализация по проект „Интегриран проект за воден цикъл на гр. Враца" е незаконосъобразно. То създава рискове за околната среда и населението, предпоставка е и за възникване на епидемии, се казва в съобщението. Действието на жителите по присъединяването без разрешение подлежи на санкциониране. След въвеждане на обекта в експлоатация жителите на града и кварталите ще имат право да бъдат включени в новоизградената канализация, подчертават от общинската администрация във Враца.

Видеонаблюдение на детски градини и детски площадки планират да монтират от общината във Видин.

Започват ремонти на православни храмове от община Монтана. Осигурени са средства са за шест храма, съобщи кметът Златко Живков. Църквата "Света Троица” в Липен също ще бъде ремонтирана. От общинския бюджет са осигурени средства за ремонт на оградата на църквата "Свети Николай” в село Горна Вереница, която е паметник на културата. Започва и дългоочакваното възстановяване на килийното училище в Долна Вереница.

Язовир Мишковец в Берковица не е опасен за населението. Това заяви за Радио ВИДИН зам.-кметът на Община Берковица Радослав Найденов.

Възпоменателна вечер, посветена на 100 години от гибелта на командира на 15-ти Пехотен Ломски полк. Стефан Илиев се състоя в Белоградчик в четвъртък.

В Лом почетоха паметта на полк. Стефан Илиев. Командирът на 15-ти Ломски пехотен полк загива на 26 март 1917 година в  Първата световна война.

Над 7 тона боклук извозиха през последните три дни служители на звено „Инспекторат“ и „БКС - Враца“ ЕООД, след стартиралото съвместно почистване на входната артерия на града, посока „Химко“, информират от Община Враца. В почистването на местата с нерегламентирани сметища се включиха и лица лишени от свобода от Врачанския затвор. Обхванати бяха бул. „Втори юни“, пътни участъци в района, както и зелени площи, паркове и градинки, спортен комплекс „Христо Ботев“, допълват от Общината.

Измиване на улиците се извършва за първи път в Брегово. То е част от пролетното почистване на общината, обясни кметът Милчо Лалов. Измиването на улиците ще продължи и през следващите дни, като ще обхване главните улици на града. Заедно с него ще се извършват и останалите дейности по хигиенизиране на населените места. Пролетното почистване ще продължи до 12 април, когато ще се извърши традиционният Пролетен преглед на чистотата в община Брегово.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Приключи енергийната трансформация на видинското училище по изкуствата

Община Видин отчете дейностите и представи резултатите от проекта по изпълнение на енергоспестяващите мерки, които са реализирани в училище "Св. св. Кирил и Методий" през последните две години.  Инвестираните средства са над 2 милиона и 800 хиляди лева, съобщи зам.-кметът Десислава Тодорова. "Проектът бе насочен към цялостната енергийна..

публикувано на 26.04.24 в 16:53

Спокойна е епизоотичната обстановка в област Видин

Спокойна е епизоотичната обстановка в област Видин по отношение на заболяването Инфлуенца по птиците. Това стана ясно на заседание на Областната комисия за контрол на епидемиите, епизоотиите и зоонозните заболявания днес. В България са регистрирани общо 13 огнища при домашните птици и едно при дивите птици, като 800 000 от тях са умъртвени...

публикувано на 26.04.24 в 16:35

Народния обичай "лазаруване" представиха в Културен център „Жул Паскин“

Песни, танци и ритуали за Лазаровден представиха днес в културен център "Жул Паскин" деца от ДГ "Синчец " и филиал Вида.  Над 90 деца се включиха в празника и  облечени с пъстри носии успяха да пресъздадат атмосферата на пролетния празник, като пяха песни, танцуваха и рецитираха стихчета. Гост на концерта беше заместник-кмета на община..

публикувано на 26.04.24 в 14:58

Демонстрации на сухо строителство в Деня на отворените врати в ПТГ "Васил Левски" във Видин

Ден на отворените врати се провежда в Професионалната техническа гимназия "Васил Левски" във Видин. Целта е бъдещите осмокласници да се запознаят със специалностите, които се изучават в учебното заведение - "Автотранспортна техника" и "Сухо строителство", обясни дългогодишният учител Елена Бекова. "Деца минаха да видят как се прави една..

публикувано на 26.04.24 в 14:14

Жител на Монтана, живеещ в София, с положителна проба за коклюш

Жител на Монтана е дал положителна проба за коклюш.  Мъжът, който е на 28-годишна възраст, живее и работи в София. Кръвната проба е положителна за коклюш и с бързо известие е уведомена Регионалната здравна инспекция в Монтана. „ Мъжът няма контактни лица в Монтана, те са в София", уточни директорът на РЗИ д-р Елена Борисова.  Кръвната проба на..

публикувано на 26.04.24 в 13:34
РЗИ-Враца

Бум на острите респираторни заболявания във Враца

Повишение на острите респираторни заболявания отчетоха от регионалната здравна инспекция във Враца.  15 подобни случая са били констатирани за изминалите 7 дни.  При всички тях става дума за леко протичащи инфекциозни заболявания, които имат характерните симптоми на възпаление на дихателните пътища. Причиняват от различни вируси: аденовируси,..

публикувано на 26.04.24 в 12:08

Семинар по аюрведа ще се проведе във Видин

Семинар по аюрведа ще се проведе във Видин в Центъра за творческо и личностно развитие "Свободата да съм" .  Водещ на семинара е Изабел Мандаче, която е аюрведа и йога терапевт, работила в аюрведична клиника в Нова Зеландия, каза Светлана Димитрова, организатор на семинара:  "Във Видин ще се проведе аюрведа семинар. Уникален за нашия..

публикувано на 26.04.24 в 12:00