"Бъди"- новият мини-албум на група "СЛЕНГ"

5
"Група Сленг"
Снимка: "Сленг" Личен архивСлед дълго затишие, "СЛЕНГ" избухват с нов мини-албум. EP-то им носи заглавието "Бъди/ Be" и съдържа 4 песни, като всяка от тях има версия и на английски език. Новият вокал на група "СЛЕНГ" е Владимир Михайлов, добре познат на меломаните като фронтмен на група "САФО". Владо пише музика за популярни български изпълнители, а гласът му може да бъде разпознат в дублажите на множество анимационни филми.

Песните от EP-то "Бъди": Едноименната "Бъди/ Be", "Фалшив" / "Hungry eyes" , "Бели петна"/ "Face to face" и "Където си ти"/ "Where Souls Reunite"

Най-актуалният сингъл на групата от мини-албума без съмнение е  "Където си ти". Към песента е заснет и видеоклип.

 "Където си ти" е втората песен  на "СЛЕНГ" със сегашният вокалист - Владо Михайлов. Самият той режисира клипа към песента, а главни герои в него са семейната двойка Ирмена Чичикова и Стефан ЩеревОператор е Томислав Михайлов - Чочо, а монтажът е дело на Руслан Грудев - Роко
Интересен факт около заснемането му е, че след дълги преговори точно кой ден да изберат за снимки, най-накрая улучват ден, в който всички са свободни. Като по чудо, този ден се оказва единственият недъждовен за дълъг период от време. Клипа успяват да заснемат само за един ден, обикаляйки почти цяла София. Някак всичко им вървяло по мед и масло.. Този ден се оказва и денят, в който Дими ни напуска от този свят преди вече близо 9 години, осъзнават малко по-късно музикантите. 

Ето защо, членовете на бандата вярват, че бившият фронмен на "СЛЕНГ" -Дими е с тях и изцяло ги подкрепя в новото им начинание!  Естествено подкрепяме ги и ние! 

След отбелязването на своята 20-годишнина, за която беше организиран голям концерт в първите дни на пролетта, музикантите от "СЛЕНГ продължават с усилена работа по своя предстоящ нов албум, който се очаква да излезе през есента на тази година. Очакваме го с нетърпение!
Освен това само преди няколко дни групата спечели голямата награда "Златна пролет" на конкурса "Пролет" 2017 на БНР за нова българска поп и рок песен. Те спечелиха 48-мото издание на конкурса с песента си "Невъзможните неща", която обещава да бъде следващия хит на бандата!

Членовете на "СЛЕНГ" в сегашно време: 
Владо Михайлов - фронтмен и вокал на бандата, 
Калин Петров - клавирни и вокали, 
Младен Несторов - Патето - бас-китара и вокали
и специалния им гост за момента - Александър Лазаров - ударни

БЛИЦ ИНТЕРВЮ с Владо Михайлов и Калин Петров, както и цялото предаване, включващо новите песни от мини-албума- слушайте в звуковите файлове! 

Галерия

Вижте още

Отбелязваме Световния ден на поезията

Поезията върви ръка за ръка с човечеството от край време и ще продължава да го следва. Тя разказва за тъгата и за щастието, за живота ни посредством рими. Чрез поезията човечеството може да се огледа, както в огледало, а творбите на поетите представляват съкровищница, която съхранява многобройните човешки чувства и емоции. По повод Световния ден на..

публикувано на 21.03.19 в 18:05

Отбелязваме Световния ден на гората

На 21 март отбелязваме Световния ден на гората. Той се отбелязва от 1972 година в деня на пролетното равноденствие по инициатива на 23-ата сесия на Европейската конфедерация по земеделие (ноември 1971), подкрепена от Организацията на ООН по прехрана и земеделие. Младежкият парламент в Бяла Слатина ще отбележи Деня на гората със залесяване. За..

публикувано на 21.03.19 в 15:20

В "Музикална зона" на 21 март 2019 слушаме Панчо Владигеров – 2 част

Не случайно Панчо Владигеров е наречен "баща на българската музика". Възпитава цяло поколение млади композитори, полага основите на българския симфонизъм, негови работи за пръв път представят България извън границите на родината. Произведенията му носят не само национален дух, но са с общочовешко значение. Носител е на редица престижни награди..

публикувано на 21.03.19 в 08:00

Търсят се 350 души за разкопки по трасето на газопровода "Турски поток" край Видин

60 свободни работни места предложиха представителите на 30 местни работодатели, по време на проведената Трудова борса във Видин. Борсата е организирана от Бюро по труда Видин. Близо 100 човека търсещи работа посетиха форума и се запознаха с обявените свободни места и изискванията на фирмите към бъдещите работници. Работодателите предложиха свободни..

публикувано на 20.03.19 в 15:20

В Студено буче мечтаят за автобус

Село Студено буче, община Монтана се намира на 4 км от областния център. Въпреки близостта си до големия град, до селото обществен транспорт липсва. Причината за това е лошото състояние на пътя. Най-краткото трасе между Видин и Монтана- по 50-километровия третокласен път Добри дол- Тополовец- Смирненски-Славотин- Доктор Йосифово- Монтана,..

публикувано на 18.03.19 в 18:10

В "Музикална зона": Шер- 10 от 10 по холивудски

Тя е една от най-обичаните певици и актриси на всички времена. Тя е музикална и модна икона. С една дума – Шер. На 20 май тази година Шер ще стане на цели 73 години. Но годините за нея нямат никакво значение. Певицата, чието име е известно на няколко поколения, е една от най-прочутите американски звезди. Тя придобива своята популярност през 1965 година..

публикувано на 18.03.19 в 09:45

"Неделник" от 17 март 2019 година

"Неделник" брой 249- и ви очаква на сайта. За начало разлистваме старите вестници, а след това ще направим един скок във времето. Всеки видинчанин знае къде е бившата модна къща "Валентина" . Емблематично място в центъра на Видин. Някога самата сграда не е изглеждала така. Били са 4 къщи, които после са преструктурирани в една голяма..

публикувано на 17.03.19 в 13:31