"Бъди"- новият мини-албум на група "СЛЕНГ"

"Група Сленг"
Снимка: "Сленг" Личен архивСлед дълго затишие, "СЛЕНГ" избухват с нов мини-албум. EP-то им носи заглавието "Бъди/ Be" и съдържа 4 песни, като всяка от тях има версия и на английски език. Новият вокал на група "СЛЕНГ" е Владимир Михайлов, добре познат на меломаните като фронтмен на група "САФО". Владо пише музика за популярни български изпълнители, а гласът му може да бъде разпознат в дублажите на множество анимационни филми.

Песните от EP-то "Бъди": Едноименната "Бъди/ Be", "Фалшив" / "Hungry eyes" , "Бели петна"/ "Face to face" и "Където си ти"/ "Where Souls Reunite"

Най-актуалният сингъл на групата от мини-албума без съмнение е  "Където си ти". Към песента е заснет и видеоклип.

 "Където си ти" е втората песен  на "СЛЕНГ" със сегашният вокалист - Владо Михайлов. Самият той режисира клипа към песента, а главни герои в него са семейната двойка Ирмена Чичикова и Стефан ЩеревОператор е Томислав Михайлов - Чочо, а монтажът е дело на Руслан Грудев - Роко
Интересен факт около заснемането му е, че след дълги преговори точно кой ден да изберат за снимки, най-накрая улучват ден, в който всички са свободни. Като по чудо, този ден се оказва единственият недъждовен за дълъг период от време. Клипа успяват да заснемат само за един ден, обикаляйки почти цяла София. Някак всичко им вървяло по мед и масло.. Този ден се оказва и денят, в който Дими ни напуска от този свят преди вече близо 9 години, осъзнават малко по-късно музикантите. 

Ето защо, членовете на бандата вярват, че бившият фронмен на "СЛЕНГ" -Дими е с тях и изцяло ги подкрепя в новото им начинание!  Естествено подкрепяме ги и ние! 

След отбелязването на своята 20-годишнина, за която беше организиран голям концерт в първите дни на пролетта, музикантите от "СЛЕНГ продължават с усилена работа по своя предстоящ нов албум, който се очаква да излезе през есента на тази година. Очакваме го с нетърпение!
Освен това само преди няколко дни групата спечели голямата награда "Златна пролет" на конкурса "Пролет" 2017 на БНР за нова българска поп и рок песен. Те спечелиха 48-мото издание на конкурса с песента си "Невъзможните неща", която обещава да бъде следващия хит на бандата!

Членовете на "СЛЕНГ" в сегашно време: 
Владо Михайлов - фронтмен и вокал на бандата, 
Калин Петров - клавирни и вокали, 
Младен Несторов - Патето - бас-китара и вокали
и специалния им гост за момента - Александър Лазаров - ударни

БЛИЦ ИНТЕРВЮ с Владо Михайлов и Калин Петров, както и цялото предаване, включващо новите песни от мини-албума- слушайте в звуковите файлове! 

Вижте още
В училището в село Селановци се учат на човечност

Денят на толерантността в община Оряхово

С поредица от инициативи в община Оряхово бе отбелязан Денят на толерантността. В дейностите се включиха не само жителите на общинския център, но и хора от малките села- от различни етноси и социални прослойки, с една цел. А именно да покажат на хората, че човещината не се различава по цвят, че различните от нас са еднакви по значимост и че трябва..

публикувано на 16.11.18 в 17:45

Започна петиция отново да се мият улиците в Лом

Жител на Лом инициира онлайн петиция с искане общинската администрация да предприеме мерки за редовно измиване на уличната мрежа в града. Кирил Коцев посочва, че повече от 20-30 години дунавският град не разполага с техника и персонал за измиване на улиците. Дейности по изминаване на уличната мрежа съответно не се провеждат и това крие рискове..

публикувано на 16.11.18 в 16:25

Работи ли приобщаващото образование за децата с увреждания във Видин

Отговор на въпросът - работи ли приобщаващото образование търсим в предаването "Заедно". Приобщаващото образование е процес на осъзнаване, приемане и подкрепа на индивидуалността на всяко дете или ученик и на разнообразието от потребностите им чрез активиране и включване на ресурси, които да премахнат пречките пред ученето и научаването и към..

публикувано на 16.11.18 в 14:30

Община Ново село има готовност за зимата

Лятото тази година продължи по-дълго и даде възможност на хората да привършат подготовката за зимата . Невралгични за община Ново село са пътищата и по-точно участъците с навявания, които откъсват от околния свят две села – Ясен и Винарово. Ето защо бе обърнато внимание на общинските пътища, за които е осигурено опесъчаване. Изрязани са и..

публикувано на 16.11.18 в 11:36

Във Видин отново ще излязат на протестно автошествие

На протестно автошествие ще излязат в неделя граждани във Видин . Организират се в социалната мрежа. Срещу какво е недоволството и какви са искания, обяснява Вартан Папикян: „Искаме да не се увеличават данъците, да не се повишава „Гражданска отговорност“, да се повишават цените на горивата, на хляба, на всичко и да си ходят. Да..

публикувано на 15.11.18 в 18:37

В частен приют ще се грижат за бездомните кучета във Враца

Във Враца сдружението за защита на животните "Енимъл хелп" е закупило частен имот в село Веслец, който трябва да приведе във вид, съгласно изискванията на българското законодателство, за да изгради на мястото приют. И въпреки че публикуват в интернет информация кога и от какви материали и труд имат нужда, доброволци не се отзовават и жените от..

публикувано на 15.11.18 в 16:44