Да помогнем на 4-годишния Кристиян от Лом

Снимка: Владимир Недев

Момченце от град Лом се нуждае от скъпоструващо лечение. 4-годишният Кристиян е със сериозно заболяване, което трябва да бъде лекувано в чужбина. Документи са изпратени до болница във Франция, ще се кандидатства и пред лечебни заведения в Белгия и Германия, обясни Антоанета Антимова, родственица на детето:

"Неговото заболяване е Сарком на Юинг, което е злокачествен тумор. Очакваме оферта от болницата и тогава ще знаем точно колко средства ще ни трябват за лечението. Но знаем със сигурност, че лечението е много скъпо. Надяваме се и Здравната каса да ни помогне. Ще кандидатстваме там, след като получим оферта, да ни отпуснат пари за лечение."

Ако Здравната каса не отпусне средства, близките смятат да кандидатстват пред Фонда за лечение на деца. Те ще разчитат и на дарения от организирания във Фейсбук благотворителен базар:

"Хората предлагат вещи за продаване, други наддават, води се благотворителен търг. Хората много помагат. Семейството ни е трогнато и е благодарно за всичко, на всички хора благодарим. Групата се казва
"Помощ за Кристиян Георгиев Красимиров Благотворителен базар"."

На различни места са поставени 90 кутии за дарения, открита е и банкова сметка. Благотворителната кампания е подкрепена от хора в цяла България, Испания и Великобритания. Община Лом също застава зад нея и утре вечер организира благотворителен концерт "Да помогнем на Кристиян!".

 Дарителска сметка:

BG78UBBS80021059465640 в лева.

Титуляр: Кристиян Георгиев Красимиров.
Банка : ОББ (Обединена българска банка)


Вижте още

Започват безплатни прегледи във видинските детски градини

Безплатна профилактика на зрението и слуха започва в детските градини в община Видин. Инициативата е на Лайънс клуб Видин, обясни президентът на клуба д-р Иво Илиев: "Първите ще стартират днес, 14 октомври, и са предназначени за децата от първа група. Проектът се казва "Профилактика на детското зрение". Търсим конкретно "мързеливо око". Вторият..

публикувано на 14.10.19 в 08:43

Приключи ремонтът на читалището в Търнава

Приключи ремонтът на сградата на читалище "Напредък" в село Търнава, Община Бяла Слатина. Официалното откриване ще бъде на 25 октомври, каза секретарят на читалището Татяна Мариновска: "Приключваме ремонта на цялата сграда. На 25 официално откриване, след което театрална постановка, имаме и концертна програма от самодейците от читалището, от..

публикувано на 13.10.19 в 16:24

В Лом се проведе българо-сръбска работна среща по съвместен проект

В Лом се проведе българо-сръбска работна среща по съвместен проект  между крайдунавската община и община Пантелей, гр. Ниш.  По време на срещата бяха обсъдени постигнатите резултати до момента и какво предстои да бъде направено. Изграждане на мултифункционален културен и туристически център в сградата на бившия младежки дом в кв. Боруна,..

публикувано на 13.10.19 в 13:35

Отличиха лауреатите на фестивала на стария шлагер "Мара Врачанка"

Юбилейното 20-то издание на Празника "Мара Врачанка" събра над 250 изпълнители на старата градска песен. В рамките на фестивала на сцената в Градската концертна зала във Враца се изявиха изпълнители от над 20 населени места от страната, като за първи път в културната проява се включиха групи и индивидуални изпълнители от Шумен, Ветово, обл. Русе,..

публикувано на 12.10.19 в 17:05

Над 70 нови книги чака читалището в Долни Вадин

Приключиха освежителните ремонти на библиотеката при народно читалище "Съзнание 1927" в село Долни Вадин, община Оряхово. През пролетта бе освежена и компютърната зала. Закупени са 6 нови дървени стелажи. "Имаме спечелен проект за книги и очакваме да получим над 70 книги. Купихме и едни мънички табуретки, по- свежи. Имахме едно малко дарение...

публикувано на 12.10.19 в 16:27

Над 300 туристи се включиха в традиционния поход "Речка"

Над 300 ученици, граждани и членове на пешеходни клубове се включиха в 34-ия поход-събор "Речка", по повод  Световния ден на ходенето. Любителите на пешеходния туризъм преминаха 12-километров преход до местността "Речка", която е част от бойния път на революционера Христо Ботев и неговата чета. В рамките на спортния ден участниците се състезаваха в..

публикувано на 12.10.19 в 15:32

Детска градина от Видин участва в мултикултурен обмен

Екип от видинската детска градина "Зорница" днес заминава на посещение в град Тарсус, Турция. Там ще се проведе работна среща с представители на учебни заведения от България, Естония, Италия и Турция. "Основната идея е размяна на културни особености. Имаме мастър класове. Когато бяхме в Естония, ни представиха с децата приготвяне на естонски коледни..

публикувано на 12.10.19 в 14:30