Общинският съвет в Мездра ще решава за закриване на училище

Снимка: Архив

Кметът на Мездра Генади Събков е внесъл докладна записка за вземане на решение на предстоящата сесия на Общинския съвет ОУ "Хаджи Димитър" в село Елисейна да бъде закрито. 19 деца се обучават в момента в учебното заведение. Тежката демографска криза в региона, провеждането на учебен процес в слети паралелки и очакваното намаление на броя на учениците за учебната 2017/2018 година са мотивите на кмета, изложени в докладната. Учениците от  ОУ "Хаджи Димитър" ще бъдат пренасочени в СУ "Св. Климент Охридски" в село Зверино, което е със статут на средищно. Сградният фонд на училището, което отваря врати през 1890 година, ще бъде предоставен за управление на кмета на село Елисейна. Години наред в Общинския съвет в Мездра се обсъждаше дали двете училища в Елисейна и Моравица, където броят на децата е малък и се учи в слети паралелки, трябва да съществуват или да бъдат закрити, но до конкретни решения не се стигаше.

print Отпечатай
Вижте още

Снимката на 23 май 2017 година

Изявени учители и ученици от Профилирана езикова гимназия "Йордан Радичков" във Видин бяха наградени в навечерието на 24 май- Деня на славянската писменост и култура. Наградите са за високите постижения на национални олимпиади, конкурси и състезания. Ивон Владимирова получи специалната стипендия на община Монтана за 2017 година...

публикувано на 23.05.17 в 18:00

Евгени Петров се разделя с учениците си

Първа съвместна изложба с деца представя във видинското читалище "Цвят" Евгени Петров. Тя ще е и последна за видинския творец. "Ще прекратя активната си педагогическа дейност" , каза изявеният видински художник, в чиито картини преобладават портрети, натюрморти и пейзажи. В експозицията могат да се видят още живопис, графика, тематични, свободни..

публикувано на 23.05.17 в 17:05

"Пролет край Огоста" в Бойчиновци

340 самодейци участваха в съборът за народното творчество "Пролет край Огоста 2017" в Бойчиновци , който се проведе под патронажа на кмета на общината Светлин Сретениев. 24 самодейни състава и индивидуални изпълнители мериха сили на откритата сцена на площада в Бойчиновци. В продължение на шест часа  самодейците огласяха площадното пространство с песни..

публикувано на 23.05.17 в 16:57

Наградиха изявени ученици във Видин, Враца и Монтана

Изявени учители и ученици от Профилирана езикова гимназия "Йордан Радичков" във Видин бяха наградени в навечерието на 24 май- Деня на славянската писменост и култура. Наградите са за високите постижения на национални олимпиади, конкурси и състезания.Талантливите ученици бяха подготвили и програма, с емблематични за празника стихотворения- "Аз съм..

публикувано на 23.05.17 в 15:56

Наградиха даровити деца в Монтана

Ивон Владимирова получи специалната стипендия на община Монтана за 2017 година. Кметът Златко Живков връчи наградите на учениците спечелили стипендии съгласно Наредбата на общината за финансово стимулиране на даровити деца. "Всяка година на комисията става все по-трудно да определим най-заслужите деца на община Монтана ", каза председателят на..

публикувано на 23.05.17 в 15:53

"Хаджи Димитър" украси саниран блок във Враца

В навечерието на Ботеви дни, стена на блок , на ул. "Братя Миладинови" № 10 във Враца, който се обновява по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, бе изписана със стихотворението "Хаджи Димитър" на Христо Ботев. Идеята за поставянето на известното стихотворение на великия революционер върху фасадата на блока е на..

публикувано на 23.05.17 в 15:44