Да помогнем на 4-годишния Кристиян от Лом

Снимка: Владимир Недев

Момченце от град Лом се нуждае от скъпоструващо лечение. 4-годишният Кристиян е със сериозно заболяване, което трябва да бъде лекувано в чужбина. Документи са изпратени до болница във Франция, ще се кандидатства и пред лечебни заведения в Белгия и Германия, обясни Антоанета Антимова, родственица на детето:

"Неговото заболяване е Сарком на Юинг, което е злокачествен тумор. Очакваме оферта от болницата и тогава ще знаем точно колко средства ще ни трябват за лечението. Но знаем със сигурност, че лечението е много скъпо. Надяваме се и Здравната каса да ни помогне. Ще кандидатстваме там, след като получим оферта, да ни отпуснат пари за лечение."

Ако Здравната каса не отпусне средства, близките смятат да кандидатстват пред Фонда за лечение на деца. Те ще разчитат и на дарения от организирания във Фейсбук благотворителен базар:

"Хората предлагат вещи за продаване, други наддават, води се благотворителен търг. Хората много помагат. Семейството ни е трогнато и е благодарно за всичко, на всички хора благодарим. Групата се казва
"Помощ за Кристиян Георгиев Красимиров Благотворителен базар"."

На различни места са поставени 90 кутии за дарения, открита е и банкова сметка. Благотворителната кампания е подкрепена от хора в цяла България, Испания и Великобритания. Община Лом също застава зад нея и утре вечер организира благотворителен концерт "Да помогнем на Кристиян!".

 Дарителска сметка:

BG78UBBS80021059465640 в лева.

Титуляр: Кристиян Георгиев Красимиров.
Банка : ОББ (Обединена българска банка)


Вижте още
Масимо Челегато /третият от ляво надясно/ гостува на Симфониета Видин.

Емблематични творби на Чайковски представят Масимо Челегато и Симфониета Видин

Две емблематични произведения на П.И. Чайковски ще представят утре вечер италианският диригент Масимо Челегато и Симфониета Видин . "Лешникотрошачката " и Шеста симфония "Патетична" са две контрастни творби, обясни диригентът: "Защото едната сюита на Чайковски се отнася за детството или началото на живота, другата - за края на живота...

публикувано на 17.08.19 в 14:30

Нов водоизточник ще имат три села от община Бойчиновци

До два месеца селата Громшин, Кобиляк и Бели брег може да бъдат захранени с питейна вода от нов водоизточник. Ползването на вода за пиене от централната водоснабдителна мрежа в тези села е забранено от две години заради замърсяване с арсен. Хората все още получават вода за битови нужди с водоноски, каза кметът на Община Бойчиновци Светлин Сретениев..

публикувано на 17.08.19 в 12:52

Автентични хора от Видинско на събора в Жеравна

Два танцови състава - "Фиданките" и "Жарава" , ще представят народни хора от Видинско в програмата на започналия снощи Международен фестивал на фолклорната носия "Скок във врмето" в Жеравна. За Фиданките това ще бъде петото участие във фестивала, организиран от Фондация "Българе" на Христо Димитров . За представянето си групата е подготвила..

публикувано на 17.08.19 в 09:49

"Ехо от Стовци" посреща самодейци от страната и чужбина

Над 500 самодейци от 26 певчески, танцови и инструментални състава ще се представят на сцената на Международния фолклорен фестивал "Ехо от Стовци" в монтанското село Смоляновци . Третото издание на музикалното събитие ще посрещне участници от три държави, обясни сектретарят на Народно читалище "Народна просвета" Ирена Василева: "Имаме участници от..

публикувано на 17.08.19 в 09:16

Асфалтират улици в Бойница

Започна подготовката за асфалтиране на улици в община Бойница . Ще бъдат обхванати части от уличната мрежа в Бориловец, Раброво и Бойница, обясни кметът на общината Анета Генчева: "В Бойница вече се изкопава, прави се основата и може би до края на седмицата ще имаме асфалтирани улици. От другата седмица започваме Бориловец и евентуално Раброво...

публикувано на 17.08.19 в 08:15

Снимката на 16 август 2019 година

Служителите на реда от Видин и целия Северозападен район са проверявани в последните дни от дирекция "Вътрешна сигурност" чрез тест за интегритет, който цели дистанционно контролиране на работата на полицаите. Тестът за интегритет не е за наказание, а информативна проява, която да осигури информация на ръководите, каза Румен Ганев, директор на..

публикувано на 16.08.19 в 17:55

Стартират програми за по-добър живот в Община Видин

Начална пресконференция по проект " Заедно за по-добър живот " бе проведена в Община Видин. Включени са две оперативни програми в проекта - "Развитие на човешките ресурси" и "Наука и образование за интелигентен растеж".  Общият бюджет за двете програми е почти 850 хил.лв. Партньори са  Сдружение "Развитие на личноста и човешките общности", Видинска..

публикувано на 16.08.19 в 15:45