Общинският съвет в Мездра ще решава за закриване на училище

Снимка: Архив

Кметът на Мездра Генади Събков е внесъл докладна записка за вземане на решение на предстоящата сесия на Общинския съвет ОУ "Хаджи Димитър" в село Елисейна да бъде закрито. 19 деца се обучават в момента в учебното заведение. Тежката демографска криза в региона, провеждането на учебен процес в слети паралелки и очакваното намаление на броя на учениците за учебната 2017/2018 година са мотивите на кмета, изложени в докладната. Учениците от  ОУ "Хаджи Димитър" ще бъдат пренасочени в СУ "Св. Климент Охридски" в село Зверино, което е със статут на средищно. Сградният фонд на училището, което отваря врати през 1890 година, ще бъде предоставен за управление на кмета на село Елисейна. Години наред в Общинския съвет в Мездра се обсъждаше дали двете училища в Елисейна и Моравица, където броят на децата е малък и се учи в слети паралелки, трябва да съществуват или да бъдат закрити, но до конкретни решения не се стигаше.

Вижте още

Оранжев код за силен вятър и обилни валежи

Оранжев код за силен вятър и обилни валежи е обявен за днес за цялата страна. Ще духа умерен до силен вятър от северната четвърт и с него температурите бързо ще се понижат. Ще има валежи от дъжд, временно интензивни и придружени с гръмотевици. Възможни са и градушки. Сумарни количества между 15 - 25 л/кв.м, в Предбалкана ще са и повече, съобщават от НИМХ..

публикувано на 18.03.18 в 08:10

Пенсионери почистиха църквата в Ново село

Усмихна се мартенското слънце и пенсионерите си спретнаха трудов ден. Традиция стана ръководството на Клуба на пенсионера и хората с увреждания да кани своите членове за великденско почистване на голямата черква "Успение Богородично“ в Ново село. Клисарката Еринка даже не търси Църковното настоятелство, защото знае кой ще свърши работа...

публикувано на 17.03.18 в 14:59

Видин отбеляза 6 месеца от смъртта на митрополит Дометиан

Заупокойна света Литургия бе отслужена по повод навършването на 6 месеца от смъртта на Видинския митрополит Дометиан . Богослужението в митрополитския храм "Св. Николай Мирликийски" бе водено от новоизбрания духовен водач на Видинска епархия - митрополит Даниил . В обръщението си към духовенството и миряните той припомни приноса на митрополит..

публикувано на 17.03.18 в 14:41

Още седмица бедствено положение в Брегово

Кметът на Община Брегово Милчо Лалов издаде заповед за удължаване на срока на бедственото положение, обявено заради високото ниво на Тимок и опасността от наводнение. Бедственото положение ще остане в сила до следващата събота, 24 март, каза кметът. Той обясни, че проблем за населеното място остават високите подпочвени води: "Бедственото положение..

публикувано на 17.03.18 в 13:19

Ремонтни дейности по пътища в Северозапада

Движението по път ІІІ-114 Лом-Тополовец се осъществява в една лента, поради ремонтни дейности. Движението се регулира от сигналисти, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура" . Ремонтни дейности се извършват също по път ІІ-11 Лом-Козлодуй и по път ІІІ-162 Долна Бела Речка-Стояново . Движението по тези отсечки се осъществява в една..

публикувано на 17.03.18 в 12:31

Възложено е проектиране на пътя за Периловец

Мостовото съоръжение на пътя за Периловец , което бе отнесено от придошлите води на Рабровска река , ще бъде възстановено. Такова уверение е получила от Областно "Пътно управление" - Видин Анета Генчева, кмет на Община Бойница. "Това съоръжение, откакто съм кмет поне пет най-малко е отнасяно, имаше една година,  в която два пъти беше отнесено...

публикувано на 17.03.18 в 10:19