Общинският съвет в Мездра ще решава за закриване на училище

Снимка: Архив

Кметът на Мездра Генади Събков е внесъл докладна записка за вземане на решение на предстоящата сесия на Общинския съвет ОУ "Хаджи Димитър" в село Елисейна да бъде закрито. 19 деца се обучават в момента в учебното заведение. Тежката демографска криза в региона, провеждането на учебен процес в слети паралелки и очакваното намаление на броя на учениците за учебната 2017/2018 година са мотивите на кмета, изложени в докладната. Учениците от  ОУ "Хаджи Димитър" ще бъдат пренасочени в СУ "Св. Климент Охридски" в село Зверино, което е със статут на средищно. Сградният фонд на училището, което отваря врати през 1890 година, ще бъде предоставен за управление на кмета на село Елисейна. Години наред в Общинския съвет в Мездра се обсъждаше дали двете училища в Елисейна и Моравица, където броят на децата е малък и се учи в слети паралелки, трябва да съществуват или да бъдат закрити, но до конкретни решения не се стигаше.

print Отпечатай
Вижте още

В Белоградчик са против решение за проучване на строителни материали в защитени зони

Граждани и Общината в Белоградчик се обявиха против разрешение на министъра на енергетиката за извършване на проучване за добив на строителни материали в землищата на две села. Терените попадат в защитени зони, хората се опасяват и замърсяване в региона. Разрешението от началото на май е за землищата на две села, но срещу него се..

публикувано на 26.06.17 в 23:40

Снимката на 26 юни 2017 година

Ученици от всички училища в  Лом  и представители на Центрове от семеен тип се включиха в демонстрация на открито, чиято цел бе да се покаже вредата от използването на наркотични вещества на днешния Международен ден за борба с наркоманията. Във Видин денят за борба с наркоманията  беше отбелязан с разяснителна кампания в търговския център на града..

публикувано на 26.06.17 в 18:00

Започват ремонти на улици във Враца

На две улици във Враца стартират строително-ремонтни дейности по „Интегриран проект за воден цикъл на град Враца“ - фаза II, информират от Общината. Поради тази причина ще бъде временно ограничено движението на два възлови булеварда в града. За времето от 28 юни до 1 юли на ул. „Иванка Ботева“ започват належащи ремонти. В този период ще..

публикувано на 26.06.17 в 16:43

Митничари откриха близо 3 килограма марихуана на Дунав мост 2

Близо 3 кг марихуана откриха митничари в тайник на кола на граничния пункт Дунав мост 2 Видин-Калафат, съобщиха от Агенция "Митници". Колата управлявал 63-годишен български гражданин. Наркотикът е открит от служебно куче. По случая е образувано досъдебно производство, което се води под надзора на Окръжна прокуратура Видин. Трафикантът е задържан за 72..

публикувано на 26.06.17 в 16:10

7 жалби във Върховния административен съд срещу кариерата в Белоградчишко

Общината, граждани и природозащитни организации в Белоградчик възразиха срещу разрешение за извършване на проучване за добив на строителни материали в защитени зони. Разрешението от втори май от министъра на енергетиката в служебното правителство е за имоти в землищата на селата Чифлик и Праужда. Срещу него във Върховния административен съд са..

публикувано на 26.06.17 в 16:00

Ученици от Лом се включиха в битката срещу наркотиците

Ученици от всички училища в Лом и представители на Центрове от семеен тип се включиха в демонстрация на открито, чиято цел бе да се покаже вредата от използването на наркотични вещества . Сузана Георгиева - секретар на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, разказа за сериозността на проблема с..

публикувано на 26.06.17 в 14:16