"Бъди"- новият мини-албум на група "СЛЕНГ"

5
"Група Сленг"
Снимка: "Сленг" Личен архивСлед дълго затишие, "СЛЕНГ" избухват с нов мини-албум. EP-то им носи заглавието "Бъди/ Be" и съдържа 4 песни, като всяка от тях има версия и на английски език. Новият вокал на група "СЛЕНГ" е Владимир Михайлов, добре познат на меломаните като фронтмен на група "САФО". Владо пише музика за популярни български изпълнители, а гласът му може да бъде разпознат в дублажите на множество анимационни филми.

Песните от EP-то "Бъди": Едноименната "Бъди/ Be", "Фалшив" / "Hungry eyes" , "Бели петна"/ "Face to face" и "Където си ти"/ "Where Souls Reunite"

Най-актуалният сингъл на групата от мини-албума без съмнение е  "Където си ти". Към песента е заснет и видеоклип.

 "Където си ти" е втората песен  на "СЛЕНГ" със сегашният вокалист - Владо Михайлов. Самият той режисира клипа към песента, а главни герои в него са семейната двойка Ирмена Чичикова и Стефан ЩеревОператор е Томислав Михайлов - Чочо, а монтажът е дело на Руслан Грудев - Роко
Интересен факт около заснемането му е, че след дълги преговори точно кой ден да изберат за снимки, най-накрая улучват ден, в който всички са свободни. Като по чудо, този ден се оказва единственият недъждовен за дълъг период от време. Клипа успяват да заснемат само за един ден, обикаляйки почти цяла София. Някак всичко им вървяло по мед и масло.. Този ден се оказва и денят, в който Дими ни напуска от този свят преди вече близо 9 години, осъзнават малко по-късно музикантите. 

Ето защо, членовете на бандата вярват, че бившият фронмен на "СЛЕНГ" -Дими е с тях и изцяло ги подкрепя в новото им начинание!  Естествено подкрепяме ги и ние! 

След отбелязването на своята 20-годишнина, за която беше организиран голям концерт в първите дни на пролетта, музикантите от "СЛЕНГ продължават с усилена работа по своя предстоящ нов албум, който се очаква да излезе през есента на тази година. Очакваме го с нетърпение!
Освен това само преди няколко дни групата спечели голямата награда "Златна пролет" на конкурса "Пролет" 2017 на БНР за нова българска поп и рок песен. Те спечелиха 48-мото издание на конкурса с песента си "Невъзможните неща", която обещава да бъде следващия хит на бандата!

Членовете на "СЛЕНГ" в сегашно време: 
Владо Михайлов - фронтмен и вокал на бандата, 
Калин Петров - клавирни и вокали, 
Младен Несторов - Патето - бас-китара и вокали
и специалния им гост за момента - Александър Лазаров - ударни

БЛИЦ ИНТЕРВЮ с Владо Михайлов и Калин Петров, както и цялото предаване, включващо новите песни от мини-албума- слушайте в звуковите файлове! 

Галерия

Вижте още

Къпачи ще обикалят в Кула за здраве и плодородие

Около 20 януари, Ивановден (по стар стил), в  Кула  се провежда уникалният по своята обредност обичай  „Къпачи на Ивановден“ . Повече от 100 години традицията не е прекъсвала в Кула и се предава от дядо на внуци и от бащи на синове. Вече има участници в групата и ритуала, които са пето или шесто поколение къпачи. Те са наследници на стари..

публикувано на 16.01.19 в 10:56

Карамановден- празник на биволовъдите или не съвсем

Карамановден е, празник на биволовъдите. Редица ритуали са изпълнявали хората в миналото, за да отдадат почит на животното, което съществува в бита на българина от дълбоки старини. Биволът като животно е вдъхновявал редица художници и писатели. И днес отбелязват празника, но с малко по-свити сърца, защото проблемите са много. Най-големият от тях-..

публикувано на 15.01.19 в 18:57

Уикипедия става на 18 години

В не толкова далечните години от миналия век, за да узнаеш нещо, което ти е необходимо, трябваше на преравяш десетки източници на информация. 15 януари 2001 г. е датата, която преобръща нещата и е важна за абсолютно всеки, дори да не си даваме ясна сметка за това. Защото на този ден започва да се развива проектът Уикипедия - свободна енциклопедия в..

публикувано на 15.01.19 в 17:30
Белоградчишки скали

Белоградчишките скали с юбилей

Има едно място, където накуп може да видите Адам и Ева, монахини, куче, ученичка, лъв, динозавър, кукувица, замък, че дори и самия хайдут Велко. За някои от тях ще ви трябва повече въображение, но пък докато се вглеждате във формите може да имате късмет и да чуете как "кука" кукувицата като задуха силен вятър. Става дума за неповторимите..

публикувано на 15.01.19 в 17:30

Нови правила важат за имитиращите продукти

От вчера са в сила нови правила за имитиращите продукти . Млечните имитиращи продукти ще трябва да бъдат опаковани в индивидуална опаковка, а потребителите ще могат да ги намерят на отделен от оригиналните стоки щанд. Какви са конкретните изисквания към преработвателите и търговците, посочи началникът на отдел "Контрол по храните" в Областна..

публикувано на 15.01.19 в 15:41
Ремонтът на централната пешеходна зона във Видин

Площадите във Видин и Враца- "Градски бъг на годината"?

Ремонтът на площад „Бдинци“ и централната пешеходна зона във Видин е включен в номинациите на архитектурната платформа whata.org в категорията "Градски бъг на годината" . Видинският площад попада в категорията на лошите примери на ремонти, като доказва засилилата се тенденция през 2018 година за унищожаване на архитектурния детайл в..

публикувано на 15.01.19 в 15:08